آزمون استخدامی پتروشیمی بندرامام به نام بومیها به کام غیربومیها

فارس/ مسئولين هلدينگ خليج فارس و شرکت پتروشيمي بندرامام با برگزاري آزمون استخدامي سراسري تنها به جوانان بومي وعدههاي خيالي داده و فرصت را براي اشتغال غيربوميان فراهم کردهاند.
شهرستان صنعتي بندرماهشهر، شهرستاني نام آشنا در صنعت پتروشيمي کشور، منطقهاي که بيش از 30 شرکت پتروشيمي و بعضا بسيار سودآور را در خود جاي داده است.
منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي، بعد از منطقه ويژه اقتصادي پارس در عسلويه دومين منطقه توليدکننده محصولات پتروشيمي است و سالانه چندين هزار ميليارد تومان براي اقتصاد کشور درآمدزايي ميکند.
اما در اين ميان واقعيت تلخي وجود دارد، در اين شهرستان صنعتي و مملو از عناوين مختلف شغلي، 23 هزار جوان تحصيل کرده وجود دارد که چشم انتظار به کارگيري و استخدامي، حتي با يک درآمد حداقلي هستند، جواناني که هر روز شاهد رفت و آمد شمار زيادي از غيربوميان در شهر خود به محل کار خود در منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي هستند.
مردم بندرماهشهر مردماني شريف و مهماننوازي که از همان دهه 50 و 60 از هموطنان خود از اقصي نقاط کشور براي امرار معاش در شهر خود استقبال کردند ، اما خود اکنون در شرايط دشوار معيشتي به سر ميبرند.
بعد از به کارگيري افراد غيربومي توسط بعضي از شرکتهاي پتروشيمي در سالهاي اخير، به تازگي شرکت پتروشيمي بندرامام نيز با وجود اعتراضات مکرر مردم به آمار بالاي بيکاري و مشکلات معيشتي در منطقه، اقدام به برگزاري آزمون استخدامي کرده و ثبتنام متقاضيان را از سراسر کشور مجاز دانسته و در اقدامي عجيب محل برگزاري را علاوه بر تهران و بندرماهشهر، در شيراز نيز اعلام کرده است.
مسئولين اين شرکت نيز در پاسخ به اعتراضات شهروندان، ائمه جمعه و نماينده مردم در مجلس شوراي اسلامي به روند برگزاري آزمون، سهميهاي را به جوانان شهرستان بندرماهشهر در اين آزمون اختصاص دادهاند، سهميهاي که طبق بررسيهاي انجام شده، تاثير آنچناني بر شانس بوميان در پذيرش نخواهد شد، اين در حالي است که بنا براعلام مسئول برگزاري آزمون استخدامي، تاکنون 17 هزار نفر متقاضي از سراسر کشور براي تنها 350 شغل موردنظر ثبت نام کرده اند.
حال جاي تعجب دارد که چگونه با توجه به اصلاح ماده ۴۴ قانون مديريت خدمات کشوري توسط مجلس مبني بر جذب داوطلبان بومي شهرستاني و لزوم استخدام افراد واجد شرايط بومي در حوزه شهرستان بندرماهشهر، مسئولين شرکت پتروشيمي بندرامام برموضع خود در برگزاري آزمون استخدامي به طور سراسري پافشاري ميکنند.
جاي سوال است که در شرايط اقتصادي کنوني و توان مالي ضعيف مردم به خصوص در شهرستاني مانند بندرماهشهر که به وضوح ميتوان فقر و فاصله طبقاتي را در نقاط مختلف آن به ويژه در بندرامام، شهر چمران و شهرک طالقاني لمس کرد، مسئولين چه راهکاري براي وضع موجود جز اشتغالزايي دارند؟
مردمي که فقر و تبعيض را بايد در کنار محروميت و کمبود امکانات تحمل کنند، نمونه اخير اين محروميت را در بارندگي اخير در بندرامام و شهر چمران ميتوان مثال زد. شمار زيادي از مردم اين منطقه که تمام دارايي خود را در آبگرفتگي اخير و بالازدگي فاضلاب از دست دادند.
فاجعهاي که پاي تمام مسئولين رده بالاي دولتي و نظامي را به اين منطقه کشاند. همه شاهد محروميت، ظلم مسئولين و فقر در شهرستان بودند و همه يک صدا به لزوم اشتغالزايي براي جوانان بومي منطقه تاکيد کردند.
حال با تمام اين تفاسير مردم منتظر احقاق حقوق خود توسط مسئولين کشوري و پايان دادن به اين وضعيت در شهرستان بندرماهشهر هستند، مطالبه به حقي که بيپاسخ ماندن آن معلوم نيست چه عواقب شومي را در بندرماهشهر و بندرامام خواهد داشت.
شهرستان بندرماهشهر با داشتن ۵ دانشگاه از جمله پرديس پلي تکنيک دانشگاه اميرکبير تهران و دانشکده هاي شيمي و پليمر دانشگاه آزاد ماهشهر، متخصصان کاردان و واجد شرايط بسياري در رشته هاي مورد نياز شرکتهاي پتروشيمي از مقطع کارداني تا دکتري دارد.