مرغ در کرمان نایاب شد

ايسنا/ مرغ در استان کرمان مانند هفت گنج شده که نصيب هر کسي نميشود، اما علت ناياب بودن مرغ در کرمان را در قانونمداري آنها جست و جو کنيد.
استان کرمان طبق قيمت مصوبه ستاد ملي تنظيم بازار، گوشت مرغ را عرضه کرد؛ اما در اين ميان حدود 26 استان از اين مصوبه تبعيت نکرده و قيمت را بيش از مصوبه عرضه و براي مرغداران بازارهاي استانهاي ديگر جذاب شد و ديگر مرغي به استاني که فقط 30 درصد نيازش در داخل توليد ميشود، صادر نکردند.
سوال اينجاست اگر ستاد ملي تنظيم بازار يک نهاد قانوني و مصوبات آن لازمالاجراست، پس چرا بيشتر استانها از آن پيروي نميکنند؟ دستگاههاي نظارتي در اين ميان نقششان چيست؟ سکوت دستگاه قضا از چه روي است؟ اگر اينگونه نيست پس چرا مسئولين وقت ارزشمند خود را در جلسات آن تلف ميکنند؟ بهتر است اين جلسات تعطيل شود و بيش از اين اعتماد مردم را از بين نرود.
تقسيم 70 تن مرغ بين 83 شهر
مهدي حسينينژاد، رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان درباره علت نايابي گوشت مرغ در استان کرمان به ميگويد: استان کرمان روزانه 200 تا 220 تن گوشت مرغ نياز دارد و سرانه مصرف سالانه استان حدود 75 هزار تن است.
وي با اشاره به آمار سازمان جهاد کشاورزي استان کرمان، تصريح کرد: حدود 50 روز قبل جوجه ريزي در مرغداريهاي استان کمتر از هميشه انجام شده و اکنون دچار چالش شديم و طبق قول جهادکشاورزي استان ظرف چهار يا پنج روز آينده مرغها براي کشتار آماده و وضعيت استان مقدار کمي بهتر از اکنون خواهد شد.
رييس سازمان صمت استان کرمان بيان کرد: در حال حاضر روزانه تقريبا 70 تن کشتار مرغ در استان داريم که فقط حدود 30 درصد نياز بازار را پاسخگو است و در ستاد تنظيم بازار استان مقرر شد اين 70 تن براساس سرانه شهرستانها تقسيم شود(در استان کرمان 23 شهرستان وجود دارد).
وي توزيع گوشت مرغ براساس قيمت مصوب ملي را يکي از علل نايابي گوشت مرغ در استان دانست و بيان کرد: متاسفانه استانهاي همجوار ما طبق مصوبات ملي گوشت مرغ را عرضه نميکنند، بنابراين مرغهايي که از استانهاي ديگر به استان کرمان صادر ميشد اکنون به استانهاي که قيمت بالاتري(حدودا 28 تا 30 هزار تومان) دارند، صادر ميشوند و اين مسئله کمبود مرغ در استان را تشديد کرده است.
حسينينژاد اظهارکرد: طي سفر قبادي، معاون وزير صمت به استان کرمان مصوب شد که 1000 تن گوشت مرغ منجمد به استان کرمان اختصاص يابد که در حال پيگيري آن مصوبه هستيم و تاکنون فقط 200 تن به استان کرمان داده شده است.
وي با تاکيد برآنکه در حال حاضر استان کرمان فقط 30 درصد نياز بازار خود را ميتواند تامين کند، تصريح کرد: در ستاد تنظيم بازار هفته جاري استان، قيمت تمام شده مناسبتري را پيشنهاد ميدهيم تا حداقل بتوانيم گوشت مرغ را در بازار داشته باشيم.
رييس سازمان صمت استان کرمان تاکيد کرد: چنانچه همه استانها طبق قيمت مصوبه ستاد ملي تنظيم بازار مرغ را عرضه کنند، هيچگاه با اين مشکل روبرو نميشديم و تصور ميکنم حدود 26 استان کشور اين مصوبه را اجرا نکردهاند.
وي ادامه داد: قيمت مصوب ستاد ملي تنظيم بازار 22 هزار و 800 تومان است؛ اما در برخي مرغ فروشيها با قيمت 28 هزار تومان عرضه ميکنند که با آنها برخورد کرده و ميکنيم.
حسينينژاد در پايان با اشاره به اينکه چالش ما در جنوب استان به دليل کمتر بودن تعداد مرغداريها بيشتر است، خاطرنشان کرد: وزير جهادکشاورزي قول صدور مجوز راهاندازي مرغداري براي تکميل زنجيره به استان کرمان را داده است.