کدام مقامات مجاز به عبور از خط ویژه هستند؟

خبرآنلاين/ رئيس پليس راهور ناجا تاکيد کرد: تمام نمايندگان مجلس مجوز تردد از خط ويژه را ندارند.
سردار سيد کمال هاديانفر رئيس پليس راهور ناجا درباره ساز و کار صدور مجوز تردد در خطوط ويژه اظهار کرد: اختصاص مجوز تردد در خطوط ويژه با شوراي امنيت کشور بوده و در آنجا فهرستي از سمت ها و مسئوليت ها و رده بندي آنها وجود دارد که بر اين اساس مسئوليت هايي که مجاز به تردد از خطوط ويژه هستند مشخص شده و پليس راهور نيز به عنوان مرجع صدور بر اساس اين ليست مجوزها را صادر مي کند.
وي با تاکيد بر اينکه صرفا مجوزهاي داراي هولوگرام معتبر است، گفت: تنها مرجع صدور مجوز تردد پليس راهور بوده و رده هاي مسئول در آن نيز به طور سالانه از سوي شوراي امنيت کشور مشخص مي شود.
وي در پاسخ به پرسشي مبني بر اينکه آيا تمام نمايندگان مجلس مي توانند از خط ويژه تردد کنند، گفت: نمايندگان مجلس جزو اين ليست نبوده وتنها رئيس و نايب رئيس و آنچه که در خاطرم هست روساي چند کميسيون مجوز تردد را دارند و مجوز عبور از خط ويژه براي تمام نمايندگان وجود ندارد. وزرا و قائم مقام وزرا و معاونان برخي از وزرا با تاييد شوراي امنيت کشور نيز از جمله افرادي هستند که مجوز تردد برايشان صادر مي شود.
وي در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اينکه آيا مجوز تردد به نام فرد صادر شده يا خودروي وي گفت: ما کاري به نام فرد نداريم بلکه مجوز تردد براي خودروي آن مسئول صادر مي شود و اينطور است که در مجوز آورده مي شود که خودرو به شماره معلوم که متعلق به مسئوليت معلوم است مجوز تردد از خط ويژه را دارد و نام فرد آورده نمي شود.
هاديانفر درباره پلاک هاي مخدوش نيز گفت: در موضوع پلاک هاي مخدوش امکان اينکه با تغيير پلاک جريمه براي فرد ديگري صادر شود وجود ندارد چرا که هنگام صدور جريمه علاوه بر شماره پلاک نوع خودرويي که پلاک بر روي آن نصب شده نيز تطبيق داده مي شود. در همين راستا نيز پليس راهور رباط هوشمندي را به شکل رايانه اي طراحي کرده که قابليت تطبيق تک تک اين موارد را داشته و در انجام آزمايشي آن که از ۱۵ اسفند ماه در سيستم پليس آغاز به کار کرده تا کنون ۷۵۵ هزار وسيله نقليه را بدون خطا تطبيق و تشخيص داده است.
وي درباره ثبت سند خودرو در دفاتر اسناد رسمي نيز گفت: قانون در اين زمينه صراحت داشته و همانطور که بارها نيز از سوي پليس اعلام شده سند پليس سند رسمي است و هيچ مرجعي نمي تواند سندي بالاتر از اين سند را براي خودرو صادر کند. به همين دليل هم هست که به لحاظ قانون مردم موظفند که براي نقل و انتقال خودرو به پليس مراجعه کنند اما ثبت سند در دفترخانه ها اجباري نيست و اختياري است.
وي در پاسخ به پرسشي درباره اظهارات ضد و نقيض پيرامون ممنوعيت سفر در ايام نوروز و افزايش شمار موارد ابتلا و فوتي در پي افزايش سفرها نيز گفت: اين موضوع را مي پذيريم و اتفاقا در جلسه اي که بنده و معاون وزير بهداشت نيز حضور داشتيم من اين موارد را مطرح کردم و تاکيد کردم که بايد با محدوديت هاي قاطعي که صادر شود کرونا در ايام نوروز تمام شود، اگر محدوديت ها با جديت و مشارکت مردم انجام مي شد قطعا شاهد اين ميزان نبوديم و فرسايش هم در کادر درمان و نيروهاي پليس رخ نمي داد. دغدغه وزارت بهداشت نيز همين بود. با اين وجود در نهايت ما مصوبات ستاد ملي مقابله با کرونا را اجرا و در تمام مصاحبه هايمان تاکيد کرديم که مردم از انجام سفر خودداري کنند. اما واقعيت اين است که در حدود ۹۲ درصد از شهرهاي ما سفر آزاد شد و بيش از ۸۹ درصد افزايش تردد را شاهد بوديم.
وي ادامه داد: حتي ما پيشنهاد داديم که در چهار جاده شمالي محدوديت اعمال شود و قطعا اگر اين محدوديت نيز اعمال مي شد اين بيماري به اين ميزان افزايش پيدا نمي کرد اما همانطور که گفتم ما در نهايت مصوبات ستاد ملي مقابله با کرونا را اجرا کرديم.
وي از اجراي طرحي ديگر در پليس براي محاسبه متوسط سرعت نيز خبر داد و گفت: اين طرح از ابتداي امسال اجرا شده و مرحله اول آن در محور تهران – قم – اصفهان و بالعکس و محور تهران – کرج – قزوين – زنجان و بالعکس اجرا شد. بر اين اساس خودرو و ساعت عبور آن از مقابل اولين دوربين ثبت شده و با توجه به ميانگين سرعتي که تا دوربين بعدي مجاز به تردد است اين بازه محاسبه مي شود به عنوان مثال اگر فاصله بين دو دوربين ۱۰ کيلومتر باشد يک خودرو نهايتا طي مدت هشت دقيقه بايد با توجه به ثبت سرعت در جاده ها از دوربين اول به دوربين دوم برسد. اگر اين زمان کمتر شود يعني راننده با سرعت بيشتر از ميانگين مجاز در مسير حرکت کرده است. حتي ممکن است راننده در مقابل دو دوربين سرعت خود را کاهش هم داده باشد اما با محاسبه ميانگين سرعت مشخص شده که سرعتش غير مجاز بوده است.