بخاریهای نفتی از کلاسهای درس کرمان جمعآوری میشود

فارس/ مديرکل نوسازي مدارس استان کرمان گفت: بخاري نفتي از يکهزار و ۷۳۰ کلاس درس استان کرمان جمعآوري ميشود و اين کلاسها به سيستمهاي سرمايشي و گرمايشي استاندارد مجهز ميشوند.
سيدمحمد واعظينژاد مديرکل نوسازي مدارس استان کرمان ظهر امروز در نشست خبري بهمناسب ايامالله دهه فجر اظهار داشت: طي سال جاري رشد ۲۵ درصدي اعتبارات نوسازي مدارس را شاهد هستيم که توانستيم، پروژههاي نيمهتمام را فعال کنيم و برخي از آنها هم به بهرهبرداري رسيد.
مديرکل نوسازي مدارس استان کرمان همچنين بزرگترين دستاورد اداره کل آموزش و پرورش را افزايش سرانه آموزشي استان کرمان ذکر کرد و افزود: ابتداي سال ۸۸ سرانه ۴.۹ مترمربع براي هر دانش آموز در استان کرمان بود که اميدواريم تا پايان سال جاري بتوانيم اين عدد را به ۵.۰۵ مترمربع برسانيم و اين در شرايطيست که ميانگين سرانه کشور ۵.۲ مترمربع است.
وي ابراز داشت: در دهه مبارک فجر ۱۰۰ پروژه با ۴۵۵ کلاس درس و زيربناي ۵۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع به بهرهبرداري ميرسد.
واعظينژاد در ادامه اعتبارات سال جاري اداره کل نوسازي مدارس استان کرمان از محل ملي و استاني را ۲۶۰ ميليارد تومان اعلام و بيان کرد: ۱۰۰ درصد اعتبارات ملي و ۵۰ درصد اعتبارات استاني برابر با ۲۳۰ ميليارد تومان اختصاص يافته است.
وي با اشاره به اينکه در سال جاري رشد خيلي خوبي در بحث خيران داشتيم، يادآور شد: اعتبارات خيران در سال گذشته برابر با ۹۷ ميليارد تومان بود که اين ميزان به ۲۳۰ ميليارد تومان با ۲۲۶ پروژه و يک هزار و ۳۱۸ کلاس درس افزايش يافت.
واعظينژاد تصريح کرد: در نخستين روز دهه فجر در شهرستان رابر زادگاه شهيد سردار سليماني چهار پروژه با ۳۶ کلاس درس و زيربناي ۴ هزار مترمربع افتتاح کرديم و بهرهبرداري از کلاسهاي درس در اين دهه ادامه دارد.
وي عنوان کرد: عقد تفاهمنامه با اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاروزي استان کرمان با موضوع مسؤوليت اجتماعي صنايع انجام شد که قرار است با کمک موسسه مهرگيتي ۱۲۰ مدرسه با ۷۲۰ کلاس درس را بسازنند و تا امروز ساخت ۴۶۴ کلاس درس آغاز شده است و در نخستين روز دهه فجر اولين مدرسه اتاق بازرگاني کرمان افتتاح شد و محوريت اتاق با مناطق کمتر توسعهيافته و حاشيه شهر کرمان است.
مديرکل نوسازي مدارس استان کرمان اظهار داشت: بخاري نفتي از يک هزار و ۷۳۰ کلاس درس استان کرمان جمعآوري ميشود و اين کلاسها به سيستمهاي سرمايشي و گرمايشي استاندارد مجهز ميشوند.
واعظينژاد همچنين نداشتن سرويسهاي بهداشتي مناسب در بعضي از مدارس را يکي از مشکلات برشمرد و خاطرنشان کرد: ۵۱۸ چشمه سرويس بهداشتي نياز بود در مدارس استان کرمان ساخته شود و ۳۰۰ چشمه هم بهسازي شود که در سال جاري موفق شديم، ۱۹۸ چشمه بهداشتي را به مدارس اضافه کنيم و ۵۰۰ چشمه را نيز قرارگاه سازندگي سپاه بهسازي ميکند.
وي افزود: سيل دي ماه سال گذشته به يکهزار و ۵۰۰ کلاس درس در استان کرمان آسيب زد و عمليات اجرايي ۱۰۶ کلاس درس آغاز شد و ۳۶ درصد پيشرفت فيزيکي دارد.
واعظينژاد ابراز داشت: تعمير اساسي ۹۳ مدرسه را انجام داديم و براي اول مهر تحويل آموزش و پرورش شدند و تعمير مدارس بر اساس اصلاح عايقهاي رطوبتي را در دستور کار قرار داديم و ۹۲ هزار مترمربع ايزوگام در مدارس استان در سال جاري انجام شد.
وي اضافه کرد: تحويل تجهيزات به آموزش و پرورش در سال جاري با سالهاي گذشته به علت شيوع کرونا متفاوت بود و بحث تحويل سيستمهاي رايانهاي را داشتيم و تمرکز را بر تحويل اين سيستمها و ويديوپروژکتور قرار داديم و ۲۶ ميليارد تومان تجهيزات در حال خريداري است که بخشي از آن تحويل شده است و انشاالله تا پايان سال بتوانيم موارد مورد نياز مدارس را تامين کنيم.
مديرکل نوسازي مدارس استان کرمان اظهار داشت: ۳۱۰ پروژه نيمهتمام در استان کرمان داريم و پروژه حيات طيبه سه راه سيلو با نام سردار سليماني با ۲ هزار و ۷۰۰ کيلومتر فضاي آموزشي و ورزشي و فرهنگي احداث ميشود.
واعظينژاد تصريح کرد: حدود ۲۴ سال از اجراي عمليات اجرايي ساختمان آموزش و پرورش استان کرمان ميگذشت و عمليات اجرايي اين ساختمان در سال ۹۸ آغاز شد و حدود ۷۰ درصد پيشرفت فيزيکي دارد و تا ارديبهشت ۱۴۰۰ تحويل آموزش و پرورش ميشود.
وي افزود: پروژههاي زيادي در حاشيه شهر کرمان آغاز کردهايم و دو پروژه بزرگ بعد از شهادت سردار شهيد سليماني و سردار پورجعفري آغاز شد و با توجه به اينکه اعتبارات دولتي کفاف نميداد از اتاق بازرگاني قول مساعدت براي همراهي در اين پروژهها را گرفتيم.
واعظينژاد ادامه داد: تفاهمنامهاي با بنياد فرهنگي قدس داريم که براي بازسازي تعدادي از مدارس نيمهتمام قول همکاري دادند و همکاري خوبي هم تا امروز داشتهاند تا بتوانيم پروژههاي نيمه تمام را پايان برسانيم.
وي بيان داشت: در اجراي پويش آجربهآجر در محرم عملکرد خوبي با همراهي مردم داشتيم و اين مشارکت در استان کرمان بينظير بود و ۱۵ هزار نفر مشارکت داشتند و با توجه به اينکه شهرستان عنبرآباد بيشترين مشارکت را داشت در آنجا خشت يک مدرسه سه کلاسه را گذاشتيم.
واعظينژاد خاطرنشان کرد: در قالب پويش من مادرم همه بچههاي ايران فرزند من نيز يک مدرسه ۱۲ کلاسه را پيشبيني کرديم که طبق روحيه خيرخواهانهاي که مردم کرمان دارند در اين پويش هم شرکت ميکنند.
وي اضافه کرد: ۸۰ کلاس درس خشت و گلي در استان کرمان داشتيم که با اقدامات صورت گرفته ادبيات خشت و گلي از ادبيات استان حذف شد و هم اکنون ۱۰۸ مدرسه سنگي و ۱۷۰ مدرسه کانکسي داريم.
مديرکل نوسازي مدارس استان کرمان تصريح کرد: رشد بيسابقه در قيمتها و گران شدن فضاي آموزشي در کشور را شاهد بوديم اما دولت عقبنشيني نکرد و هيچ يک از پروژههاي ما تعديل نشد.
واعظينژاد يادآور شد: در اداره کل نوسازي مدارس استان کرمان متقاضي اين هستيم که اوراق جذب نشده را جذب کنيم اما طبق روال هر سالهاي که در پايان سال مالي داريم دستگاهها توانايي اين را دارند که اعتبارات را جذب کنند.
وي با اشاره به اينکه در حال حاضر چند مدرسه براي دانشآموزان اتباع خارجي را در دست ساخت داريم، خاطرنشان کرد: با همکاري دولت و کميساراي اتباع خارجه يک مدرسه ۱۲ کلاسه در سيرجان در حال ساخت است و يک پروژه هم در کرمان ساختيم که مهرماه تحويل داديم.
مديرکل نوسازي مدارس استان کرمان بيان داشت: 30 درصد مدارس استان کرمان نياز به بازسازي دارند و حدود ۳۵ درصد مدارس را با مقاومسازي ميتوان براي ۳۰ تا ۴۰ سال ديگر مورد استفاده قرار داد.
واعظينژاد در پايان سخنان خود تصريح کرد: برنامه جمعآوري مدارس سنگي را طي سال جاري داشتيم، اما ساخت و بهسازي سرويسهاي بهداشتي، جمعآوري بخاريهاي نفتي و مسائل مربوط به شيوع کرونا و سيل در اولويت قرار گرفت.