اجرای ۱۰۰ هزار مترمکعب آب شیرین کن در استان بوشهر

تسنيم/ مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با ابراز اينکه "به ظرفيت ۱۰۰هزار مترمکعب پروژه آبشيرينکن در استان اجرايي شده است" گفت: اکنون ۱۰درصد آب مصرفي استان بوشهر از طريق پروژههاي آبشيرينکن تامين ميشود.
عبدالحميد حمزهپور مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر صبح امروز در نشست با اصحاب رسانه يکي از پروژههاي مهم تامين آب شرب را اجراي پروژههاي آبشيرينکن دانست و اظهار داشت: براي پايداري تامين آب آشاميدني طرحهاي مهمي در راستاي پروژههاي آبشيرينکن اجرا شده که هماکنون در شهرها و روستاهاي مختلف اين مهم عملياتي شده است.
وي با بيان اينکه نخستين پروژه آبشيرينکن روستايي استان بوشهر امسال وارد مدار بهرهبرداري شد گفت: اين پروژه در روستاي زيارت ساحلي شهرستان دشتي با مشارکت بخش خصوصي اجرا و افتتاح شد و روزانه 600 مترمکعب آب از طريق شيرينسازي آب دريا توليد ميکند.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با بيان اينکه اکنون در ديگر روستاهاي استان بوشهر پروژه آبشيرينکن در حال اجرا است افزود: در اين راستا براي منطقه شيف، هليله و بندرگاه آبشيرينکنهاي 1000 مترمکعبي در حال ساخت است.
حمزهپور اجراي پروژه آبشيرينکن در نوار ساحلي تنگستان را مورد اشاره قرار داد و بيان کرد: در اين راستا آبشيرينکن 2500 و 7500 مترمکعبي در حال اجرا است که با تکميل آن مشکل آب شهرها و روستاهاي نوار ساحلي تنگستان برطرف ميشود.
وي، با قدرداني از اصحاب رسانه استان بوشهر در راستاي تحقق اهداف شرکت آبفاي استان گفت: اکنون بخش عمدهاي از تامين آب آشاميدني استان وابسته به ديگر استانها و هزينه تامين آب آشاميدني در استان بوشهر براي دولت بسيار بالا است.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر، هزينه تامين آب از آبشيرينکنها و انتقال آب از خطوط طولاني 700 تا 800 کيلومتر را براي دولت بسيار بالا دانست و بيان کرد: پايداري آب شرب از اولويتهاي مهم استان بوشهر است که در اين راستا استاندار، نمايندگان مردم در مجلس، فرمانداران و ديگر مسئولان استان بوشهر همدل در تامين آب شرب استان تلاش ميکنند.
حمزهپور، با بيان اينکه در 2 سال گذشته اقدامات خوبي و افزايش رضايتمندي مردم شده است گفت: در راستا نقش مهم مردم و اصحاب رسانه در فرهنگ بهينه مصرف بسيار حائز اهميت است که جاي قدرداني دارد.
وي، کم کردن وابستگي استان بوشهر به ديگر استانها در تامين آب را مورد اشاره قرار داد و تصريح کرد: توسعه پروژهها آبشيرينکن يکي از اين برنامهها است که اکنون 10 درصد آب مصرفي استان بوشهر به ميزان 35 هزار متر مکعب از طريق پروژههاي آبشيرينکن در شهرهاي بوشهر و کنگان تامين ميشود.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با بيان اينکه به ظرفيت 100 هزار مترمکعب پروژه آبشيرينکن در دست اجرا است گفت: که آبشيرينکنهاي 35 هزار متر مکعبي بوشهر، 28 هزار مترمکعبي سيراف - جم، و 17 هزار مترمکعبي فاز 3 تامين کننده آب شهر برازجان به عنوان بزرگترين پروژههاي آبشيرينکن استان محسوب ميشوند.
حمزهپور، از وارد مدار شدن فاز نخست آبشيرينکنهاي 35 هزار مترمکعب بوشهر و 28 هزار مترمکعب سيراف - جم تا قبل از فصل تابستان سال 1400 خبر داد و بيان کرد: پروژههاي آبشيرينکن که با مشارکت بخش خصوصي در حال اجرا است بر اساس تعهد آنها در زمانبندي تعيين شده وارد مدار توليد ميشود.
وي، خط انتقال سيراف به جم را مورد اشاره قرار داد و تصريح کرد: اين پروژه با مشارکت وزارت نفت در حال اجرا است که تاکنون 200 ميليارد تومان هزينه شده و 150 ميليارد تومان ديگر هم براي تکميل آن نياز دارد که با تکميل اين خط، پروژه آبشيرينکن، مخازن و تصفيهخانههاي آن مشکل تاريخي شهرستان جم، روستاها و شهرکهاي نفت و پتروشيمي در حوزه تامين آب آشاميدني برطرف ميکند.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با بيان اينکه پروژه آبشيرينکن شيف، هليله و بندرگاه بوشهر سال آينده تکميل ميشود افزود: آبشيرينکن 17 هزار مترمکعبي تا سال آينده 50 درصد آن و پروژههاي آبشيرينکن وحدتيه سال آينده وارد مدار توليد ميشود.
حمزهپور، از بازسازي تصفيهخانه بوشيگان کازرون، تامين کننده آب استان بوشهر خبر داد و بيان کرد: براي بازسازي اين پروژه 10 ميليارد تومان هزينه شده است.
وي، با اشاره به اجراي 10 مجتمع آبرساني روستايي در استان بوشهر خاطر نشان کرد: امسال 40 ميليارد تومان براي تسريع در تکميل آنها اعتبار تخصيص يافته و به ظرفيت 5 هزار مترمکعب مخزن ذخيره آب در دست اجرا است.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر از اجراي طرح نشتيابي و کاهش هدررفت آب از شبکههاي فرسوده در بوشهر و کنگان خبر داد و تصريح کرد: اين پروژه با اعتبار 10 ميليارد تومان براي نخستينبار براي بررسي نشتيابي 500 کيلومتر شبکه آبرساني درحال اجرا است.
حمزهپور تاکيد کرد: با تکميل طرح ياد شده 500 ليتر در ثانيه از هدر رفت آب در شبکههاي بوشهر و کنگان جلوگيري ميشود.
وي، ميزان کاهش هدررفت آب در بوشهر را 17 درصد دانست و افزود: با تکميل اين پروژه ميزان هدررفت آب به کمتر از 10 درصد کاهش مييابد.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر خارج شدن تمام نقاط شهر بوشهر از جيرهبندي توزيع آب را مورد تاکيد قرار داد و تصريح کرد: اکنون بخش عمدهاي از شهر بوشهر از حالت نوبتبندي خارج شده و مابقي شهر هم با نوسازي شبکه آبرساني محقق ميشود.
حمزهپور با اشاره به اينکه در نوسازي شبکههاي آبرساني شهرهاي استان بوشهر عقبافتادگي تاريخي داريم گفت: با توجه به اينکه اعتبارات دولتي پاسخگويي نياز بازسازي شبکهها نيست از اين نظر طرحهاي مهمي از جمله نشتيابي شبکه در دستور کار قرار دارد.