نماد آخرین خبر

راه اندازی مرکز تحقیقات صرع در شیراز

منبع
بروزرسانی
راه اندازی مرکز تحقیقات صرع در شیراز

آبادان خبر/ نخستين مرکز تحقيقات صرع خاورميانه هفته آينده در بيمارستان نمازي شيراز آغاز به کار مي‌کند.

دکتر اسد‌ي پويا، استاد تمام دانشگاه علوم پزشکي شيراز بيان کرد: مجوز اوليه راه اندازي مرکز تحقيقات صرع از دانشگاه گرفته شده و قرار است ساختمان اين مرکز در بيمارستان نمازي ساخته شود.
وي با بيان اينکه براي ساخت بنا و تجهيز اين مرکز به حمايت خيرين نياز  است افزود: حدود يک درصد مردم کشور و استان به صرع مبتلا هستند. دکتر اسد‌ي پويا ادامه داد: در حال حاضر ۸۵۰ هزار نفر در کشور و ۴۵ هزار نفر در فارس مبتلا به اين بيماري هستند.
وي تصريح کرد : يک سوم از اين افراد مبتلا به صرع، مقاوم به دارو هستند و با وجود درمان‌هاي موجود بيماري شان کنترل‌ نمي‌شود و يافتن راه‌هاي جديد درمان مي‌تواند کمک شاياني به اين افراد و خانواده‌هاي آن‌ها کند.
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي شيراز گفت: بيماران مبتلا به صرع مقاوم به درمان از مشکلاتي از قبيل افت تحصيلي، مشکلات خانوادگي و اشتغال رنج مي‌برند. اين افراد از کنترل نشدن تشنج‌ها رنج مي‌برند، حتي برخي، روزي چند بار و البته عده‌اي هم در سال چند بار دچار تشنج مي‌شوند.
اسد‌ي پويا افزود: اين وضعيت باعث مي‌شود تا آن‌ها علاوه بر عوارض تشنج که باعث صدمه به مغز مي‌شود، کيفيت زندگي شان هم تحت تأثير شديد قرار گيرد به طوري که با وجود صرف هزينه‌هاي گزاف مجبورند به خاطر عدم پاسخگويي به درمان‌هاي موجود همچنان رنج ببرند.
وي افزود: در مرکز تحقيات صرع شيراز قصد داريم با تشکيل تيمي از اساتيد و دانشمندان گروه‌هاي باليني و علوم پايه به بررسي جامع و تلاش براي يافتن راه‌هاي مناسب‌تر براي درمان اين بيماران، با بهره مند‌ي از پژوهش‌هاي نوين کنيم.
اين استاد تمام دانشگاه علوم پزشکي شيراز گفت: اين پژوهش‌ها شامل تهيه دارو بر اساس گياهان دارويي، سلول درماني، تکنولوژي نانو، هوش مصنوعي و ساير موارد به منظور ارائه راهکار‌هاي درماني جديد با تکنولوژي پيشرفته است. در حال حاضر درباره پژوهش‌هاي ياد شده در مراحل ابتدايي هستيم.
اسد‌ي پويا افزود: يکي از اهداف اصلي ما در اين رابطه، اين است که وابسته به دانشمندان خارجي براي توليد علم نباشيم و در اين زمينه بومي گرايي روش‌هاي درماني جزو اولويت‌هاي ما است.
دکتر حميد نعمتي عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي شيراز نيز با اشاره به اهميت حمايت‌هاي خيرين استان در اين حوزه، عنوان کرد: از آن جا که يک دستگاه نوار مغز ويدئويي بيشتر از ۳ سال عمر نمي‌کند با کمبود آن مواجه بوديم که ۶ خير استان آن را تهيه کردند. وي افزود: اين دستگاه به قيمت ۳۵۰ ميليون تومان توسط خيرين خريداري شده است. صرع يک بيماري مغز است که مجموعه‌اي از سلول‌هاي عصبي به صورت افسار گسيخته امواج غير طبيعي ايجاد مي‌کنند و همين مسئله باعث اختلال موقتي و ناگهاني در عملکرد بيمار مي‌شود.در بيماري صرع تعدادي از سلول‌هاي مغزي به صورت افسار گسيخته فعاليت مي‌کنند و باعث حرکات غير طبيعي در بدن مي‌شوند.براي اين بيماران اقداماتي از قبيل تجويز دارو و جراحي صورت مي‌گيرد که البته يک سوم مقاوم به دارو هستند.

آخرين خبر فارس در اينستاگرام :
https://instagram.com/fars.online