نماد آخرین خبر

شناسایی موتاسیون جدید کرونا در کاشان؛ مرگ 12 مادر باردار بر اثر ابتلا به کووید19 در اصفهان

منبع
ايلنا
بروزرسانی
شناسایی موتاسیون جدید کرونا در کاشان؛ مرگ 12 مادر باردار بر اثر ابتلا به کووید19 در اصفهان

ايلنا/ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي اصفهان گفت: پيش بيني ما اين است که از نيمه هاي اسفندماه شرايط سخت تري با موتاسيون جديد کرونا تجربه کنيم، مگر اينکه قوانين سخت گيرانه دنبال شود و همشهريان مراعات هاي لازم را به عمل آورند.

بهروز کليدري، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي اصفهان با بيان اينکه 12 ماه از شيوع اين بيماري در داخل استان گذشته است و طي اين مدت، دو موج سنگين بيماري را در داخل استان تجربه کرديم، اظهارکرد: موج اول اين بيماري را اسفند ماه سال گذشته و فروردين ماه تجربه کرديم و پس از طي دو ماه شرايط نسبتا پايدار، موج دوم از تيرماه به صورت آرام شروع شد به طوري که در شهريور و مهرماه سال جاري به رشد خود رسيد و تا آذرماه ادامه پيدا کرد.
وي موج دوم اين بيماري را در استان بسيار سنگين قلمداد کرد و افزود: در موج دوم بيماري، ميزان شيوع به حدي رسيد که تعداد بيماران شناسايي شده سرپايي در استان اصفهان، روزانه به 1500تا 2000 بيمار و تعداد ورودي هاي روزانه بيماران بستري به حدود 450 تا 500 رسيد و حدود 2200 بيمار در بيمارستان هاي استان بستري داشتيم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي اصفهان تعداد کل بيماران بستري در بيمارستان ها را طي 12 ماه گذشته حدود 75 هزار نفر عنوان کرد و ادامه داد: گروه هاي سني مختلفي در اين بيماران مشاهده شدند که حدود 4300 بيمار زير 18 سال، 70 هزار بيمار بالاي 18 سال و 730 مادر باردار مبتلا به کوويد 19 را در مراکز بستري کرديم.
وي تصريح کرد: متاسفانه در اين مدت حدود 4000 بيمار قطعي کوويد 19 را از دست داديم و چنانچه بيماران مشکوک را به اين آمار اضافه کنيم يعني بيماراني که به نظر علائم کوويد 19 را داشتند، اما تست PCR آنها منفي بود، اين عدد به 8700 نفر مي رسد، که 12 مادر باردار و 194 نفر زير 18 سال نيز جزو فوتي ها محسوب مي شوند.
کليدري خاطرنشان کرد: در اين مدت آزمايشگاه هاي مختلف دولتي و خصوصي را به کار گرفتيم و در حال حاضر 16 آزمايشگاه بخش خصوصي به صورت فعال در حال دريافت نمونه از بيماران مشکوک هستند، همچنين حدود 420 هزار آزمايش در سطح استان انجام داديم که از اين تعداد حدود 151 هزار مورد تست کوويد آنها مثبت بود.
معاون درمان دانشگاه نسبت تعداد آمار مرگ کوويد مثبت به کل آمار بيماران کوويد مثبت تشخيص داده شده، شامل همه بيماران بستري و سرپايي، در سطح استان را حدود 66.2 بيان کرد.
وي با اشاره به محدوديت هاي اعمال شده از اواخر آذر و دي ماه در استان، گفت: شرايط به سمت آرام پيش رفت و خوشبختانه در اين مدت تعداد بيماران بستري ريزش پيدا کردند و اين عدد به حدود 300 تا 400 بيمار بستري و مرگ و ميرهاي روزانه از 60 الي 70 نفر در روز به تعداد انگشت هاي يک دست رسيد؛ همچنين تعداد بيماران تشخيص داده شده سرپايي کوويد مثبت از روزانه 1500 تا 2000 نفر به 50 تا 100 نفر روزانه رسيد و به همين ترتيب تعداد بيماران بستري نيز کاهش پيدا کرد.
کليدري با تاکيد بر اينکه متاسفانه طي روزهاي گذشته، به تدريج با افزايش ابتلا و بستري مواجه شده ايم، اظهار کرد: تقريبا در حال تجربه شرايط تيرماه هستيم و به تدريج با افزايش تعداد بيماران سرپايي تشخيص داده شده، تعداد بيماران بستري نيز بيشتر شده به طوريکه در شرايط آرام دي و بهمن ماه تعداد بيماران سرپايي تشخيص داده شده زير 100 بود که در حال حاضر به 300 الي 400 نفر رسيده و نکته مهم اين است که هر زمان تعداد بيماران سرپايي افزايش پيدا کند، دو الي سه هفته بعد بر تعداد بستري ها افزوده خواهد شد؛ در حال حاضر تعداد بستري ها از حدود 300 بستري دي و بهمن به حدود 400 الي 500 نفر رسيده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي اصفهان با ابراز نگراني از ساده انگاري هاي مجدد مردم، همچنين شناسايي موتاسيون جديد بيماري به نام موتاسيون انگليسي، اضافه کرد: متاسفانه استان خوزستان درگير موتاسيون جديد بيماري شده و در شهرهاي کاشان، قزوين و تهران نيز اين موتاسيون شناسايي شده و نشان مي دهد که استان اصفهان نيز قطعا نمي تواند مستثني باشد و پيش بيني ما اين است که از نيمه هاي اسفندماه شرايط سخت تري را تجربه کنيم، مگر اينکه قوانين سخت گيرانه دنبال شود و همشهريان مراعات‌هاي لازم را به عمل آورند.
وي در ارتباط با موتاسيون جديد بيماري گفت: نگراني که وجود دارد اين است که سرعت گسترش اين موتاسيون نسبت به دوره قبل حداقل 70 درصد بيشتر بوده و بدين معناست که چنانچه مراعات نکنيم از لحاظ اپيدميولوژيک، احتمالا سير دوماهه تيرماه تا شهريورماه را در حال حاضر تا 70 درصد سريع تر پيش رويم، همچنين سرعت پيشروي اين بيماري در يک فرد بسيار زياد است به گونه اي که در موتاسيون هاي قبلي زمانيکه يک فرد مبتلا مي شد، پس از طي يک دوره کمون يا نهفتگي، ظرف مدت يک تا دو هفته علايم ظاهر مي شد و به تدريج پيشرفت مي کرد و ظرف دو تا چهارهفته يا بيماري رو به بهبود مي رفت يا بيمار بايستي بستري مي‌شد و درمان هاي باليني دريافت مي کرد، ولي به نظر مي آيد در موتاسيون جديد پس از ابتلاي بيمار، طي چند روز به علايم بسيار شديد بيماري مي رسد.
کليدري سرعت زياد گسترش بيماري و پيشروي آن را باعث ايجاد فشار زياد به مراکز درماني عنوان کرد و افزود: اين فشار زياد باعث مي شود که مراکز درماني نتوانند باوجود به کارگيري تمام تلاش خود، مراقبت هاي مورد نياز بيماران بدحال را به صورت کامل در اختيارشان قرار دهند و بدين ترتيب احتمال افزايش مرگ و مير در اين موج جديد تجربه شود.    
وي به آمارهاي جهاني مرگ و مير و مشکلاتي که کشورهاي ديگر مانند آلمان که به نظر ساختارهاي قوي تري نسبت به ايران در مراقبت از بيماري کوويد دارند اشاره کرد و گفت: متاسفانه در کشور آلمان به دليل ساده انگاري هايي که در ژانويه اتفاق افتاد، به مرگ روزانه بالاي 1000 نفر منجر شد که اين ها زنگ خطري براي ما مي تواند باشد و بايستي در اين خصوص هوشيارتر عمل کنيم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي اصفهان از ديگر دغدغه هاي موجود در خصوص موتاسيون جديد را، درگيري گروه‌هاي سني پايين تر و سپس علايم شديد و حتي احتمال مرگ عنوان و به مرگ دختربچه خوزستاني که بدون هيچ گونه بيماري زمينه اي ظرف کمتر از دو الي سه روز علايم بيماري به مرحله شديد و مرگ رسيد اشاره کرد.
وي با ابراز نگراني از آسيب ديدن مجدد خدمات غير کوويد در موج سوم بيماري، تاکيد کرد: چنانچه شرايط جديد در استان حاکم شود، قطعا دوباره تمام خدمات که در حوزه غير کوويد در داخل استان انجام مي شد، تحت تاثير قرار مي گيرد.
کليدري خارج شدن بيمارستان ها از زنجيره عادي خدمات را يکي از موارد پيش رو در موج سوم عنوان کرد و افزود: چنانچه با موج جديد بيماري روبرو شديم اولين اتفاق اين است که تعدادي از بيمارستان ها از زنجيره عادي خارج شده و مجددا بايستي خدمات را به بيماران کوويد ارائه دهند که اين اتفاق خوشايند نيست، زيرا هم بسياري از بيماران غير کوويد و هم چرخه اقتصادي بيمارستان ها آسيب مي بينند.
معاون درمان دانشگاه در پايان سخنان خود، ساده انگاري که در سطح اجتماع شکل گرفته و همچنين فعال شدن بسياري از مراکز، بدون رعايت دستورالعمل هاي بهداشتي را از عوامل ايجاد مشکل در هفته ها و ماه هاي آينده عنوان کرد و افزود: بايستي هشدارها طي اين چند روز جدي تر گرفته شود تا خداي ناکرده شاهد ابتلاي سنگين تري در اسفندماه و فروردين ماه و شاهد مرگ و مير بيشتري در داخل استان نشويم.

آخرين خبر اصفهان در اينستاگرام :
https://instagram.com/isfahan_today