قاچاقچیان چوب روز بهروز بیشتر و حرفهایتر میشوند
ایسنا/ فرمانده یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری البرز گفت: افزایش چند برابری قیمت چوب باعث افزایش فعالیت قاچاقچیان برای کسب سود مادی بیشتر شده که این امر به ضرر جنگلها تمام میشود.
سرهنگ فرامرز نیکزاد، فرمانده یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری البرز با اشاره به اینکه بخش کمی ازعرصههای طبیعی البرز را جنگل تشکیل داده و بیشتر این عرصهها مرتع هستند، اظهار کرد: تمرکز عرصههای جنگلی البرز در شهرستان طالقان است که خوشبختانه از ابتدای سال تا کنون آتشسوزی در این جنگلها گزارش نشده است.
وی ادامه داد: نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی در گشتهای مستمر، از وقوع حریق در عرصههای جنگلی استان جلوگیری میکنند.
فرمانده یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری البرز افزود: طی چند سال گذشته با افزایش تولیدات مصنوعات چوبی شاهد افزایش تعداد کارخانهها و کارگاههای چوببری در نقاط مختلف استان به ویژه کرج بودهایم.
نیکزاد توضیح داد: بدون شک این واحدها برای ادامه فعالیت خود نیاز به مواد اولیه از جمله چوبهای جنگلی دارند.
وی با اشاره به اجرای تنفس جنگل در سال ۹۶ ادامه داد: این طرح فرایند واردات چوب را با مشکل مواجه کرد و منجر به افزایش چند برابری قیمت آن شد.
فرمانده یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری البرز توضیح داد: افزایش چند برابری قیمت چوب باعث افزایش فعالیت قاچاقچیان برای کسب سود مادی بیشتر شده که این امر به ضرر جنگلها تمام میشود.
نیکزاد تصریح کرد: متاسفانه روز به روز به تعداد قاچاقچیان چوب اضافه و هم شیوه و شگرد جمع آوری چوب توسط آنها حرفهایتر میشود.
وی گفت: خوشبختانه نیروهای یگان حفاظت نقاط بحرانی استان از حیث قطع درختان را شناسایی و ورودی و خروجی شهرستانها را به دقت رصد میکنند.
فرمانده یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری البرز ادامه داد: در حال حاضر مسیرهای قاچاق چوب در استان برای قاچاقچیان ناامن شده و در طول ماه چندین بار در مسیرهای مختلف ایست بازرسی گذاشته میشود.
نیکزاد گفت: مجوز قطع چوب را جهاد کشاورزی و مجوز حمل آن را منابع طبیعی صادر میکند به همین دلیل خودروهای حامل چوب باید هر دوی این مجوزها را داشته باشند.
وی افزود: از ابتدای سال تا کنون ۲۲۲ اصله درخت قاچاق در استان کشف و شش پرونده در این خصوص به مراجع قضایی ارجاع داده شده است.