سرمازدگی باغات در چهارمحالوبختیاری

مهر/ افت بي سابقه دماي هوا در چهارمحال و بختياري موجب سرمازدگي شکوفه هاي درختان و ايجاد خسارت ميلياردي براي باغداران شد.
استان چهارمحال و بختياري يکي از مهمترين مراکز توليد محصولات باغي کشور به شمار ميرود. اين استان با داشتن باغات گسترده بادام، گردو، هلو و انگور يکي از مهمترين استانهاي توليد ميوه است.
بيشترين اراضي باغي استان چهارمحال و بختياري در شهرستان سامان و بن واقع شده است. مهمترين محصول باغي چهارمحال و بختياري بادام است و اين استان توانسته با توليد بيشترين بادام در کشور براي ۱۰ سال متوالي رتبه اول کشور را در توليد اين محصول کسب کند.
سالانه حدود ۲۴ هزار تن انواع مختلف بادام در اين استان توليد ميشود و بخش قابل توجهي از آن در خود کشور مصرف ميشود و بخشي ديگر نيز صادر ميشود.
افت دماي هوا در چهارمحال و بختياري طي هفته گذشته به علت استقرار توده هواي سرد موجب منفي شدن دماي هوا شد و شکوفههاي درختان در پي کاهش دماي هوا يخ زد.
بسياري از شکوفههاي درختان در شهرستان سامان به علت افت دماي هوا دچار يخ زدگي شد و از بين رفتند يکي از باغداران شهرستان سامان با اشاره به اينکه دماي هوا طي هفته گذشته کاهش قابل توجهي پيدا کرد و به زير صفر رسيد، گفت: بسياري از درختان در اين منطقه از شدت سرما قنديل بستند.
علي قنبري بيان کرد: با وجود تلاش باغداران و فعال کردن بخاريهاي باغي، اما به علت شدت سرما بسياري از شکوفههاي درختان دچار يخ زدگي شد و از بين رفتند.
وي تاکيد کرد: باغداران به علت سرما زدگي شکوفههاي درختان در سالجاري درآمد چنداني ندارند و بايد حمايتهاي لازم از آنها انجام شود.
وي عنوان کرد: براي ايجاد اين باغ تسهيلات دريافت کرده ام که هر ساله با فروش محصولات باغي اقساط را پرداخت ميکنم که هم اکنون بايد حمايتهاي لازم از باغداران از جمله مهلت دادن پرداخت اقساط مورد توجه مسئولان قرار گيرد.
باغداران بايد براي کاهش خسارتهاي سرمازدگي از نهالهاي ديرگل ده براي توسعه باغات بهره گيري کنند
کارشناس ارشد بخش کشاورزي نيز ر در خصوص علت سرمازدگي باغات در اين منطقه گفت: يکي از مهمترين دلايل افزايش خسارتهاي سرمازدگي در سال جاري گرم شدن هوا طي فصل زمستان در اين استان است.
رشيد شاهرخ بيان کرد: دماي هوا در انتهاي ماه بهمن شروع به گرم شدن کرد و اين امر زمينه را براي باز شدن زودهنگام شکوفههاي درختان ايجاد کرد.
وي با بيان اينکه هرساله کاهش دماي هوا در ايام نوروز در اين استان گزارش ميشود، گفت: شکوفههاي درختان در روزهاي پاياني اسفند به صورت کامل باز شده بودند و افت دماي يکباره دماي هوا موجب سرمازدگي درختان شد.
کارشناس ارشد بخش کشاورزي ادامه داد: هر ساله شکوفههاي درختان در اواسط فروردين ماه باز ميشدند که اين مهم موجب کاهش خسارتهاي سرمازدگي ميشد.
وي گفت: باغداران بايد براي کاهش خسارتهاي سرمازدگي از نهالهاي ديرگل ده براي توسعه باغات بهره گيري کنند.