نماد آخرین خبر

درخشش بانوان گیلانی در رقابت های کشتی آلیش کشور

منبع
صدا و سيما
بروزرسانی
درخشش بانوان گیلانی در رقابت های کشتی آلیش کشور

صدا و سيما/ ثريا حاجت ارده جاني و آزاده عليزاده در رقابت هاي کشتي آليش کشور يک مدال نقره و يک برنز کسب کردند.

در پايان ششمين دوره رقابت هاي کشتي آليش بانوان کشور گراميداشت شهداي سلامت در تهران، ثريا حاجت ارده جاني در وزن 60 کيلوگرم بعد از ورزشکاري از مازندران به مقام نائب قهرماني رسيد و صاحب مدال نقره شد.
در وزن 70 کيلوگرم، آزاده عليزاده ديگر کشتي گير گيلاني پس از شرکت کنندگاني از توابع تهران و اصفهان بر سکوي سوم قرار گرفت و مدال برنز بر گردن آويخت.
در رده بندي تيمي مسابقات، مازندران با 92 امتياز، اصفهان با 70 و توابع تهران با 63 امتياز به ترتيب اول تا سوم شدند.
تيم کشتي آليش گيلان هم با کسب 39 امتياز در مکان هفتم قرار گرفت.
در رقابت هاي ششمين دوره کشتي آليش قهرماني بانوان کشور گراميداشت شهداي سلامت، 112 کشتي گير از 27 استان در خانه کشتي شهيد ابراهيم هادي مجموعه ورزشي آزادي تهران با هم مسابقه دادند.
آليش در زبان فارسي به معني مبايحه و در زبان ترکي به معناي شروع کردن و گرفتن مي باشد که به عنوان يک نام بر روي يک نوع کشتي محلي نهاده شده که به آن کشتي با شال هم مي گويند.
کشتي آليش از سال هاي بسيار دور به صورت يک کشتي سنتي در کشورهايي از جمله قرقيزستان، ازبکستان، ايران، ليتواني، قزاقستان و در کُل، آسياي ميانه داراي ريشه بوده و در سرزمين پهناور ايران در مناطقي از جمله استان خراسان، گلستان، مازندران داراي آثار ديرينه مي باشد.
فعاليتهاي بين المللي اين ورزش از سال ۱۹۹۰ آغاز شده و قوانين مسابقات آن توسط آقايان باي آمان آرکين از قرقيزستان، عبدالکريم سودي از ايران، ناصر عزيزوف از ازبکستان، ويلتا کنتا تاس از ليتواني تنظيم گرديده و در سال ۱۹۹۵ اولين دوره مسابقات بين المللي آليش با قوانين متحد الشکل در کشور قرقيزستان در 2 بخش آقايان و بانوان برگزار شد.
هم اکنون ۳۹ کشور جهان داراي فدراسيون و انجمن رسمي و ۵۸ کشور جهان بصورت غير رسمي در اين زمينه فعاليت دارند.

آخرين خبر گيلان در اينستاگرام :
https://instagram.com/gilan_today