علت توزیع نشدن واکسن کرونا در طارم و ماهنشان چیست؟

ايسنا/ رئيس دانشگاه علومپزشکي استان زنجان گفت: به دليل نبود بخش ICU فعال که بيمار کرونايي در آنجا بستري شود، واکسن کرونا در شهرستانهاي طارم و ماهنشان توزيع نشده است.
پرويز قزلباش، رئيس دانشگاه علومپزشکي استان زنجان با بيان اينکه واکسن کوويد۱۹ اختصاص يافته به استان، صرفاً براي پرسنل بخش ICU کرونا بوده که خوشبختانه تاکنون ۹۰ درصد تزريق انجام شده است، اظهار کرد: توزيع اين واکسن در مرکز استان، مناطق محروم مانند خدابنده و مراکز غيردولتي انجام شده و اين در حالي است که در شهرستانهايي مانند ماهنشان و طارم که بخش ICU فعال که بيمار کرونايي در آنجا بستري شود نداشتيم، توزيع نشده است.
وي با بيان اينکه ابهر تنها شهرستان استان زنجان است که روند بيماري کرونا در آن نسبتاً افزايشي بوده و نيازمند رهگيري بيشتري است، افزود: تعداد کل نمونههاي اخذ شده طي چهار روز گذشته در استان ۳۳۰۲ مورد و درصد مثبت شدن از ۶.۸ درصد به ۸.۹ درصد رسيده است،
رئيس دانشگاه علومپزشکي استان زنجان يادآور شد: به طور کلي گردش ويروس کرونا در استان نسبت به هفته گذشته افزايش پيدا کرده ولي همچنان يک روند ثابتي داريم؛ گفتني است رهگيري به ازاي هر فرد مثبت مبتلا به کرونا نيز از ۱۱.۴ درصد به ۹.۵ درصد کاهش پيدا کرده است، بنابراين در سطح استان نيازمند پيگيري و رهگيري جدي هستيم.
اين مسئول در رابطه با ويروس کروناي جهشيافته انگليسي، افزود: قدرت سرايت کروناي جهشيافته بسيار افزايش پيدا کرده و طبق گزارشهاي اخير، جوانان را نيز درگير ميکند و ميزان مرگ و مير ناشي از اين بيماري را افزايش داده است. اکنون با شيوع ويروس کروناي جهشيافته انگليسي در برخي از استانها همانند آغاز شيوع کوويد - ۱۹، با بيماري جديدي درگير ميشويم که در صورت رعايت نکردن اصول بهداشتي، طغيان ميکند.
اين مسئول با بيان اينکه بيمار مبتلا به ويروس کروناي انگليسي در استان قزوين ابتدا داراي علائم سرماخوردگي بوده و به سرعت روند بيماري را طي کرده و متاسفانه طي ۴۸ ساعت پس از بروز علائم، جان خود را از دست داده است، تصريح کرد: رفتار نوع جهشيافته ويروس کرونا جديد بوده و عمق رفتار آن مشخصي نيست؛ بنابراين رهگيري و قرنطينه افراد بايد با حساسيت بسيار زيادي انجام شود.
رئيس دانشگاه علومپزشکي استان زنجان، از کاهش شديد رعايت پروتکلهاي بهداشتي در استان خبر داد و گفت: فعاليت و نقش اتحاديهها در نظارت بر رعايت پروتکلهاي بهداشتي بسيار کمرنگ شده و ميزان انجام بازديدها نيز کاهش يافته است، بنابراين بايد براي پيشگيري از آغاز پيک چهارم کرونا، نظارت و بازديد از اماکن و مراکز بسيار جدي گرفته شده و انجام شود.
وي با بيان اينکه نبايد منتظر تغيير رنگ شهرستانها براي اعمال محدوديتهاي کرونايي باشيم، خاطرنشان کرد: پيشنهاد ميکنيم با توجه به شلوغي بازار و پيشگيري از شيوع بيشتر کرونا در استان، مغازهها از ساعت ۲۱ تا ۲۲ تعطيل شود.