۱.۲ درصد اهدای خون در قم کاهش یافت

ايرنا/ مديرکل انتقال خون قم گفت: از ابتداي سالجاري تا پايان بهمن ماه، تعداد مراجعه کنندگان به مراکز انتقال خون۵.۲ درصد و ميزان اهداي خون در اين مدت ۱.۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش يافتهاست.
مرتضي نوريان مديرکل انتقال خون قم اظهار کرد: در اين مدت ۴۵ هزار و ۲۶۷ نفر براي اهداي خون به مراکز انتقال خون استان مراجعه کردهاند که از اين تعداد حدود ۳۷ هزار نفر موفق به اهداي خون شدند.
وي اظهار داشت: از ۳۷ هزار شهروند نوعدوستي که در يازده ماه نخست امسال موفق به اهداي خون خود شدند، حدود ۵۸ درصد آنها ازجمله اهداکنندگان مستمر بودهاند که اين آمار نيز نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲.۸ درصد کاهش نشان ميدهد.
نوريان با اشاره به افزايش اهداکنندگان خانم در اين استان افزود: بيش از يک هزار و ۵۰۰ نفر از بانوان استان در يازده ماه امسال موفق به اهداي خون شدند که اين آمار ۴.۲ درصد از کل اهدا کنندگان را شامل مي شود ضمن اينکه اين آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲ دهم درصد رشد را نشان ميدهد.
مديرکل انتقال خون قم اظهار داشت: از ابتداي فروردينماه تا پايان بهمن ماه سال جاري ۵۳ هزار و ۱۶۶ واحد خوني به بيمارستان هاي استان و ۱۱ هزار و ۴۶۹ واحد نيز به شبکه خون رساني کشور ارسال شدهاست.
وي با تاکيد بر اينکه وضعيت ذخيره خون استان بهصورت لحظهاي پايش ميشود، گفت: به دليل اينکه زمان ماندگاري خون محدود است، امکان ذخيره خون در مدت طولاني وجود ندارد به همين دليل بايد اهداي خون بهصورت مرتب و مستمر صورت گيرد.
نوريان اظهار داشت: از ابتداي اجراي طرح اهداي پلاسماي بيماراي بهبوديافته کرونايي تا کنون ۱۸۶ بيمار بهبوديافته قمي پلاسماي خون خود را اهدا کرده اند.
مديرکل انتقال خون قم با تأکيد بر اينکه خون و فرآوردههاي آن جايگزين مصنوعي ندارد افزود: با توجه به نياز مستمر بيماران مختلف ازجمله بيماراني دياليزي و تالاسمي و مجروحان ناشي از تصادفهاي رانندگي، از مردم نوعدوست استان که از سلامت برخوردار هستند، درخواست داريم تا اين بيماران را در اين ايام تنها نگذارند.
نوريان ادامه داد: توصيه و درخواست ما به اهداکنندگان و مردمي که از سلامت برخوردار هستند و علائم بيماري ندارند، اين است که جهت اهداي خون به مراکز انتقال خون قم مراجعه و نسبت به اهداي خون اقدام کنند.
مديرکل انتقال خون قم با تأکيد بر رعايت مسائل بهداشتي در مراکز انتقال خون اين استان گفت: اين مرکز بهصورت مستمر ضدعفوني و گندزدايي ميشود ضمن اينکه پيش از ورود اهداکنندگان، وسايل مراقبتي فردي شامل دستکش و ماسک نيز در اختيار آنان قرار داده ميشود.
وي با تأکيد بر لزوم به همراه داشتن کارت ملي توسط داوطلبان اهداي خون، افزود: تمام افراد بالاي ۱۸ سال که از سلامت کامل برخوردار بوده و هيچگونه علامتي از آنفلوانزا يا سرماخوردگي ندارند، امکان اهداي خوندارند.
نوريان با بيان اينکه در هر ۱۰ دقيقه يکي از واحدهاي خون و فرآورده هاي خوني در مراکز درماني قم مصرف مي شود، افزود: با مشارکتي که مردم استان در اهداي خون دارند تا کنون تمام نيازهاي مراکز درماني استان به خون و فرآوره هاي خوني به طور کامل تامين شده است ولي انتظار ما اين است که افراد بيشتري به اين امر خداپسندانه بپيوندند.
شهروندان براي تسهيل در اهداي خون ميتوانند براي دريافت زمان نوبت در سامانه www.IBTO.ir ثبتنام تا در زمان معين به پايگاه انتقال خون مراجعه کنند.
در شهر قم ۲ مرکز انتقال خون واقع در ميدان روحالله و بلوار ۱۵ خرداد وجود دارد. علاوه بر بيماران نياز به عمل جراحي و مجروحهاي ناشي از تصادفها، بيش از يک هزار بيمار دياليزي و حدود ۲۰۰ بيمار تالاسمي در قم وجود دارند که نيازمند دريافت مستمر خون هستند.