نماد آخرین خبر

ظرفیت بیمارستان‌های اختصاص یافته به کرونا در قم پر شد

منبع
بروزرسانی
ظرفیت بیمارستان‌های اختصاص یافته به کرونا در قم پر شد

قم نيوز/ رئيس دانشگاه علوم پزشکي قم با تشريح وضعيت فعلي استان قم در شيوه ويروس کرونا گفت: متاسفانه وضعيت خوبي نداريم و پيامي که در جهش اخير و خيزش وجود داشت اين بود که ويروس بسيار هوشمند است و نبايد به وضعيت فعلي اعتماد و در رعايت پروتکل‌ها تعلل کنيم.

محمدرضا قدير، رئيس دانشگاه علوم پزشکي قم اظهار کرد: بايد تا زماني که واکسيناسيون کامل شود در رعايت پروتکل‌ها دقت بيشتري داشته باشيم، تا چند روز قبل، قم جزء آخرين‌ها در بستري و فوتي‌ها بود که متاسفانه آزاد کردن دور‌همي و مسافرت و ورود چند ميليون خودرو در استان‌ها، انواع ويروس‌هاي جهش يافته را در سطح کشور چرخاند.
وي با بيان اينکه اين ويروس‌ها رشد پيدا کرده و کل کشور با خيزش مواجه است و قم از اين قاعده مستثني نيست، به خصوص اينکه قم، مرکز مواصلات 17 استان است، گفت: بعد از مسافرت‌ها، شاهد خيزش و رشد جديد ويروس در قم هستيم و در حال حاضر ظرفيت مراکز اميرالمومنين(ع) کامل است و بيمارستان کامکار نيز 80 بيمار دارد و ظرف سه روز اين بيمارستان پر شد.

اختصاص سومين بيمارستان براي بيماران کرونا   

قدير تصريح کرد: ويروس جهش يافته است و قدرت بالايي دارد و در چند روز اخير، بيمارستان کامکار را براي پذيرش بيماران سريع آماده کرديم و قرار شد بيمارستان فرقاني نيز به عنوان سومين مرکز کرونايي مورد استفاده قرار بگيرد.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي قم افزود: بايد در کمال آمادگي باشيم، اگر افزايش آسانسوري در شيوع ويروس اتفاق بيفتد، مردم دچار آسيب مي‌شوند، چرا که شيب صعودي وحشتناکي در شيوع کرونا داريم و بايد بيش از اين مراقب باشيم.
وي خاطرنشان کرد: ويروس ووهان همراه با شيب ابتلا و بستري به صورت پلکاني بود و سال 99 تعداد بستري از 40 به 50 نفر مي‌رسيد و قدرت سرايت زيادي نداشت، اما شيب ابتلاي اين ويروس، آسانسوري است و روز قبل 90 نفر بستري داشتيم.
قدير ادامه داد: اين‌ها، از خصوصيات ويروس انگليسي است که سبب مي‌شود کار سخت شود، در حالي که کمتر از 5 بيمار بدحال داشتيم، امروز بيش از 40 بيمار بدحال داريم و نگران هستيم آمار مرگ و مير بالا رود.
وي با تاکيد بر اينکه وضعيت مناسبي نداريم و در شرايط نارنجي به سر مي‌بريم و ممکن است به وضعيت قرمز برسيم اضافه کرد:  در حال حاضر سه سد در برابر کرونا داريم، سد نخست، رعايت پروتکل‌ها و زدن ماسک و فاصله‌گذاري اجتماعي و عدم حضور در تجمعات است.

تلاش براي عدم حضور مردم در بيمارستان‌ها 

رئيس دانشگاه علوم پزشکي قم ابراز کرد: اين سد مقداري شکسته شد؛ سد دوم مراکز منتخب بهداشتي و درمانگاهها هستند که بايد مريض‌هاي  بيماران خفيف تا متوسط شناسايي شوند و اين مراکز تقويت شود.
وي با بيان اينکه سد نهايي بيمارستان است، عنوان کرد: نبايد کاري کنيم که پاي شهروندان به بيمارستان کشيده شود، در اين باره بايد مراکز منتخب را افزايش دهيم.
قدير تصريح کرد: تعداد تست‌ها در 14 فرودين، يک هزار و 580 مورد بود که اصلا سابقه نداشت و کمتر از 200 مورد گزارش مي‌شد، نسبت به ساير استان‌ها، پيک در قم ديرتر زده شده و برخي از استان‌ها وارد پيک چهارم شده‌اند.
وي خاطرنشان کرد: اگر معاونت بهداشت و همراهي  نبودند پيک سوم در قم زودتر زده مي‌شد، برخي استان ها وارد پيک چهارم شدند و اگر با اين وضع ادامه پيدا کند وارد پيک سوم مي‌شويم.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي قم در مورد علائم بيماري اظهار داشت: قدرت سرايت و انتقال بيماري بسيار زياد شده که از خصوصيات ويروس جهش يافته است، اگر در جمع 8 نفره قبلا 20 تا 30 درصد افراد درگير مي‌شدند، امروز 80 درصد درگير مي‌شوند و اکثرا افراد به صورت خانوادگي مبتلا مي‌شوند.
وي گفت: ويروس جهش يافته، سنين پايين‌تر را درگير مي‌کند و در اين ميان افراد پرخطر و داراي بيماري زمين‌ اي و سن بالا، بيشتر مستعد آسيب هستند.

آخرين خبر قم در اينستاگرام :
https://instagram.com/qomtoday