نماد آخرین خبر

افزایش ابتلا به کرونا در قم آسانسوری است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
افزایش ابتلا به کرونا در قم آسانسوری است

ايرنا/ استاندار قم گفت: موج چهارم کرونا به دليل جهش يافتگي ويروس انگليسي يک وضعيت کاملا متفاوت است و شکل ابتلا به اين بيماري از وضعيت پلکاني در نوع ووهاني به وضعيت آسانسوري تغيير کرده و ميزان درگيري‌ها بشدت افزايش داشته است.

بهرام سرمست استاندار قم روز چهارشنبه در جلسه ستاد مديريت بحران در سالن کرامت استانداري، اظهار کرد: قم وارد موج چهارم کرونايي شده و بايد مانند موج هاي قبلي تعامل همگاني براي مقابله با آن پاي کار بيايد.
سرمست گفت: در موج هاي قبلي کرونا و به ويژه موج اول شاهد ايجاد موجي از هم افزايي، تعامل، ايثار و هم صدايي مردم بوديم.
استاندار قم افزود: با وجود برخي انتقادات اما همچنان درصد رعايت پروتکلهاي بهداشتي در اين استان مطلوب تر از بسياري از استانهاي ديگر است.
به گفته وي، موقعيت مذهبي، علمي و جغرافيايي قم سبب شده تا سالانه ميليونها مسافر و زائر وارد اين استان شده و از اين نظر قم تفاوت اساسي و معناداري با ساير استانها دارد.
سرمست عنوان کرد: ۶۰ درصد اقتصاد قم بر مدار خدمات تعريف شده و در طول ۱۳ ماه گذشته بخش خدمات و کسبه و اصناف خسارت هاي مادي بسيار شديدي را متحمل شده اما با اين وجود قم بيشترين ماندگاري در شرايط آبي را تجربه کرده است.
وي با تاکيد بر ملزم بودن قم بر اجراي تصميمات ملي، گفت: مبناي ما در تصميم گيري هاي داخل استاني و متناسب سازي برنامه ها در مصوبات ملي؛ صرفا نظر تخصصي مسوولان بهداشتي است.
استاندار قم اضافه کرد: از اداره کل تبليغات اسلامي قم انتظار داريم نسبت به برگزاري آيين هاي مذهبي پيشنهادات تخصصي خود را ارائه دهند اما سازوکار نهايي ما در تصميم گيري فقط نظر تخصصي دانشگاه علوم پزشکي است.
سرمست ادامه داد: اگر ما اجازه مي داديم تا مراسم نيمه شعبان با حضور گسترده مردم برگزار شود امروز بسياري از افراد معاند ورود قم به موج چهارم کرونا را به افراد متدين و ديندار نسبت مي دادند.
وي يادآور شد: در وضعيت قرمز کرونايي هرگونه تجمعي ممنوع است و در اين بين تفاوتي بين تجمعات مذهبي، ملي وغيره وجود ندارد.
استاندار قم اظهار کرد: ايجاد دوگانگي بين اقتصاد و سلامت و ديانت و سلامت به صلاح کشور نيست و همه بايد به مصوبات ستاد ملي مبارزه با کرونا پايبند باشند.
به باور وي، بخش خصوصي ظرفيت و آمادگي لازم براي واردات واکسن کرونا را دارند و دانشگاه علوم پزشکي بايد بستر فعاليت بخش خصوصي را فراهم نمايد.

تعطيلي نمازهاي جمعه و مساجد تصميم ملي است

معاون سياسي و امنيتي استانداري قم نيز بيان کرد: قم استاني بود که بيشترين دوره پايداري در وضعيت آبي را تجربه کرد اما با وجود تمام تدابير شرايط کرونايي بار ديگر در قم تغيير کرد و با برگشتن ورق قم مجددا وارد وضعيت قرمز شده است.
بيژن سليمانپور گفت: طولاني شدن روند مبارزه با بحران کرونا سبب شده تا مردم اين بيماري را عادي بگيرند و از مبارزه با آن دلزده شوند.
به باور وي، يکي از عوامل ايجاد تعارضات در مبارزه با کرونا؛ تعدد رسانه ها و شبکه هاي اجتماعي است که تفاهم کلي در بين آنها در فرهنگ سازي و اطلاع رساني وجود ندارد.
وي خاطرنشان کرد: از شهرداري و ساير دستگاه هايي که عرصه براي تبليغات شهري دارند درخواست داريم تا پيام هاي به تناسب شرايط کرونايي در شهر نصب کنند.
معاون سياسي و امنيتي استانداري قم اظهار داشت: تصميم بر تعطيلي نمازهاي جمعه و محدود کردن آيين هاي مذهبي يک تصميم ملي است و ما در استان قم ملزم به اجراي آن هستيم.
قم از ۲۵ اسفندماه سال گذشته از منطقه آبي وارد زرد کرونايي شد ‌و مسئولان ذي‌ربط درباره احتمال وخيم‌تر شدن وضعيت در صورت انجام سفر و دورهمي و ديدوبازديدهاي عيد از سوي شهروندان و همچنين رعايت نکردن شيوه‌نامه‌هاي بهداشتي هشدار داده بودند.
از ۱۳ فروردين‌ماه همزمان با خيز چهارم کرونا در کشور، استان قم نيز از جمله مناطقي است که در وضعيت نارنجي قرار گرفت و طبق اعلام ستاد ملي مبارزه با کرونا اين استان از روز ۱۸ فروردين ماه وارد وضعيت قرمز شده است.
ويروس کرونا موجب بيماري عفوني «کوويد ۱۹» مي‌شود و اين ويروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چين گزارش شد، ابتدا از اين بيماري به‌عنوان ذات‌الريه نام ‌برده مي‌شد، اما کميسيون ملي بهداشت چين در ۹ دي ۱۳۹۸ به‌صورت رسمي شيوع اين ويروس را در چين اعلام کرد.
«کرونا»، ويروسي است که گستردگي شيوع آن بسيار وسيع است و از جمله راه‌هاي انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسي است؛ پزشکان توصيه مي‌کنند، افراد علاوه بر پرهيز از دست‌دادن، روبوسي و حضور در مرکزهاي عمومي؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوي بيني خود را با دستمال بگيرند و يا براي مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
براي جلوگيري از شيوع ويروس کرونا؛ رعايت شيوه‌نامه‌هاي بهداشتي همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاري اجتماعي» توصيه شده است.
شهروندان قمي براي طرح هرگونه پرسش در مورد ويروس کرونا مي‌توانند با شماره تلفن‌هاي ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگيرند و براي کسب آخرين اخبار دانشگاه علوم پزشکي قم به کانال آن به نشاني webdaqom@ در فضاي مجازي و يا تارنماي آن به نشاني اينترنتي www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ايرانيان مي‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگري الکترونيکي ويروس کرونا به نشاني اينترنتي https://salamat.gov.ir و تکميل اطلاعات خواسته ‌شده، گام بلندي در ارتقاي سلامت جامعه و شکست ويروس کرونا بردارند.             
همشهريان قمي در صورت مشاهده هرگونه علامتي در رابطه با ويروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، مي‌توانند به «مرکزهاي جامع سلامت» امام حسن عسکري(ع) در شهرک امام حسن عسکري(ع)، امام خميني(ره) در بلوار شهيد کريمي(بنياد)، فرقاني در انتهاي شيخ‌آباد، پرديس در پرديسان (خيابان ايمان)، خوراکيان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نيروگاه، شهدا در خيابان انقلاب اسلامي(چهارمردان)، پنبه‌چي در خيابان امام خميني(ره) و جندقيان در خيابان زاويه مراجعه و خدمات «رايگان» دريافت کنند.

آخرين خبر قم در اينستاگرام :
https://instagram.com/qomtoday