رکوردشکنی کرونا در بیجار

ايسنا/ مدير شبکه بهداشت و درمان بيجار گفت: طبق آزمايشهاي به دست آمده از روز گذشته شاهد رکوردشکني کرونا در شهرستان بيجار هستيم و از ۱۲۰ نمونه انجام گرفته ۹۳ نمونه مثبت بوده که به احتمال فراوان شاهد آمار بالاتري خواهيم بود.
امير مرسا، مدير شبکه بهداشت و درمان بيجار به تشريح وضعيت فعلي بيماران کرونايي بيجار پرداخت و اظهار کرد: در حال حاضر در بيمارستان امام حسين(ع) بيجار ۳۹ بيمار کرونايي بستري شده داريم که تمامي آنها داراي مشکل تنفسي هستند و به اکسيژن نياز دارند.
وي افزود: بيش از ۵۰ درصد بستريشدگان فعلي، مبتلا به ويروس جهشيافته انگليسي کرونا هستند و کروناي انگليسي در سطح شهرستان به اپيدمي تبديل شده، در بين بستريشدگان چهار مورد مريض بدحال داشتيم که امروز دو نفر از آنها فوت کردند.
مدير شبکه بهداشت و درمان شهرستان بيجار، با تاکيد بر اينکه در حال حاضر در پيک کرونا قرار نداريم عنوان کرد: به احتمال زياد دو هفته بعد پيک کرونا مشخص خواهد شد، ۱۴ روز بعد از خروج مسافران نوروزي تاثير اين مسافرتها مشخص خواهد شد، البته از پنج روز گذشته شاهد افزايش آمار مبتلايان بوديم و اين آمار روزبهروز در حال افزايش است؛ روز گذشته که نتايج آزمايش روز چهاردهم فروردين مشخص شد شاهد رکوردشکني شهرستان بيجار بوديم و از ۱۲۰ نمونهاي که گرفتيم ۹۳ نمونه مثبت داشتيم و به احتمال فراوان نتايجي که امروز به دست ما خواهد رسيد شاهد آمار بالاتري خواهيم بود.
مرسا در خصوص وضعيت واکسيناسيون در بيجار گفت: تا الان چهار پارت واکسن دريافت کرديم، درابتدا طبق اولويت و دستورالعمل وزارتخانه براي پرستاران و پزشکان بخش ICU، پرسنل بخشهاي ديگر که به بخش کرونا مراجعه داشتند و پزشکان درمانگاه ۱۶ ساعته که با کرونا مواجهه داشتند واکسن تزريق شد؛ تا امروز ۷۰ درصد پرسنل بيمارستان و ۱۰ درصد بخش بهداشت تزريق واکسن انجام شد؛ طبق گروهبندي وزارتخانه شروع به واکسيناسيون بيماريهاي خاص شامل دياليزي، تالاسمي وهموفيلي کرديم و درآينده نيز براي بيماران سرطاني برنامه ريزي شده که واکسيناسيون انجام شود.
وي افزود: تزريق يک پارت واکسن شامل ۳۰ دوز براي خانواده معزز شهدا شامل کساني که در اين خانوادهها بيماران خاص داشتند يا در دفاع مقدس جانباز شيميايي يا جانباز شدند، انجام شد؛ اولين پارت واکسن براي پرسنل زحمتکش پاکبان شهرداري که شامل ۷۲ دوز بود تزريق شد؛ تعداد ۱۳۰ نفر معرفي شده که براي بقيه آنها نيز تزريق انجام خواهد شد؛ در مراحل بعدي افراد مسن، کساني که بيماري زمينهاي دارند و در ادامه طبق دستورالعمل ان شاالله تا مهر ماه کل مردم شهرستان بيجار را در برابر بيماري کرونا واکسيناسيون کنيم.
مدير شبکه بهداشت و درمان بيجار به معضل اين روزهاي شهرستان اشاره و بيان کرد: مردم شهرستان دچار روزمرگي شدند و براي آنها اهميتي ندارد و اين فاجعه خيلي بزرگي است، در ماسک زدن درصد رعايت مردم پايين آمده، قبلاً در استان رتبه اول ماسک زدن را داشتيم، در ايام نوروز با بازگشت مسافران مردم رعايت نکردند؛ تجمعات، ترددها و ديدوبازديد افزايش يافت، بارها و بارها توصيه کرديم که موارد مذکور رعايت شود اما متاسفانه رعايت نشد و در حال حاضر عوارض آن قابل مشاهده است و بيمارستان در حال پر شدن است و ظرفيت نداريم.
مرسا در ادامه خطاب به مردم شهرستان بيجار گفت: خواهش مي کنيم مردم دستورالعمل و پروتکلهاي بهداشتي را رعايت کنند، ما توصيه کرده بوديم مردم در روز طبيعت به بيرون نروند، در شبکههاي اجتماعي مورد هجمه قرار گرفتيم که مسئول بي تدبير است اما به اين شکل نيست، فرض بر اين که مسئول بيتدبير باشد مردم خودشان بايد به داد خود برسند، مردم مطمئن باشند از بالاترين سطح وزارت بهداشت تا پرسنل بيمارستان براي مقابله با اين بيماري تلاش ميکنند.
وي با بيان اينکه آزاد کردن ترددها در دست وزارت بهداشت نبود، اظهار کرد: فشارهاي خارجي بود که باعث آزاد شدن ترددها شد، اين مسائل در دست فرماندار و مدير شبکه نيست، ما پيشنهاد به مراتب بالا ارائه مي کنيم و در رده هاي بالا تصميم گيري انجام ميشود که ما عمل مي کنيم. بيش از ۶۳ هزار نفر در ايران و دو ميليون و ۸۰۰ هزار نفر در جهان براثر اين بيماري فوت شده اند، در شهرستان بيجار در ۱۰ روز گذشته هفت نفر فوتي داشتيم، نگاه به اين آمار درس عبرت است، مردم تنها راهي که دارند اين است که ماسک بزنند نبايد دچار روزمرگي شويم و به تجمعات بيمورد وارد شويم.
مدير شبکه بهداشت و درمان بيجار به اقدامات جديد انجام شده اشاره کرد و گفت: رستورانداران و اغذيه و بستني فروشيهايي که تهويه ندارند بايد فقط به صورت بيرونبر خدمات ارائه دهند و در داخل اين مکانها تجمع نداشته باشيم.
وي به تشريح آمار کلي بيماران کرونا در بيجار از آغاز تا روز گذشته پرداخت و بيان کرد: از ابتداي بيماري تا ديروز ۳۸۵۴ آزمايش PCR مثبت و ۸۹۹ نفر بستري داشتيم.
مرسا با اشاره به اينکه دو نوع فوتي ثبتشده داريم، افزود: نوع اول اعلامي توسط دانشگاه علوم پزشکي است که شامل فوتيهاي بستري در بيمارستان هستند که حدود ۵۵ نفر بودند، در نوع دوم افراد فوتي خارج از بيمارستان و اعزامي به بيمارستانهاي ديگر نيز به آمار اضافه مي شود که در اين نوع ۸۵ نفر فوت ثبت شده در شهرستان بيجار داشتيم.
مدير شبکه بهداشت و درمان بيجار در خصوص اصلي ترين ملاک براي تعيين وضعيت رنگبندي گفت: تعداد بستري روزانه بيمارستان ملاک اصلي است، به اين شکل که اگر به ازاي هر ۱۰۰ هزارنفر جمعيت کمتر از دو نفر بستري جديد روزانه داشته باشيم وضعيت آبي است ، دو تا چهار نفر وضعيت زرد، چهار تا شش نفر در وضعيت نارنجي و شش نفر بستري روزانه به بالا در همان مقياس جمعيتي وضعيت قرمز خواهد بود؛ در حال حاضر وضعيت رنگي بيجارنارنجي است اما به روز نشده و اگر به روز شود مطمئناً قرمز خواهيم شد چون تعداد بستري زياد است.
وي در خصوص يافتههاي جديد محققان عنوان کرد: ويروس کرونا ويروس جديدي است، هر تحقيقي صورت بگيرد احتمالي است و علم پزشکي به مرور ثابت ميشود، اما توصيه ميکنيم مردم به توصيههاي فضاي مجازي مثل دمنوش خوردن توجه نکنند، مهم ترين مرجع براي مردم وزارت بهداشت و سامانه ماسک است، اوايل گفته ميشد راه اصلي انتقال ويروس کرونا از طريق سطوح است اما الان ثابت شده که اصلي ترين راه تنفسي است، شايد بين ۵ تا ۱۰ درصد از طريق سطوح انتقال پيدا کند.
مرسا يادآور شد: ثابت شده که تجمعات خيلي مهم است و گردش ويروس را زياد ميکند و بايد ازآن پرهيز شود، چندين ويروس جهش يافته وجود دارد و اگر واکسيناسيون انجام نشود مقابله با آن سخت است؛ کشورهاي صنعتي در سطح گسترده واکسيناسيون انجام ميدهند اما اگر در کشوري مثل ايران تزريق واکسن انجام نشود مطمئناً با جهشهاي ديگر ويروس در آينده مواجه خواهيم بود که به ضررهمه و حتي کشورهاي پيشرفته است و دوباره نيازمند واکسن جديد ميشويم، اين موضوع نياز به تعامل جهاني و اخلاق دارد تا بتوانيم واکسيناسيون را انجام دهيم.