شیوع ۳ بیماری در مازندران بالاتر از میانگین کشوری

باشگاه خبرنگاران/ شدت شيوع ديابت، کلسترول و فشار خون در مازندران بالاتر از ميانگين کشوري است.
دکتر ازوجي مسئول اجراي پيمايش عوامل خطر بيماريهاي غيرواگير دانشگاه علوم پزشکي بابل از اجراي طرح پيمايش عوامل خطر بيماريهاي غير واگير در کشور خبر داده و اظهار کرد: شدت شيوع ديابت، کلسترول و فشار خون در مازندران بالاتر از ميانگين کشوري است.
او با بيان اينکه يک سوم مازندرانيها دچار شيوع فشار خون بالا هستند، افزود: شيوع فشار خون بالا در کشور ۲۶.۴ درصد ميباشد در صورتي که در مازندران ۳۳ درصد است.
مسئول اجراي پيمايش عوامل خطر بيماريهاي غيرواگير دانشگاه علوم پزشکي بابل گفت: شيوع ديابت در کشور ۱۰.۹ درصد است ولي در مازندران ۱۴ درصد ميباشد.
او افزود: شيوع بالا بودن سطح کلسترول در خون در کشور ۲۲.۶ درصد و در مازندران ۳۰ درصد و همچنين درصد افراد داراي سابقه مصرف دخانيات در کشور ۱۴.۶ درصد و در مازندارن ۲۰ درصد ميباشد.
او با بيان اينکه بيماريهاي غيرواگير عامل حدود ۸۰ درصد موارد مرگ و مير به شمار ميروند، گفت: بيماريهايي همچون ديابت، فشارخون بالا، سرطان و بيماريهاي مزمن تنفسي از مهمترين بيماريهاي غيرواگير هستند که عوامل خطر مشترکي شامل کمتحرکي، تغذيه ناسالم، مصرف دخانيات دارند.
دکتر ازوجي با اشاره به اهميت بيماريهاي غير واگير و بار عظيمي که اين بيماريها بر سيستم سلامت ميگذارد، افزود: بررسي شاخصهاي سلامت از اهميت خاصي برخوردار است.
او با اشاره به نتايج آخرين پيمايش عوامل خطر بيماريهاي غير واگير کشور و مازندران، گفت: شيوع استفاده از وعدههاي غذايي مناسب ميوه و سبزيجات در بين افراد بزرگسال در کشور ۱۷.۲ درصد بوده و خوشبختانه در مازندران ۳۰ درصد ميباشد.
دکتر ازوجي با اشاره به اينکه ميزان شيوع فعاليت فيزيکي کم هم در کشور و مازندران ۵۶ درصد است، افزود: همچنين شيوع اضافه وزن در کشور و مازندران بين ۳۵ تا ۳۶ درصد بوده، ولي شيوع چاقي در کشور ۲۲.۷ ميباشد در صورتي که در مازندران ۳۳ است که نگران کننده ميباشد.
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي بابل گفت: در همين راستا و بر اساس تصميم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي هشتمين پيمايش عوامل خطر بيماريهاي غيرواگير(STEPS) در افراد بالاي ۱۸ سال، در بهمن و اسفند امسال در کشور شروع شد.
او افزود: در شهرستان بابل نيز اين طرح از اواسط بهمن ماه در ۱۷ خوشه منتخب اجرا اشد که علاوه بر بررسي شاخصهاي موثر بر بيماريهاي غير واگير، آزمايشهاي مرتبط، بررسي افراد از نظر ابتلا به کرونا ويروس نيز در اين طرح انجام شد.
مسئول اجراي پيمايش عوامل خطر بيماريهاي غيرواگير دانشگاه علوم پزشکي بابل گفت: اين طرح به لطف خدا و همت نيروهاي اجرايي طرح در معاونت تحقيقات و فناوري و معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي بابل و با همکاري مثال زدني مردم در شهرستان بابل انجام شد.