نماد آخرین خبر

خوش رقصی درنای سیبری در فریدونکنار

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی

باشگاه خبرنگاران/ تنها بازمانده گله غربي درنا‌هاي سيبري در سلامت کامل مشغول گشت و گذار در فريدونکنار است.

کوروس ربيعي رئيس اداره نظارت برامورحيات وحش اداره کل حفاظت محيط زيست مازندران با بيان اينکه تک درناي سيبري با نام اميد ۱۵ آبان ماه امسال براي سيزدهمين سال متوالي براي زمستان‌گذراني به تنهايي وارد تالاب فريدونکنار شد و اکنون در سلامت کامل به سر مي‌برد.
او با بيان اينکه تک درناي سيبري به دليل فراواني مواد غذايي از تالاب فريدونکنار بيرون نمي‌آيد ،گفت: اهالي منطقه با توجه به شناختي که از ارزشمند بودن درناي اميد پيدا کردند اکنون خودشان محافظ اين پرنده در خطر انقراض هستند.
رئيس اداره نظارت برامورحيات وحش اداره کل حفاظت محيط زيست مازندران ادامه داد: علاوه بر محيط بانان، مردم اين شهر و حتي صيادان چشم از اميد بر نمي‌دارند و حتي در شهر فريدونکنار بسياري از مغازه‌ها به نام تک درناي سيبري نامگذاري شده است.
کوروس ربيعي گفت: اگرچه همه دوستداران حيات وحش محافظت از اين پرنده نادر را در دستور کار دادند، اما هر خطر طبيعي در مسير پروازي ۵ هزار کيلومتري سيبري تا فريدونکنار امکان دارد حيات تک درنا را تهديد کند.
او گفت: با توجه به عمر طولاني درنا‌ها امکان دارد تک درناي سيبري تا ۱۰ سال ديگر هم مهمان تالاب فريدونکنار باشد.
رئيس اداره نظارت برامورحيات وحش اداره کل حفاظت محيط زيست مازندران با بيان اينکه طرح احياي درنا‌هاي سيبري سال‌هاي گذشته اجرا شد، ادامه داد: طرح رهاسازي جوجه‌هاي پرورشي درنا با همکاري سازمان حفاظت محيط زيست ايران، روسيه و بنياد جهاني درنا‌ها در تالاب فريدونکنار اجرا شد، اما به دلايل فني به نتيجه مطلوب نرسيد.
ربيعي گفت: فعاليت آموزشي براي آگاهي مردم از زندگي درنا‌ها و توانمند سازي جوامع اهلي از طرح‌هايي است که همچنان در حال اجرا است.
او گفت: تک درناي سيبري چهار ماه مهمان ما است و پيش بيني مي‌شود هفته اول اسفند مسير ۵ هزار کيلومتري مازندران به سيبري رو دوباره برگردد.
اميد تک درناي سيبري پرنده‌اي با قد يک و نيم متر و بدني يکدست سفيد است که با پا‌هاي سرخ رنگ و منقار بلند سياهي که روي صورت قرمز رنگ آن نشسته است از پرندگان ديگر متمايز مي‌شود.
درنا‌هاي سيبري به سه جمعيت اصلي شرقي، غربي و مرکزي تقسيم مي‌شوند که جمعيت شرقي آن شامل حدود سه هزار درنا همچنان به چين مهاجرت مي‌کنند، جمعيت مرکزي آن به هند مهاجرت مي‌کردند که منقرض شدند و جمعيت غربي نيز به ايران ‌مي آمدند که اکنون فقط يک درناي نر با نام اميد باقي مانده است و با تلف شدن آن، نسل اين درنا‌ها نيز منقرض مي‌شود.

آخرين خبر مازندران در اينستاگرام :
https://instagram.com/mazandaran_today