نماد آخرین خبر

ماجرای سراوان در شبکه‌های اجتماعی چگونه هدایت شد؟

منبع
فارس
بروزرسانی
ماجرای سراوان در شبکه‌های اجتماعی چگونه هدایت شد؟

فارس/ ماجراي روز گذشته درگيري با سوخت‌بران و حمله به پاسگاه نيروي انتظامي، ضمن ايجاد موج در ميان کاربران شبکه‌هاي اجتماعي، از سوي برخي فعالان و جريانات رسانه‌اي به سمت‌وسوي دامن زدن به اختلافات قوميتي حرکت کرده است.

طبق بررسي موسسه پژوهشي «ديتاک» ماجراي روز گذشته درگيري با سوخت‌بران و حمله به پاسگاه نيروي انتظامي، ضمن ايجاد موج در ميان کاربران شبکه‌هاي اجتماعي، از سوي برخي فعالان و جريانات رسانه‌اي به سمت‌وسوي دامن زدن به اختلافات قوميتي و پيوند زدن اين موضوع با اتفاقات آبان حرکت کرده است.

 

رصد ديتاک نشان مي‌دهد از بعد وقوع اين رخداد تا ساعت ۱۴:۳۰ امروز، کاربران توييتر با انتشار ۲۷۰۹ محتوا در ساعت، ۶۵ هزار توييت، ۵۴٫۷ هزار ريتوييت و ۲۶٫۵ هزار لايک نسبت به اين رخداد کنشگري داشته‌اند.

 

هشتگ‌هاي #سراوان با ۳۳٫۵۴۷ بار تکرار، #سراوان_تنها_نيست با ۵٫۳۵۳ مورد، #بلوچستان با ۳۹۶۷ بار تکرار، #فوري با ۵۳۴۹ مورد و #Bloodysaravan با ۲۳۸۴ بار استفاده، پرتکرارترين هشتگ‌هاي کاربران در بستر توييتر بوده‌اند.

 

پرلايک‌ترين محتوا نيز توييتي است که به ارائه گزارشي به نقل از منابع محلي مبني بر تيراندازي و جان باختن چند سوخت‌کش پرداخته است.

آسيب‌هاي اجتماعيضمن اينکه بستر ايجاد خشم اجتماعي هستند، همواره نقطه اتکايي براي تضادآفريني، ترديدآفريني و هدايت افکار عمومي به سمت‌وسوي روايت‌هاي مورد توجه رسانه‌ نيز به شمار مي‌روند. نگاهي به روايت‌هاي متفاوت و گاها متناقض از سوي برخي جريانات رسانه‌اي، حکايت از شتاب‌زدگي براي برانگيختگي احساسات قوميتي و جريان‌سازي متاثر از آن دارد؛ اين موضوع را در ماجراي کولبرها و غيره نيز شاهد بوديم. 
سوخت‌بري، کولبري و غيره به‌عنوان يکي از روش‌هاي تامين معاش بخشي از مردم در شرق و غرب کشور نه به‌عنوان يک موضوع قابل دفاع، که به‌عنوان ضعف جدي در حوزه تامين شغل در شان و مناسب محسوب مي‌شود، موضوعي که قطعا ريشه در فقر و عدم تحقق #عدالت_توزيعي دارد. مسئله‌اي که متخصصان درباره چرايي، راهکارها و ضرورت‌هاي رفع موانع توسعه اشتغال سخنان فراواني را مطرح کرده‌اند؛ اما همواره مستعد است براي برهم زدن نظم عمومي و ايجاد تحرک اجتماعي و البته قوميتي.

آخرين خبر سيستان و بلوچستان در اينستاگرام :

آخرين خبر سيستان و بلوچستان در اينستاگرام :
https://instagram.com/zahedan_today