نماد آخرین خبر

برداشت بهارنارنج نوبرانه در شیراز

منبع
صدا و سيما
بروزرسانی

صدا و سيما/ مدير باغباني جهاد کشاورزي فارس گفت: استان فارس ۱۴۵۰ هکتار نارنجستان دارد که به صورت باغ‌هاي زراعي يا باغ‌هاي سياحتي، گردشگري و يا در بوستان‌ها و فضا‌هاي سبز شهري گسترده شده است.

پاکاري، مدير باغباني جهاد کشاورزي فارس با اشاره به رشد زايشي درختان نارنج در سال گذشته که به دليل بارش‌هاي خوب پارسال رقم خورده بود، بيان داشت: امسال رويش شکوفه‌هاي نارنج ۲۵ تا ۳۰ درصدافزايش نشان مي‌دهد.
وي پيش بيني کرد امسال ۱۵ تن بهار نارنج از نارنجستان‌هاي فارس برداشت شود.
پاکاري گفت: از کل شکوفه‌هاي بهاري که بر روي درختان نارنج مي‌نشيند، تنها ۱ تا ۹۵ درصد آن‌ها به ميوه تبديل مي‌شود و مابقي قابل برداشت است.
وي با تاکيد بر برداشت اصولي از درختان نارنج افزود: افرادي که به صورت انبود يا در گذر‌هاي شهري و بوستان‌ها اقدام به چيدن يا بر داشت بهار نارنج مي‌کنند بايد با مراقبت کامل از شاخه‌هاي درختان به صورت دست چين و به دور از وارد کردن هر گونه ضربه که منجر به شکسته شدن يا آسيب رسيدن به درختان شود اقدام به برداشت کنند.

وي افزود:۴۰ درصد از بهار نارنج چه به ثورت خشک يا عرق بهار نارنج به کشور‌هاي آسياي ميانه و حاشيه خليج فارس صادر مي‌شود.
کارشناس باغباني جهاد هم با بيان اينکه درخت نارنج مادر مرکبات است افزود: در خت نارنج درختي مقام به خشکي، کم آبي، سرما و بسياري آفات است لذا از نهال اين درخت به عنوان پايه مناسبي براي ساير مرکبات استفاده مي‌شود.
وي افزود: به دليل اقليم معتدل شيراز و پايين‌تر بودن رطوبت هواي شيراز نسبت به شمال کشور، بهار نارنج شيراز عطر بيشتر و کيفيت بالاتري نسبت به بهار نارنج استان‌هاي شمالي دارد.
بهار نارنج در شيراز علاوه بر مصرف خام در چاي و نوشيدني‌ها يا شيريني جات، مرباجات، پاي ثابت کارگاه‌هاي عرق گيري براي توليد عرق بهار هم استفاده مي‌شود.
از خواص اين گل بهاري، مقوي قلب، آرامش بخش و گرم بودن آن زبانزد است.
نارنج در فارس قدمت ۵۰۰ ساله دارد و کهن‌ترين درختان نارنج را مي‌توان در جهرم، کازرون، داراب، فيروز آباد و شيراز يافت.

آخرين خبر فارس در اينستاگرام :
https://instagram.com/fars.online