نماد آخرین خبر

«قم کارت» از فردا در باجه های فروش؛ کارت های فعلی تا ۲ ماه آینده اعتبار دارد

منبع
فارس
بروزرسانی
«قم کارت» از فردا در باجه های فروش؛ کارت های فعلی تا ۲ ماه آینده اعتبار دارد

فارس/ رئيس سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات شهرداري قم با اشاره به راه اندازي سامانه جديد «قم کارت» گفت: کارت هاي فعلي که پرداخت کرايه اتوبوس ها با آن انجام مي شود تا دو ماه آينده قابل استفاده است.

کورش محمدحسيني رئيس سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات شهرداري قم امروز در نشست رسانه اي آغاز استقرار سامانه جامع پرداخت‌هاي شهروندي، به قديمي شدن سامانه کارت شهروندي براي پرداخت کرايه اتوبوس‌هاي درون شهري توجه داد و بيان کرد: کارت‌هاي جديد با نام اختصاري «قم کارت» داراي ظرفيت‌هاي بيشتري است تا شهروندان بتوانند علاوه بر پرداخت کرايه اتوبوس، در ساير پرداخت‌هاي خُرد شهري هم از آن‌ها استفاده کنند.
وي افزود: شهروندان مي‌توانند از فردا چهارشنبه دهم دي ماه «قم کارت» را از باجه‌هاي فروش تهيه و شارژ کنند.
رئيس سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات شهرداري قم ادامه داد: بر همين اساس، امکان شارژ جديد کارت‌هاي قديمي وجود ندارد، اما شهروندان مي‌توانند تا دو ماه آينده از شارژ موجود در اين کارت‌ها استفاده و سپس نسبت به تعويض رايگان آن‌ها با کارت‌هاي جديد اقدام کنند.
وي با بيان اينکه حدود دو ماه زمان براي جايگزيني نهايي کارت‌هاي جديد با کارت‌هاي قديمي در نظر گرفته شده است خاطرنشان کرد: بديهي است پس از گذشت دو ماه، صرفا مي‌توان از «قم کارت» در شبکه پرداخت‌هاي شهري استفاده کرد، ضمن آن که براي شارژ اين کارت علاوه بر استفاده از باجه‌هاي فعلي در سطح شهر تلاش مي‌کنيم تا امکان شارژ از طريق کارت بانکي، دستگاه‌هاي خودپرداز و همچنين دستگاه‌هاي پوز فروشگاهي هم فراهم شود.
محمدحسيني درباره کاربردهاي ديگر «قم کارت» بجز پرداخت کرايه اتوبوس گفت: به دنبال آن هستيم تا شهروندان بتوانند در همه پروژه‌هاي تابع شهرداري و از جمله پروژه‌هاي رفاهي و تفريحي مانند باغ پرندگان، ورودي يا بليت خود را با استفاده از همين قم کارت تهيه کنند.
رئيس سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات شهرداري قم همچنين از شهروندان خواست تا با استفاده از خدمات پرداخت الکترونيک موجود در سطح شهر، از پرداخت‌هاي نقدي در اتوبوس‌ها و ديگر خدمات شهري به دليل تبعات منفي اجتماعي و بهداشتي آن خودداري کنند و شهرداري را در استفاده حداکثري از اين سامانه ياري دهند.
وي اضافه کرد: در عين حال بليت‌هاي تک سفره براي شهروندان و يا زائران فاقد «قم کارت» در نظر گرفته شده که با اطلاع رساني‌هاي بعدي، به زودي در باجه‌هاي فروش توزيع خواهد شد.
محمدحسيني درباره سامانه پرداخت کرايه در تاکسي‌ها بيان کرد: امروزه برخي از تاکسي‌هاي درون شهري به سيستم بارکد مجهزند و شهروندان مي‌توانند با استفاده از اپليکيشن‌ها يا نرم افزارهاي مشخص نصب شده در تلفن همراه خود نسبت به پرداخت کرايه اقدام کنند، در عين حال که استفاده از سامانه پوز بانکي نيز در اين باره دنبال مي‌شود.
وي همچنين از رانندگان تاکسي درخواست کرد با مراجعه به سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات شهرداري براي نصب سامانه بارکد خود اقدام کنند.
رئيس سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات شهرداري قم در پاسخ به پرسشي درباره زيرساخت‌هاي سامانه «قم کارت» گفت: اين پروژه از اوايل سال گذشته آغاز و براي تجهيز زيرساخت‌هاي آن بيش از 4 ميليارد تومان هزينه انجام شده است و البته هزينه‌هايي هم براي تعويض و روزآمدسازي دستگاه‌هاي کارتخوان در اتوبوس‌ها بر اساس برگزاري مناقصه خواهد داشت.
محمدحسيني اضافه کرد: از ظرفيت‌هاي بومي استان در اين سامانه و همچنين سامانه «قم يار» استفاده شده است.
وي افزود: زيرساخت‌هاي لازم براي ثبت تخفيف «قم کارت» براي اقشار مختلف وجود دارد و نهادهاي مختلف مي‌توانند با عقد تفاهم نامه‌هاي لازم نسبت به ارائه خدمات ويژه تر «قم کارت» به مخاطبان خود اقدام کنند.
وي در عين حال از آمادگي دستگاه متبوع خود براي عقد تفاهم نامه با نهادها و استارت آپ‌هاي مختلف سخن گفت و اذعان کرد: شهرداري قم از همکاري مشترک با همه مجموعه‌ها براي ارائه خدمات حداکثري به شهروندان استقبال مي‌کند.
رئيس سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات شهرداري قم درباره خدمات ديگر سازمان متبوع خود گفت: با هدف کاهش مراجعه‌هاي حضوري مردم به شهرداري و ديگر دستگاه‌ها و نهادها، تفاهم نامه‌هاي مختلفي با سازمان‌هاي تابعه شهرداري و ديگر نهادها منعقد شده و يا در دست اقدام است، به طور مثال همکاري فناوري با معاونت شهرسازي شهرداري سبب شده تا 81 درصد ثبت درخواست‌هاي مردمي از طريق سامانه قم يار به انجام برسد که تلاش مي‌کنيم تا پايان سال، 100 درصد ثبت درخواست‌ها بدون نياز به مراجعه حضوري باشد.
وي افزود: بديهي است مراحل بعدي را نيز گام به گام جلو مي‌بريم تا بتوانيم در سال آينده، پاسخ به استعلام‌ها و مواردي از اين دست را نيز با هدف تکريم مردم و صرفه جويي در وقت و هزين‌ها به شکل غيرحضوري انجام دهيم.

آخرين خبر قم در اينستاگرام :
https://instagram.com/qomtoday