نماد آخرین خبر

هیچ گزارشی مبنی بر وجود آنفولانزای پرندگان در آذربایجان شرقی اعلام نشده است

منبع
فارس
بروزرسانی
هیچ گزارشی مبنی بر وجود آنفولانزای پرندگان در آذربایجان شرقی اعلام نشده است

فارس/ رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان آذربايجان شرقي گفت: هيج گزارشي مبني بر وجود آنفولانزاي پرندگان در سطح استان اعلام نشده است.

اکبر فتحي رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان آذربايجان شرقي  در جلسه پيشگيري و مقابله با ويروس انفولانزاي فوق حاد پرندگان، سالروز ورود رهبر کبير انقلاب اسلامي به ميهن و ايام الله دهه فجر را تبريک گفت و از اقدامات اداره کل دامپزشکي استان در راستاي پيشگيري از ويروس آنفلوآنزاي پرندگان فوق حاد قدرداني کرد.
وي به مقايسه گسترش ويروس کرونا و آنفلوآنزاي پرندگان پرداخت و گفت: سرعت گسترس ويروس آنفلوآنزاي مانند کرونا زياد است و مي تواند سطح بيشتري از جامعه را تحت الشعاع قرار دهد بايد از شيوع اين بيماري جلوگيري کرد.
فتحي در ارتباط با ويروس آنفلوآنزاي پرندگان گفت: حدود 2 هزار و 500 نفر در مرغداري ها، کشتارگاه ها و بخش هاي ديگر با اين بيماري به طور مستقيم درگير هستند و انسان براي حفظ جان خود بايد با اين بيماري مبارزه کرده و از شيوع آن پيشگيري کند.
رئيس سازمان جهادکشاورزي استان از حضور دکتر ماکنعلي در رأس سازمان دامپزشکي کل کشور ابراز خشنودي کرد و گفت: وي با درک موضوع شيوع بيماري هاي ويروسي، به توليد و استفاده از واکسن تاکيد دارند و نقش واکسن را در مقابله با بيماري هاي ويروسي پرندگان مؤثر دانسته اند.
وي به اهميت مرغداري ها و دامداري ها اشاره کرد و گفت: با توجه به اينکه بخشي از غذاي مردم و جامعه توسط مرغداري ها و دامداري ها تامين مي شود، اين مراکز با وجود داشتن صاحبان خاص، براي عموم مردم بوده و جزو سرمايه هاي ملي محسوب مي شوند و افراد نمي توانند منافع شخصي را در اولويت قرار دهند.
وي افزود: کارشناسان و مديران بخش هاي مختلف مرتبط با دامپزشکي بايد با اهميت دادن به موضوع واکسينه کردن، اقدامات لازم در جهت مجاب کردن مرغداران به واکسينه کردن مرغداري ها و فرهنگ سازي استفاده از واکسن را انجام دهند.
مهندس فتحي، معاونت توليدات دامي سازمان جهاد کشاورزي را موظف به انجام همکاري با دامپزشکي استان کرده و گفت: بايد تمامي واحدهاي مرغداري ها چه مرغ تخم گذار چه مرغ مادر و کشتارگاه ها نسبت به واکسينه کردن و ضدعفوني محيط اقدام نمايند.
وي افزود: سازمان نظام دامپزشکي بايد در فرآيند صدور پروانه يا تمديد آن صاحبان مرغداري را الزام به واکسينه کردن و بيمه کند که جزو تکاليف قانوني آنها محسوب مي شود.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان حفظ سرمايه هاي ملي را وظيفه ملي هر ايراني دانست و گفت: با وجود بيماري کرونا و شرايط اقتصادي به دليل تحريم ها  و به موجب آن کوچک شدن سفره هاي مردم، بايد با استفاده از روش هاي جديد و علمي و نظارت دقيق بر اقدامات ساير بخش هاي مرتبط، از سرمايه هاي موجود محافظت کرد و ديگران را براي حمايت تشويق کرد.
مهندس فتحي در ارتباط با شيوع آنفولانزاي پرندگان فوق حاد گفت: خوشبختانه تا به امروز هيج گزارشي مبني بر وجود آنفولانزاي مرغي در سطح استان اعلام نشده است و با اقدامات دامپزشکي استان و همکاري حوزه بهبود توليدات دامي سازمان جهادکشاورزي استان، اميدوارم از شيوع اين بيماري جلوگيري شود.
وي افزود: کارشناسان فني مستقر در واحدهاي مرغداري و دامداري بايد کليه مشکلات و ايرادات براي قرنطينه واحد را تعيين کرده و اقدامات لازم را جهت قرنطينه ماندن واحد انجام دهند.
وي به استفاده از بيمه کردن مرغداري ها و دامداري ها تاکيد کرد و گفت: مرغداران و دامداران مي توانند با بيمه کردن محصولات توليدي خود، نگراني از بابت معدوم سازي محصولات نداشته باشند و در صورت مشاهده هرگونه بيماري در پرندگان، از شيوع آن جلوگيري کنند.
رئيس سازمان جهادکشاورزي استان به اقدامات سازمان دامپزشکي و جهادکشاورزي استان در جهت جلوگيري از شيوع بيماري آنفولانزاي پرندگان فوق حاد تاکيد کرد و گفت: تمام اقدامات در جهت تامين امنيت غذايي در جامعه صورت مي گيرد و اگر سختگيري هم در نظر گرفته شود، به خاطر حفظ سرمايه ملي جامعه خواهند بود.
فتحي به استفاده از واکسن در هفته هاي 60 تا 90 از دوران زندگي مرغ اشاره کرد و واکسيناسيون در اين زمان را صرفاً براي افزايش سيستم ايمني بدن مرغ عنوان کرد و از معاونت بهبود توليدات دامي سازمان خواست برنامه ريزي براي پولت ريزي، جايگزيني، حذف و واکسيناسيون را در راستاي سياست هاي دروني سازمان جهادکشاورزي و همگام با دامپزشکي اجرا کنند.
وي به تشکيل کارگروه خشکسالي، سرمازدگي و مخاطرات در سطح شهرستان ها تاکيد کرد و گفت: بايد در اين کارگروه حساسيت موضوع بررسي شود و همکاران با ارائه روشها و راهکارها از به وجود آمدن خسارت ها و آسيب ها جلوگيري کنند.
فتحي به کارگروه هاي تعبيه شده در شوراي برنامه ريزي و شوراي مديريت بحران استان اشاره کرد و گفت: اگر موضوعاتي با عنوان مخاطرات کشاورزي و مرتبط به کارگروه جهادکشاورزي استان باشد، قبل از اينکه به شوراي مديريت بحران و استانداري ارسال شود، بايد در کارگروه مربوطه مطرح شده و چکش کاري و کارشناسي شود و سپس به صورت پيشنهاد و با استفاده از ظرفيت استاني يا ملي به شوراي مديريت بحران ارسال شده و در صورت تاييد، تصويب شود.

آخرين خبر آذربايجان شرقي در اينستاگرام :
instagram.com/EAzerbaijan_Today