طرز تهیه رشته تپک یا رشته پلو بوشهری
پارسينه/ در اين مطلب طرز تهيه رشته تپک يا رشته پلو بوشهري را به روش محلي براي شما آماده کردهايم.
مواد لازم
رشته محلي يا رشته پلويي: ۴ ليوان دستهدار فرانسوي يا ۶۰۰ گرم
بادمجان: ۶ عدد
پياز: ۴ عدد متوسط
کشمش پلويي: ۱/۳ ليوان دستهدار فرانسوي
روغن: به ميزان لازم
نمک و زردچوبه: به ميزان لازم
گرد ليمو: ۱ قاشق چايخوري
فلفل قرمز يا فلفل سياه: به ميزان لازم
طرز تهيه رشته تپک
بادمجانها را به خوبي بشوييد و با پوست و کلاهک از طول برش بزنيد. بهتر است از بادمجان قلمي در دستور پخت رشته تپک استفاده کنيد. بادمجانها را به نمک آغشته کنيد و حداقل ۱۵ دقيقه استراحت دهيد. سپس آنها را بشوييد و خشک کنيد. بادمجانها را در روغن سرخ کنيد. آنها را روي دستمال قرار دهيد تا روغن اضافيشان گرفته شود.
کشمشها را بشوييد و خشک کنيد. پيازها را به صورت خلالي و باريک خرد کنيد. در يک تابه پيازها را با مقداري روغن سرخ کنيد و بعد از اينکه سبک و طلايي شد، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنيد تا طعم خامي آنها هم گرفته شود.
کشمشها را اضافه کنيد و تفت دهيد. در يک قابلمه مقداري آب بريزيد و اجازه دهيد جوش بيايد. رشتهها را به مدت ۳ تا ۴ دقيقه در آب جوش، حرارت دهيد تا نرم شوند. البته بسته به نوع رشتهاي که استفاده ميکنيد، مدت زمان متغير خواهد بود. پس مواظب باشيد رشته شما وا نرود. رشتهها را آبکش کنيد.
کف قابلمه را کمي روغن يا کره بريزيد. تعدادي از بادمجانها را کف قابلمه بچينيد و مقداري از رشتهها را روي بادمجان بريزيد. يک لايه پياز داغ و کشمش و چند بادمجان را روي رشتهها بريزيد. دوباره مقداري رشته و روي آن کشمش، پياز داغ و بادمجان. اين کار را تا جايي انجام دهيد که همه رشتهها، پيازداغها و بادمجانهارتمام شوند.
سپس روي مواد را گرد ليمو بپاشيد و کمي کره هم بريزيد تا خودش با حرارت ذوب شود. ۲ تا ۳ دقيقه صبر کنيد و بعد حرارت را پايين بياوريد. دم کني را روي قابلمه بگذاريد و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقيقه اجازه دهيد روي حرارت ملايم بماند تا به خوبي بپزد. سپس رشته پلو بوشهري را در ظرف بزرگ مثل ديس، سرو کنيد.
فوت و فنهاي طرز تهيه رشته تپک
اگر از رشته محلي بوشهري استفاده ميکنيد آن را در تابه بريزيد و جداگانه تفت دهيد تا طعم خام آن گرفته شود. نيازي نيست حتما طلايي شود و تغيير رنگ دهد.
ميتوانيد از مواد ديگر هم براي لايه روي رشته تپک استفاده کنيد. مثلا مقداري لوبياي پلويي را از قبل آبپز کنيد و با پياز سرخ شده، روي رشته بريزيد. يا اينکه از ماهي ريش ريش شده يا ميگو هم ميتوانيد در آن استفاده کنيد.
در دستور پخت رشته تپک اصلي بوشهر، از گوجه و رب گوجه فرنگي استفاده نميشود، ولي مردم محلي برازجان، گاهي از گوجه سرخشده هم روي رشته پلو استفاده ميکنند.
ميتوانيد به جاي بادمجان براي ته ديگ، از سيب زميني با نان استفاده کنيد.