نشان شهر دوستدار کودک کشور به اصفهان اعطا میشود

ايمنا/ معاون شهرسازي و معماري شهردار اصفهان گفت: فردا سه شنبه ۱۴ بهمن ماه ۹۹ با هماهنگي يونيسف و وزارت کشور، نشان شهر دوستدار کودک براي اولين بار در کشور به اصفهان اعطا ميشود.
سيد احمد حسيني نيا معاون شهرسازي و معماري شهردار اصفهان اظهار کرد: از يک سو با گسترش موج شهرنشيني در دنيا و از سوي ديگر افزوني جمعيت، کودکان در تحولات مدرن شهري ناديده گرفته شده و لزوم توجه به آنها در شهرها بيش از پيش احساس ميشود.
وي تصريح کرد: برنامهريزي شهري هنگامي به معناي واقعي به اهداف شهر مطلوب نائل ميشود که خواستهها و نيازهاي تمام شهروندان با توجه به اقتضاي سني مورد توجه قرار گيرد.
معاون شهرسازي و معماري شهردار اصفهان تصريح کرد: در اين راستا براي مشارکت کودکان در سياستگذاريها، تصميمسازيها و تصميمگيريهاي شهري ابتکار شهرهاي دوستدار کودک(The Child Friendly Cities Initiative (CFCI)) در سال ۱۹۹۶ آغاز شد؛ يونيسف به دنبال آن است تا بازيگران و ذينفعان و ذينفوذان در شهرها بيشتر به نيازهاي کودکان به عنوان شهروندان خود توجه کنند و مشارکت کودکان در تصميم گيريها پررنگتر شود.
وي با بيان اينکه در سپتامبر سال ۲۰۰۰ ميلادي، دبيرخانه جهاني شهرهاي دوستدار کودک(CFC) ايجاد شده، تا مرجعي براي اين کار باشد، افزود: سازمان(CFC) اصول کلي را در باره حمايت از رشد شهرهاي مطلوب کودکان و همکاريهاي ديگر آماده کرده است.
حسينينيا با تاکيد بر اينکه ابتکار شهرهاي دوستدار کودک در بيش از سه هزار شهر و جامعه محلي فعال بوده و هر سال در حال توسعه است، گفت: از سال ۱۳۹۷ که اصفهان به عنوان پايلوت شهر دوستدار کودک کشور انتخاب شد و در راستاي برنامه سنجشپذير شهردار، برنامه اصفهان ۱۴۰۰ و مفهوم حق به شهر اقداماتي زيادي با مشارکت تمام ذينفعان حوزه کودک در دستيابي به پنج هدف از جمله حق ارزشمند بودن و مورد احترام و رفتار منصفانه قرار گرفتن، حق شنيده شدن، حق برخورداري از خدمات اجتماعي، حق برخورداري از امنيت و حق برخورداري از زندگي خانوادگي، بازي و تفريح انجام گرفت.
وي تاکيد کرد: يکي از اقدامات مهم تدوين گزارش وضعيت سنجي کودکان و برنامه اقدام اجرايي شهر دوستدار کودک اصفهان با مشارکت ذينفعان و به خصوص کودکان است که اين گزارش در سه مرحله شامل مرور مباني نظري و تجربي شهرهاي دوستدار کودک، وضعيت سنجي کودکان و شناسايي مسائل، نيازها و خواست کودکان و الزامات و چالشهاي تحقق آنها و تدوين برنامه اقدام اجرايي شهر دوستدار کودک و ۱۰ گام تهيه شده است.
معاون شهرسازي و معماري شهردار اصفهان گفت: گام هشتم تدوين چشمانداز برنامه اقدام شهر دوستدار کودک اصفهان با مشارکت فعال ذينفعان و به ويژه کودکان از طريق مصاحبه، برگزاري مسابقات و رويدادهايي مانند ايده کاپ (ايدههاي کودکان و نوجوانان براي شهر) و مبتني بر چشمانداز شهر اصفهان، گام نهم تدوين اهداف(۱۰ هدف) و راهبردهاي(۱۸ راهبرد) برنامه اقدام شهر دوستدار کودک اصفهان و گام دهم تدوين اقدامات(۱۲۷ اقدام) شهر دوستدار کودک اصفهان و چگونگي اجرا و تحققپذيري آنها است.
وي با اشاره به تصويب برنامه اقدام اجرايي شهر دوستدار کودک اصفهان در شوراي اسلامي شهر اصفهان، گفت: با هماهنگي يونيسف و وزارت کشور، نشان کانديداتوري شهر دوستدار کودک کشور هفته جاري به اصفهان اعطا ميشود.
حسينينيا افزود: يکي از فعاليتهاي اساسي حوزه معاونت شهرسازي و معماري براي پيوستن اصفهان به شبکه شهرهاي دوستدار کودک جهان، تدوين برنامه اقدام اجرايي شهر دوستدار کودک اصفهان بوده است.
وي با بيان اينکه اين برنامه در وزارت کشور با حضور اعضاي يونيسف، وزارت کشور، سازمان شهرداريها و دهياريها و دفتر امور زنان و خانواده وزارت کشور ارائه شده است، تصريح کرد: معاونت شهرسازي و معماري شهرداري اصفهان در زمينه شهر دوستدار کودک اقداماتي همچون تدوين لايحه(تبيين فرايند توسعه)، ارتقاي کيفي نظارت بر انواع فضاي بازي کودکان و اخذ مصوبه شوراي اسلامي شهر را دنبال کرده است.
معاون شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: در خصوص دستورالعمل پيشنهادي اين موضوع، فعاليتهايي همچون شرکت در برگزاري برنامه جلوهگاه اميد جشنواره بينالمللي فيلمهاي کودکان و نوجوانان شامل انتخابات داوران، تعيين فيلم برتر، اهدا جوايز و …، تشکيل کارگروه اجرايي و شبکه شهر دوستدار کودک، شرکت در جلسات شوراي اسلامي شهر اصفهان جهت طرح اتاق مادر و کودک و مراحل تدوين و تصويب آن، برگزاري اولين کنفرانس ملي شهر دوستدار کودک و پيگيري ساختار، تشکيلات و فراگيري مرکز شهر دوستدار کودک در چارت سازماني شهرداري اصفهان انجامشده است.