نماد آخرین خبر

پرداخت غرامت به خسارت‌دیدگان آنفلوانزای پرندگان در کردستان

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
پرداخت غرامت به خسارت‌دیدگان آنفلوانزای پرندگان در کردستان

باشگاه خبرنگاران/ مديرکل دامپزشکي کردستان گفت: تاکنون ۴۰۰ ميليون ريال خسارت ناشي از بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان به روستاييان سقز و ديواندره پرداخت شده است.

مجتبي ورمقاني، مديرکل دامپزشکي کردستان اظهار کرد: در اجراي عمليات رصد و پايش برنامه ملي کنترل و پيشگيري بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان، پنج کانون شيوع بيماري در استان شناسايي و مهار شد.
وي افزود: کانون بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان در روستا‌هاي «جعفرآباد» و «عزيزآباد» از توابع ديواندره و ۲ روستاي «بوبکتان» و «کندولان» سقز و نيز درياچه زريبار مريوان شناسايي و عمليات معدوم سازي طيور بومي در آن آنجام شده است.
ورمقاني بيان کرد: از کانون‌هاي شناسايي شده چهار کانون روستايي و يک کانون مربوط به پرندگان مهاجر بوده است.
مديرکل دامپزشکي کردستان افزود: تاکنون ۴۰۰ ميليون ريال خسارت ناشي از بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان به روستاييان شهرستان‌هاي سقز و ديواندره پرداخت شده است.
وي با بيان اينکه نگراني‌ها از شيوع اين بيماري در حال افزايش است، ادامه داد: در حال حاضر مرغداري‌هاي صنعتي استان عاري از آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان هستند.
ورمقاني تاکيد کرد: با هدف جلوگيري از انتقال عامل بيماري به طيور بومي و يا واحد‌هاي صنعتي و گسترش آن، شهروندان هرگونه بروز تلفات غير متعارف در طيور بومي را در اسرع وقت به ادارات دامپزشکي شهرستان‌ها و يا خانه‌هاي بهداشت اطلاع دهتد.
مديرکل دامپزشکي کردستان با تاکيد بر محصور نمودن محل نگهداري طيور بومي و قطع ارتباط با پرندگان آزاد پرواز، افزود: کاهش مصرف دانه و آب و کاهش توليد در واحد‌هاي صنعتي توسط مسؤول فني بهداشتي و يا مديريت واحد به نزديکترين اداره دامپزشکي گزارش شده و از خريد و فروش طيور بومي به صورت دوره‌گردي خودداري شود.
وي با بيان اينکه در کردستان علاوه بر واحد‌هاي مرغداري گوشتي، ۱۶ واحد مرغداري مرغ مادر و هشت واحد مرغداري تخمگذار فعاليت مي‌کنند، که مستعد ابتلا به اين بيماري هستند، افزود: واکسن به اندازه کافي تأمين شده و به مرغداران توصيه مي‌شود تا هرچه زودتر نسبت به تهيه و تزريق آن به طيور خود اقدام کنند.
مديرکل دامپزشکي کردستان افزود: اين تاکيد نسبت به واحد‌هايي که در اطراف تالاب‌ها و درياچه‌ها از جمله زريبار مريوان و سراب قروه هستند بيشتر از ساير واحد‌ها است و در اين بيماري نگراني اصلي متوجه روستايياني بوده که با کشتار بدون مجوز و نظارت بهداشتي، خريد و فروش مرغ بومي امکان شيوع بيماري را افزايش مي‌دهند.
ورمقاني تاکيد کرد: به صورت مرتب از تلفات مشکوک نمونه برداري و در آزمايشگاه مرکزي اداره کل دامپزشکي کردستان، آزمايش مي‌شود.

آخرين خبر کردستان در اينستاگرام :
https://instagram.com/kurdistan.online