رفع مشکل ۱۷۳ واحد تولیدی طی ۹ ماه گذشته در خراسان رضوی

فارس/ معاون امور اجتماعي و پيشگيري از جرم دادگستري خراسان رضوي گفت: طي ۹ ماه گذشته در مجموع ۳۰۵ جلسه برگزار کرديم که باعث ابلاغ ۸۹۷ مصوبه و رفع مشکلات ۱۷۳ واحد توليدي شد.
سيد اميرمرتضوي، معاون امور اجتماعي و پيشگيري از جرم دادگستري خراسان رضوي در خصوص اقدامات دادگستري خراسان رضوي پيرامون حمايت از توليد و کمک به رونق آن، اظهار کرد: از سال ۱۳۸۸ محور بيانات رهبر معظم انقلاب سمت و سويي اقتصادي و توليدي دارد و دادگستري خراسان رضوي از سال ۹۲ با تشکيل کميته حمايت از سرمايهگذاري در مسير تحقق اين امر گام برداشت.
وي با بيان اينکه جلسات اين کميته بهصورت ماهي يک بار تشکيل و به بررسي مشکلات واحدهاي توليدي و صنعتي پرداخته ميشد، افزود: پس از آنها کميته حل اختلاف صنعت و حمايت از سرمايهگذاري مشروع که بعدها به کميته پنج نفره معروف شد، فعاليت خود را آغاز کرد. اعضاي اين کميته متشکل از دبير کميسيون، معاون اجتماعي و پيشگيري دادگستري، دادستان يا معاون و طرفين دعوا بود که تمام پروندههاي آن به نتيجه رسيد.
معاون امور اجتماعي و پيشگيري از جرم دادگستري خراسان رضوي گفت: به تدريج اين کميسيون در ۱۲ شهرستان صنعتي خراسان رضوي همچون قوچان، چناران، نيشابور، تربت حيدريه و ديگر شهرستانها هم تشکيل شد تا بهصورت دقيقتر به مشکلات صنعتگران آن مناطق پرداخته شود.
مرتضوي ابراز کرد: در ادامه دو کميسيون ديگر با رويکرد قانونمندي و صدور اجرائيههاي موثر در جهت حمايت از توليد، تشکيل داديم. يکي از اين کميتهها، کميسيون صيانت از قوانين و مقررات بود که مديريت آن به اداره کل بازرسي استان سپرده شد و توانست اجرائيههايي که توسط ثبت اسناد صادر ميشد و منجر به تعطيلي بسياري از واحدهاي صنعتي شده بود، متوقف کند؛ کميته ديگر، کميسيون پيشگيري از بحران بود که مديريت آن به رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سپرده شد که اقدمات اين کميسيون نيز باعث جلوگيري از واحدهاي توليدي متعددي شد.
وي ضمن اشاره به ظرفيتهاي موجود، خاطرنشان کرد: ازجمله ظرفيتهاي موجود، کلينيکهاي صنعت بودند که با محوريت شهرکهاي صنعتي و ياري سپاه امام رضا(ع) و بسيج صنايع توانست اقدامات موثري در زمينه رونق توليد انجام دهد.
معاون امور اجتماعي و پيشگيري از جرم دادگستري خراسان رضوي همچنين در ادامه به ارائه توضيحاتي در خصوص ستاد تسهيل و رفع موانع توليد پرداخت و افزود: مديريت اين ستاد در مرکز استان با استاندار و دبيري با رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي است و در شهرستانها مديريت با فرمانداران و دبيري به ادارات صنعت، معدن و تجارت سپرده شده است.
مرتضوي درباره حوزه اقدامات انجامگرفته از طريق دادگستري، گفت: در بخش فعاليتهاي موثر تدوين و ابلاغ بخشنامههاي موثر را داشتيم که توانست بخش بسياري از مشکلات دستگاه قضا و صنعتگران را حل کند. ابلاغهايي در رابطه با مراکزي که کارخانهها را به تملک در ميآوردند داشتيم که آنها را به کارخانهداري واميداشت، همچنين بخشنامههاي متعددي در زمينه مالياتي و امور بانکي داشتيم که باعث راهگشايي بخش زيادي از مشکلات صعنتگران شده است. براي مثال از سال ۹۳ تا ۹۴ شاهد کمتر شدن معوقات بانکي هستيم.
هر ماه يک جلسه تخصصي براي رفع موانع توليد داريم
معاون امور اجتماعي و پيشگيري ازجرم دادگستري خراسان رضوي در بخش ديگري از سخنانش به جلسات سازمان دادگستري اشاره کرد و گفت: از ابتداي سال جاري بهصورت ماهيانه يک جلسه تخصصي داشتيم و موانع توليد را تک به تک و بهصورت تخصصي و دقيق بررسي کرديم و با چالشهاي حوزه قضايي، اجرايي و قانوني بهصورت دقيق آشنا شديم و در صدد رفع آنها برآمديم.
وي افزود: بيش از ۱۰۳مشکل توليدي را شناسايي کرديم و به حوزههاي استاني و کشوري براي حل ارجاع داديم، به بخشي از مشکلات خراسان رضوي مانند گندم، شکر، روغن، سوخت مازوت و گاز ورود و با رويکرد حمايتي از بروز مشکل پيشگيري کرديم.
مرتضوي يادآور شد: در سال گذشته مشکل سوخت و تامين انرژي را در برخي روستاهاي خراسان رضوي شاهد بوديم که امسال با پيگيريهاي ما اين اتفاق رخ نداد؛ مبارزه با قاچاق و واسطهگري بخش ديگري از اقدامات دادگستري استان بوده است. دربحث بورس نيز ما اقداماتي انجام داديم و نکات واصل را براي وزارت صنعت و معدن فرستاديم، همچنين با رايزنيهاي انجام شده جلسات کارگروه ملي استاندارد در بخش پتروشيمي به ميزباني استان انجام شد.
رفع مشکل ۱۷۳ واحد توليدي طي ۹ ماه گذشته
معاون امور اجتماعي و پيشگيري ازجرم دادگستري خراسان رضوي اضافه کرد: طي ۹ماه گذشته مجموعا ۳۰۵ جلسه برگزار کرديم که باعث ابلاغ ۸۹۷ مصوبه شد؛ مشکلات ۱۷۳ واحد توليدي رفع و به همين ميزان قضات ما از واحدهاي توليدي بازديد داشتند. ۳۸۹ بازديد توسط نمايندگان دفاتر کميسيون ها انجام شد و ۵۳۵ بازديد از مجموعههاي صنعتي رخ داد.
وي همچنين در بخشي ديگر از سخنان خود درباره رونق کارخانههاي توليدي افزود: رونق کارخانههاي منطقه بينالود باعث کاهش نرخ بيکاري به پنج درصد شد و يک واحد توليدي در مشهد براي ۱۰۰معلول ناشنوا اشتغالزايي کرده است.
مرتضوي ضمن بيان اينکه اين اقدامات در تمامي حوزهها نتايج فراواني خلق کرده است، ابراز کرد: بکارگيري زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست، بازگشت به کار کارگران بيکار شده و رونق کار عشاير و خيلي اثرات ديگر ناشي از پيگيريهاي سيستم قضا و کميتههايي است که موسس و حامي اصلي آنها سيستم قضايي استان است.
معاون امور اجتماعي و پيشگيري ازجرم دادگستري خراسان رضوي ادامه داد: ما درجهت ارتباط موثر با صاحبان صنايع و کارآفرينان در چاچوب قوانين تعريف شده قوه قضاييه اقدام به تشکيل شوراي حل اختلاف تخصصي صنعت کردهايم. سند تحول دستگاه قضا ما را به ايجاد روشهاي جايگزيني حل اختلاف و ايجاد تنوع در مصاديق تامين مکلف کرده و تمام اقدامات ما در جهت همين تحولات بوده است که شاهد اثرات مثبت آن هستيم؛براي مثال يک شرکت فعال در زمينه تجهيزات پزشکي در استان داشتيم که پنج سال با وزارت بهداشت مشکل داشت، ولي ما طي ۲ ماه با جلسات و پيگيري ها اين مشکلات را تماما حل کرديم.
وي پيرامون ميزان اشتغالزايي در خراسان رضوي گفت: براي هر ايجاد شغل حدود ۳۰۰ ميليون هزينه و سرمايه لازم است، ما با حل کردن مشکلات شرکتها و توليديها از مشاغل حمايت ميکنيم. شرکتهاي بزرگي مانند شرکت سيمان مشهد حدود ۲ هزار کارگر دارد.
مرتضوي بيان کرد: همچنين با حل مشکلات اين شرکت و کمک به صادرات توانستيم علاوه بر تضمين شغل اين کارگران، وعده افزايش ظرفيت را از اين شرکتها بگيريم، همچنين شرکتي در زمينه باري فعاليت ميکند و ما با پيگيريهايي که انجام داديم مشکل اين واحد صنعتي حل و ۲ هزار شغل براي کارگران آن تضمين شد، شرکتي از توس به بينالود رفت و وعده بهکارگيري ۱۰۰کارگر محلي را داد و يا سرمايه گذاري که از تبريز به استان ما آمده است و با سرمايهگذاري بخش بومگردي در روستاي شريفآباد که در مسير راه ابريشم قديم واقع شده، وعده خريد محصولات و توليدات عشاير و روستاييان را به ما داده است.
معاون امور اجتماعي و پيشگيري ازجرم دادگستري خراسان رضوي درباره مشکلات حوزه صنعت و نقش و همکاري بانکها در حل اين مشکلات، گفت: مشکلات فراواني در بحث صندوقهاي قرضالحسنه داشتيم که به سمت اصلاح تمام آنها پيش رفتيم و بهزودي ديگر شاهد اين مشکلات نخواهيم بود.
عمده مشکل امروز حوزه تامين اجتماعي است
وي افزود: زماني مشکل اصلي صنعت ماليات بود، ولي اکنون اين مشکل به رتبه پنجم تنزل پيدا کرده است. عمده مشکل امروز ما حوزه تامين اجتماعي است که قوانين آن مصوبه سال ۱۳۵۴ است.
مرتضوي در خصوص مشکلات صنعتگران با بانکها، بيان کرد: در زمينه مسائل بانکي، با بانکهاي دولتي تعامل خوبي داريم، مشکل ما با بعضي از بانکهاي خصوصي است که تابع مصوبات ما نيستند و نماينده بانک مرکزي در استان نيز اختيارات لازم براي حل اين مشکلات را ندارد.
معاون امور اجتماعي و پيشگيري از جرم دادگستري خراسان رضوي ابراز کرد: با پيگيريهاي خود، مديران بانک مرکزي را از تهران به مشهد و جلسات آوردهايم تا مصوبات ما را به بانکهاي خصوصي ابلاغ کنند و شاهد همکاري آنها باشيم. کمکهاي دادستاني در حل اين مسائل هم شايان ذکر است.
وي افزود: عمده مصوبات درون استاني قابليت اجرا دارند و مديريت هر موردي در خراسان رضوي با ستاد است که اعضاي آن متشکل از دادستان و معاون دادستان، رئيس کل و معاون مديرکل و ديگر اعضاي موثر است. رويکرد ما پيشگيرانه است و با برخورد حداقلي و پيگيري حداکثري و تشويقي، سعيمان حل مشکلات صنعتگران است.