نرخ کرایه تاکسی و اتوبوس در بیرجند افزایش یافت

ايرنا/ رئيس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداري بيرجند گفت: تعرفه جابهجايي مسافر درون شهري در سال ۱۴۰۰ براي تاکسي و ناوگان اتوبوسراني افزايش يافته و نرخنامه مصوب از ابتداي امسال اجرايي شده است.
يدالله غلامپور، رئيس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداري بيرجند روز چهارشنبه از افزايش ۲۸ درصدي تعرفه جابهجايي مسافر درون شهري در سال ۱۴۰۰ خبر داد و بيان کرد: درخصوص افزايش تعرفه خدمات، هر سال بهاي خدمات شهرداري افزايش پيدا ميکند.
وي بيان کرد: افزايش تعرفه خدمات با توجه به افزايش تورم و هزينههايي که هر سال افزايش پيدا ميکند، مشخص ميشود.
رييس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداري بيرجند گفت: در حوزه تاکسيراني قبل از آغاز سال ۱۴۰۰ تعرفه جديد مصوب و از ابتداي امسال اجرايي شده است.
وي اظهار داشت: تعرفه ورودي تاکسيهاي خطي و گردشي داخل شهر از يک هزار و ۲۰۰ تومان به يک هزار و ۵۰۰ تومان افزايش يافته و به ازاي هر ۱۰۰ متر مسافت، قيمت از ۱۳ به ۱۵ تومان رسيده است.
وي گفت: براي تاکسيهاي بيسيمي و آژانسها نيز تعرفه ورودي از ۳ هزار و ۳۰۰ تومان به ۴ هزار تومان افزايش يافته و به ازاي هر ۱۰۰ متر مسافت، قيمت از ۴۰ به ۵۵ تومان رسيده است.
رييس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداري بيرجند گفت: نرخنامه از ابتداي سال اجرايي شده و رانندگان ملزم به نصب نرخنامه جديد روي تاکسي و آژانسها شدند و اگر رانندهاي نسبت به نصب نرخنامه اقدام نکرده، تخلف است.
وي از شهروندان درخواست کرد به محض نشستن داخل تاکسي نگاه کنند نرخنامه مصوب نصب شده باشد و چنانچه شاهد نصب نشدن نرخنامه بودند مراتب را براي پيگيري به اين سازمان اطلاع دهند.
وي به افزايش تعرفه اتوبوسهاي درون شهري اشاره کرد و افزود: تعرفه جابهجايي مسافر درون شهر از ۷۵۰ به يک هزار تومان افزايش يافته است.
غلامپور بيان کرد: تعرفه جابهجايي مسافر در حومه شهر از ۹۰۰ به يک هزار و ۲۰۰ تومان افزايش يافته و حومه شهر شامل اميرآباد، حاجيآباد و بلوار دانشگاه است.
وي گفت: در برخي از حومههايي که سرانه جابهجايي مسافر در اين مسيرها بسيار پايين بود و توجيه نداشت که شامل روستاهاي چهکند، شهرک بعثت، دستگرد و شمسآباد ميشود به دليل پايين بودن مسافر، تعرفه جابهجايي به يک هزار و ۵۰۰ تومان افزايش يافته تا براي اتوبوسهايي که در آن مسير خدمات ميدهند، صرفه داشته باشد.
رييس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداري بيرجند در مورد فعاليت ناوگان اتوبوسراني عنوان کرد: از زماني که شاهد شيوع کرونا در استان هستيم برنامه تعداد اتوبوس فعال در ناوگان اتوبوسراني، شناور است و نميتوانيم برنامه ثابتي را ابلاغ کنيم چراکه ناوگان براساس وضعيت رنگبندي کرونا در شهر فعاليت دارد.
وي افزود: در حال حاضر ۴۰ دستگاه اتوبوس فعال در شهر داريم و نسبت به قبل از شيوع کرونا ۵۰ درصد اتوبوسهاي درون شهري فعال است.
وي گفت: با اين شرايط زمان انتظار مسافر نسبت به قبل از کرونا به ۲ برابر افزايش يافته و اين به دليل کاهش ۵۰ درصدي اتوبوسها است.
غلامپور خاطرنشان کرد: براي نمونه در روز گذشته با ۴۰ دستگاه اتوبوس فعال در سطح شهر هشت هزار مسافر جابهجا شدند در حالي که قبل از شيوع ويروس کرونا با ۹۰ دستگاه اتوبوس ۵۵ هزار مسافر جابهجا ميشدند.
وي گفت: ساعت آغاز به کار اتوبوسها در حال حاضر ۶ تا ۲۰:۳۰ است.
غلامپور با بيان اينکه ۷۰۰ دستگاه تاکسي در شهر بيرجند داريم افزود: يک هزار و ۲۰۰ آژانس نيز از ما پروانه دريافت کردند و برنامهاي براي کاهش فعاليت تاکسي و آژانسها ابلاغ نشده و تمامي تاکسي و آژانسها براساس تقاضاي مسافر فعال است.
وي به زيان وارد شده به سازمان اتوبسراني شهرداري بيرجند به دليل شيوع کرونا اشاره کرد و گفت: ناوگان اتوبوسراني در سال ۱۳۹۸، ۱۱ ميليون و ۱۴۹ هزار و ۴۳۷ مسافر را جابهجا کرد.
رييس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداري بيرجند بيان کرد: سال گذشته نيز ناوگان اتوبوسراني سه ميليون و ۲۸۵ هزار و ۴۴۴ نفر را جابهجا کرده است.
وي عنوان کرد: به لحاظ ريالي در سال ۱۳۹۸ مجموع ناوگان بيش از ۶ ميليارد و ۹۰۰ ميليون تومان درآمد از جابهجايي مسافر داشته است و سال گذشته نيز با توجه به افزايش ۲۵ درصدي تعرفه جابهجايي با فرض ثابت بودن تعداد مسافر بايد بيش از ۸ ميليارد تومان درآمد عايد ناوگان اتوبوسراني ميشد که به دليل کرونا و کاهش مسافر اين درآمد به بيش از ۲ ميليارد و ۵۰۰ ميليون تومان رسيد که اين رقم نشان دهنده زيان بيش از ۶ ميليارد و ۱۰۰ ميليون تومان در سال گذشته است.
وي افزود: درآمد ناوگان اتوبوسراني در سال گذشته نسبت به ۱۳۹۸ حدود ۶۷ درصد کاهش داشته است.