وضعیت کرونا در خراسان جنوبی شکننده است

ايرنا/ معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي بيرجند گفت: مردم هوشيار باشند زيرا وضعيت فعلي خراسان جنوبي از نظر کرونا بسيار شکننده است.
کامبيز مهديزاده، معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي بيرجند روز چهارشنبه افزود: شرايط استان خراسان جنوبي از لحاظ شيوع ويروس کرونا به سمت مطلوب پيش ميرود و چندين روز متوالي است که موارد بروز بيماري کوويد ۱۹ کم شده و مرگ ناشي از کرونا نيز کاهش داشته است.
وي حفظ اين دستاورد خوب را ضروري دانست و اظهار داشت: مردم بايد بدانند شکنندگي اين وضعيت کاملا محرز و نگران کننده است.
رييس مرکز بهداشت استان خراسان جنوبي گفت: در صورت رعايت نکردن پروتکلهاي بهداشتي و محدوديتها به خصوص افزايش سفرها، بازگشايي تالارها و مراکز تجمعي و برگزاري جلسات متعدد شاهد بروز مجدد بيماري و خيز چهارم کرونا در فصل زمستان خواهيم بود.
وي تصريح کرد: تجربهاي که از شروع انتشار ويروس کرونا تاکنون به دست آمده، بيانگر ضرورت تداوم رعايت پروتکلهاي بهداشتي براي مقابله با اين ويروس است.
مهديزاده گفت: اگر مردم شرايط را عادي تصور کنند و مشاغل و مکانهاي تعطيل شده بسرعت و بدون رعايت پروتکلهاي بهداشتي بازگشايي شود در مدت کوتاهي شاهد افزايش مجدد موارد ابتلا به بيماري و به تبع آن افزايش بستري بيماران کرونايي و موارد مرگ و مير خواهيم بود.
وي اضافه کرد: براساس بررسيهاي انجام شده اجراي طرح دورکاري کارمندان در ادارات باعث کاهش تجمع در سازمانها و ادارات شده و نقش چشمگيري در کاهش موارد بيماري داشته است که اميدواريم با ادامه اين روند و ساير اقدامات شاهد تداوم روند کاهشي ابتلا بين کارمندان باشيم.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي بيرجند گفت: با تغيير رفتار جمعي و رعايت کامل پروتکلهاي بهداشتي به راحتي ميتوان انتقال و انتشار ويروس کرونا را مديريت و از ابتلاي گسترده آن جلوگيري کرد.
وي تاکيد کرد: استفاده از ماسک بايد تبديل به هنجار اجتماعي شود به نحوي که فرد فاقد ماسک به عنوان يک فرد هنجارشکن در سطح جامعه تلقي شود.
مهديزاده افزود: عاديانگاري در اين شرايط خطر جدي است که ممکن است شرايط فعلي مديريت شده را به وضعيت قبلي و پرخطر بازگرداند.
وي گفت: با رعايت کامل شيوهنامههاي بهداشتي از جمله رعايت فاصلهگذاري اجتماعي، ضدعفوني کردن مرتب دست يا شستن با آب و صابون، استفاده از ماسک به صورت مستمر، حضور نيافتن در دورهميها، تجمعات و مجالس و تهويه محيط کار و زندگي ميتوانيم شاهد کاهش چشمگير موارد ابتلا و مرگ و مير بيماري در جامعه باشيم.
اولين مورد ابتلا به بيماري کوويد ۱۹ در خراسان جنوبي اوايل اسفند ۹۸ در پي همهگيري جهاني ويروس کرونا اعلام شد و پس از گذر خيزهاي اول و دوم بيماري در فروردين و تير امسال، روند بيماري بار ديگر در مهر امسال صعودي شد که اين روند تا آبان ماه ادامه يافت به طوري که آمار مبتلايان روزانه (۲۴ ساعت) سه رقمي و فوتيهاي کرونا در اين استان دورقمي شد.
به دنبال اجراي محدوديتهاي جامع از اول آذر ماه و همراهي مردم و اصناف به تدريج موارد ابتلا به کرونا، بيماران مراجعه کننده به بيمارستانها، تستهاي مثبت، موارد بستري و فوتي در خراسان جنوبي کاهش يافت و اين روند نزولي ادامه دارد.
براساس آخرين رنگبندي در خراسان جنوبي، شهرستانهاي سربيشه و بشرويه در وضعيت آبي (کم خطر) و ساير شهرستانهاي استان در وضعيت زرد (متوسط خطر) قرار دارند.
محدوديت تردد شبانه از ساعت ۲۲ تا ۴ صبح در تمامي شهرستانهاي خراسان جنوبي برقرار است اما محدوديت ورود و خروج پلاکهاي بومي و غير بومي در اين استان لغو شده است.
حضور کارکنان به صورت يک سوم دورکاري و دوسوم حضور در ادارات است که مشمول همه شهرستانهاي استان ميشود و حضور کادر اداري و اجرايي مدارس خراسان جنوبي نيز از اول بهمن ماه الزامي است.
براساس وضعيت قبلي مخاطره شيوع کرونا در خراسان جنوبي که روز پنجشنبه يازدهم دي اعلام شد، ۱۰ شهرستان خراسان جنوبي در وضعيت زرد (متوسط خطر) و بيرجند در وضعيت نارنجي (پرخطر) قرار داشت که شهرستان بيرجند پس از مدتها وضعيت زرد پيدا کرد و هفته گذشته پس از سه ماه خراسان جنوبي روز بدون فوتي کرونا را پشت سر گذاشت.
خراسان جنوبي به مرکزيت بيرجند ۱۱ شهرستان دارد و پيش از اجراي محدوديتهاي جامع کرونايي (اول آذر)، هفت شهرستان استان در وضعيت قرمز (خيلي پرخطر) بودند.