ریشهکنی سالک غیرممکن است؛ ضرورت ایجاد قرارگاه مقابله با سالک در دامغان

ايسنا/ رئيس دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني استان سمنان معتقد است که ريشهکني بيماري سالک غيرممکن است.
نويد دانايي، رئيس دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني استان سمنان در جلسه بررسي بيماري سالک در مناطق روستايي دامغان اظهار کرد: علت بروز بيماري سالک که از سالها پيش و بيش از يک دهه است که وارد شهرستان دامغان شده است موارد متعددي از جمله از جمله، موش، پشه و انگل است.
وي با اشاره به تجربه مقابله با کروناويروس تصريح کرد: ما در خصوص مقابله با همه گيري کرونا به يک الگوي موفق دست پيدا کرديم که طي آن در طرح هاي شهيد سليماني و يا قرارگاه مقابله با بيماري کروناويروس از ظرفيت دستگاه هاي اجرايي و از جمله بسيج و سپاه در کنار آحاد مردم استفاده کرديم و در نتيجه امروز شاهد موفقيت هايي هستيم لذا بايد در خصوص کنترل و مبارزه با بيماري سالک نيز از اين ظرفيت استفاده کنيم.
رئيس علوم پزشکي سمنان ادامه داد: در خصوص مقابله با بيماري سالک نيز نياز به يک اقدام هماهنگ، قوي و منسجم با مشارکت تمامي دستگاه هاي متولي و آحاد مردم در خصوص در سطح شهرستان دامغان داريم.
دانايي از اقدامات مراقبتي از جمله مقابله با جوندگان و پشه و فعاليت هاي فرهنگي و آموزشي و آگاهي بخشي به مردم به عنوان اصل اول در مقابله با اين بيماري نام برد و خاطرنشان کرد: علاوه بر اين نظارت، اصل بسيار مهم ديگري در مقابله جدي با بيماري سالک است که در همين راستا بايد اقدامات تمامي دستگاه هاي متولي به صورت مستمر ارزيابي شود.
وي بر ضرورت اقدامات حمايتي به منظور موفقيت در مبارزه با بيماري سالک و جلوگيري از انتشار آن تاکيد و پيشنهاد داد: تا قرارگاه عملياتي مقابله با بيماري سالک، براي دستيابي به موفقيت بيشتر در استان سمنان و شهرستان هاي مستعد بيماري و از جمله دامغان تشکيل شود.
اين پزشک فوق تخصص کودکان گفت: بنده در همين ارتباط به عنوان سرباز اين قرارگاه عملياتي و دانشگاه علوم پزشکي با تمام توان، اقدامات و موارد مورد نياز بهداشتي و درماني را در دستور کار قرار مي دهم.البته نياز است در اين بخش، از ظرفيت بسيج، سپاه و نيروي هاي نظامي و انتطامي نيز بهره بگيريم.
دانايي با اذعان به اينکه از بين بردن کامل بيماري سالک امکان پذير نيست افزود: تفکر ريشه کني سالک، اساسا تفکر اشتباهي است و بايد تلاش ها و اقدامات ما در اين حوزه در مسير مهار اين بيماري قرار گيرد.
وي با بيان اينکه عدم مهار بيماري، باعث افزايش گستره بيماري در سطح وسيع و همچنين افزايش تعداد آمار مبتلايان به اين بيماري مي شود، اضافه کرد: فرآيند انتقال و شکلگيري هر بيماري در جامعه ممکن است و تجربه همه گيري و شيوع گسترده کروناويروس اين مهم را اثبات کرد که شکلگيري بيماري و ايجاد چرخه انتقال آن، منوط به رفتار ما در جامعه است.