رئیس دامپزشکی سقز: مردم مرغ زنده نخرند

ايرنا/ رئيس شبکه دامپزشکي سقز گفت: راههاي انتقال بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان از پرندههاي زنده است و خريد مرغ زنده که هيچگونه نظارت بهداشتي بر کشتار آن نميشود خطرناک است.
علي باباييان، رئيس شبکه دامپزشکي سقز اظهار داشت: در طول چند روز گذشته بيماري حاد آنفلوآنزاي پرندگان در دو روستاي بوبکتان و کندلان اين شهرستان پخش شد و سريعا براي نمونه برداري تيمهاي دامپزشکي به کانون اين بيماري اعزام شدند.
وي با بيان اينکه به اين بيماري مشکوک شديم و پايش و نمونه برداري را از طيور اين 2 روستا آغاز کرديم، افزود: نتايج نمونهبرداريها مثبت اعلام شد لذا تمام طيور اين 2 روستا براي جلوگيري از انتشار اين بيماري کاملا معدومسازي شدند.
رئيس شبکه دامپزشکي سقز به بيماري آنفلوآنزا که يکي از علايم آن، سياه شدن تاج و ريش طيور است و در بيماري نيوکاسل هم وجود دارد، اشاره و اضافه کرد: علايم ديگري اين بيماري، کاهش اشتها، قطع آب و دان، ژوليدگي پرها، افتادگي پرها، زمينگيري پرنده، اسهال سفيد مايل به سبز و مرگ ناگهاني است.
باباييان با اشاره به اينکه اين بيماري در تمام کشور وجود دارد و امري طبيعي است، يادآور شد: به همت مسوولان کشوري و کردستاني، اعتبارات ملي و استاني براي پرداخت غرامت فوري روستايياني که طيور بومي آنان تلف شده است، در نظر گرفته شده و در محل پرداخت مي شود.
وي يکي از راههاي انتقال بيماري آنفلوآنزا را پرندههاي زنده اعلام کرد و گفت: مردم شهرستان از خريد مرغ زنده که هيچگونه نظارت بهداشتي بر ذبح آن وجود ندارد و کامل غير بهداشتي است امتناع کرده و از مرغ هاي پرکنده که در کشتارگاه هاي مجاز و بصورت کاملا بهداشتي و نظارت پزشک دامپزشکي و ناظر بهداشتي مي باشد خريداري کنند.
رئيس شبکه دامپزشکي سقز تاکيد کرد: شهروندان سقزي در صورت مشاهده يا مشکوک شدن به بيماري آنفلوآنزا پرندگان در روستاها و مناطق مختلف، با شماره هاي ۰۸۷۳۶۲۲۲۶۰۵ و يا تلفن گوياي ۱۵۱۲ تماس بگيرند تا کارشناسان دامپزشکي نسبت به بررسي و ساير اقدامات لازم در اسرع وقت اقدام کنند.