افزایش ۹۰ درصدی بستری در خوزستان؛ منتظر تصمیم ستاد ملی هستیم

باشگاه خبرنگاران/ معاون دانشگاه علوم پزشکي اهواز با بيان اينکه موارد ابتلا به کرونا در خوزستان، ۷۴ درصد نسبت به هفته گذشته افزايش داشته است، گفت: موارد بستري نيز حدود ۹۰ درصد افزايش داشته است.
سيدمحمد علوي، رئيس مرکز بهداشت خوزستان با بيان اين مطلب اظهار کرد: بعد از اينکه اعلام کرديم استان در وضعيت آبي است مردم و مسئولان تصور کردند که استان از ويروس رها شده و همين امر باعث شد زمستان سختي داشته باشيم؛ پيک سوم بيماري با شيب صعودي در حال حرکت است البته در ۲، سه روز اخير با توجه به رعايت شيوه نامههاي بهداشتي از سوي مردم، از شدت شيب بيماري کاسته شد.
رئيس مرکز بهداشت خوزستان بيان کرد: در دهدز موارد بيماري ۱۰ برابر نسبت به هفته قبل افزايش پيدا کرده است همچنين در ديگر شهرستانهاي استان با افزايش موارد بيماري مواجه هستيم و تنها در شهرستان کارون و مسجدسليمان موارد بيماري کاهش يافته است.
افزايش ۴۵ درصدي موارد فوت ناشي از کرونا
او ادامه داد: در سراسر استان موارد بيماري نسبت به هفته قبل ۷۴ درصد افزايش يافته، همچنين موارد بستري ۹۰ درصد و موارد مرگ ۴۵ درصد روند افزايشي داشته است که اين امر ناشي از برگزاري دورهمي در خانواده ها، ترددهاي غيرضروري درون شهري و برگزاري مراسم عروسي و ختم با جمعيت زياد است، ادارات و بانکها منشا ديگر طغيان کرونا ويروس محسوب ميشوند.
تداوم طرح شهيدسليماني در خوزستان
علوم به اجراي طرح خوب، سنجيده و منطبق با شرايط اقتصادي، فرهنگي و قوميتي شهرهاي ايران تحت عنوان طرح شهيد قاسم سليماني از ابتداي آذرماه اشاره کرد و گفت: اين طرح محله محور بوده و به واسطه آن، بيماري را از درون خانهها پيگيري ميکنيم، ما بنا را بر اين گذاشتيم که بيماران را رهگيري و مبتلايان را در خانه قرنطينه نماييم، همچنين افراد مسن و داراي بيماري زمينهاي را در خانه قرنطينه معکوس کنيم.
او به تاثيرات اين طرح اشاره و تصريح کرد: به واسطه آن موارد بيماري و بستري ۸۰ درصد کاهش يافت، همچنين ۸۵ درصد آمار فوتيهاي استان کاهش پيدا کرد و در وضعيت آبي قرار گرفتيم، البته طرح شهيد سليماني همچنان ادامه دارد و بنا داريم ابتدا نقاط ضعف آن را برطرف و براي کنترل بيماري با شدت بيشتري طرح را اجرا کنيم.
تعطيلي و قرنطينه استان جزو تصميمات کشوري
علوي اظهار داشت: هر موقع موارد بيماري از کنترل خارج شود از اصطلاحي به نام "لاک داون" يعني تعطيلي همه جانبه و گسترده هدفمند، استفاده ميکنيم تا بخش درمان، پرستاران و پزشکان نفس بکشند و تختهاي بيمارستاني جوابگوي مراجعين باشد همچنين بتوانيم تغيير و تحولي بين مردم ايجاد کنيم، اما تعطيلي و قرنطينه کردن جز تصميمات کشوري بوده و از دست استان خارج است.
او بيان کرد: در آخرين جلسه ستاد کرونا استان تصميمات خوبي گرفته شد، يکي از اين تصميمات، تعطيلي ادارات غيرضروري و فعاليت يک سوم ادارات ضروري بود که برخي ادارات به مصوبه ستاد کرونا استان عمل نکردند، اما با قاطعيت شخص استاندار اين امر در حال انجام است و با متخلفين برخورد ميشود.
رئيس مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: همه ادارات استان موظف به نصب بنر در اداره مربوطه شدهاند و از اين طريق شيوع بيماري را به مردم اطلاع دهند، همچنين به مخابرات پيشنهاد شد با ارسال پيامک به مخاطبين هشدار دهد.
او با بيان اينکه قدرت انتشار ويروس جهش يافته انگليسي ۱۰ برابر بيشتر از ويروس چيني است، گفت: همچنين شدت بيماري زايي آن بيشتر شده و ميتواند اندامهاي مختلف بدن را درگير کند، ضمن اينکه به همه گروه سني از جمله کودکان و جوانان حمله ميکند.
وجود ۶۲ مرکز جامع سلامت در خوزستان
علوي گفت: ۶۲ مرکز جامع سلامت براي بيماران مشکوک به کرونا در نظر گرفتهايم، در اهواز نيز ۱۰ مرکز منتخب داريم که به مردم خدمات ميدهند وعلاوه بر آنها کلينيکهاي حاد تنفسي را راه اندازي کرديم تا بار مراجعه به بيمارستانها کم شود، همچنين براي اينکه دسترسي مردم به تست کرونا تسهيل يابد ۲ اتوبوس آمبولانس در نادري و کيانپارس مستقر کرديم و به صورت رايگان تست سريع کرونا انجام ميدهند که اميداوريم مردم به اين مراکز و اتوبوسها مراجعه کنند.
در حال حاضر ۱۱ شهرستان استان در وضعيت قرمز و ۸ شهرستان نارنجي هستند.