نماد آخرین خبر

ماجرای مرغ‌های تریاکی در اصفهان چه بود؟

منبع
تسنيم
بروزرسانی
ماجرای مرغ‌های تریاکی در اصفهان چه بود؟

تسنيم/ طي روزهاي اخير انتشار خبر "تست مثبت اعتياد پس از صرف جوجه کباب" در فضاي مجازي واکنش‌هاي بسياري را درپي داشت که نشر اين شايعات دور از ذهن، توسط بسياري مسئولان کشوري و استاني تکذيب شده است.

خواه و ناخواه شايعه در زندگي روزمره و دنياي مدرن با گسترش شبکه‌هاي اجتماعي رونق گسترده‌اي يافته اما اين روزها همزمان با همه‌گيري کرونا ويروس بازار شايعات در فضاي مجازي داغ شده و اخباري که حتي طي سال‌هاي گذشته چند بار توسط مسئولان تکذيب شده با تيترها و عناوين مختلف به قصد ايجاد تشويش در اذهان عمومي و ناامني بازنشر و انتشار داده مي‌شود.
براين اساس ادعاي استفاده ترياک در برخي واحد‌هاي مرغداري خبري بود که طي بهمن سال 98 يکي از اخبار پربازديد فضاي مجازي تبديل شد؛ که به فاصله کوتاهي از انتشار‌ اين خبر؛ عليرضا رفيعي‌پور طي مصاحبه‌اي اعلام کرد: خبري که در شبکه‌هاي اجتماعي به نقل از بنده مبني بر استفاده از ماده‌اي مخدر(ترياک) در غذاي مرغ به منظور افزايش وزن آنها منتشر شده، کذب محض است و سازمان دامپزشکي کشور در اطلاعيه‌اي رسمي‌ با زير سئوال بردن اصالت صحبت‌هاي منتسب به رئيس‌ اين سازمان، تمامي‌ حرف‌هاي رفيعي‌پور را‌ تکذيب کرد.
در اين ميان با گستردگي چنين خبر عجيب و غريبي که تشويش اذهان عمومي را هدف گرفته بود بسياري از مسئولان استان‌ها به خصوص مديران سازمان دامپزشکي و جهاد کشاورزي استان اصفهان به عنوان مهم‌ترين قطب توليد گوشت مرغ با واکنش سريع و قاطع انتشار آن را شايعه‌اي‌ کذب اعلام کردند.
براساس اين گزارش با وجود تکذيب قاطع چنين خبر ناباورانه طي دو سال گذشته توسط مسئولان مرتبط، ظاهرا هنوز افراد منفعت‌طلبي هستند که در پي انتشار شايعه به عنوان قوي‌ترين حربه دشمن و مهم‌ترين ابزار جنگ رواني در صدد رشد بي‌اعتمادي در بين مردم هستند.
در همين راستا دبير انجمن مرغداران گوشتي اصفهان ضمن تکذيب برخي اکاذيب در فضاي مجازي گفت: اين موضوع از اساس جعلي است و فقط در پي ايجاد تشويش در اذهان عمومي با وجود تکذيب توسط مسئولان کشوري و استاني مجدد در شبکه‌هاي اجتماعي بازنشر شده است.
بهرام پاکزاد با تکذيب شايعه خوراندن ترياک و مواد مخدر به مرغ‌ها در مرغداري‌ها، اظهار کرد: مواد افيوني و ترياک به هيچ وجه از اجزاي خوراک دام نيست و تمامي محصولات دام تحت نظارت حوزه دامپزشکي با استانداردهاي نظارتي توليد مي‌شوند.
وي اضافه کرد: هيچ واحد مرغداري مجاز نيست بدون تاييد سازمان دامپزشکي از محصولي در رژيم غذايي و دارويي براي پرورش طيور استفاده کند.
دبير انجمن مرغداران گوشتي اصفهان بيان کرد: تمام مرغداري‌ها تحت‌نظر دامپزشک متخصص قرار دارند و حتي در واحدهاي توليدکنندگان جوجه يک روزه، سلامت جوجه‌ها تا ورود به بازار و کشتارگاه هم کنترل مي‌شود.
وي با اشاره به اينکه خوراندن ترياک به مرغ‌ها شايعه‌ تازه‌اي نيست، افزود: اهداف بازنشر اين اکاذيب؛ نابودي صنعت مرغداري و شايعه‌پراکني براي رکود و کسادي فعاليت‌هاي بدون نقص توليدکنندگان است.
اميرعباس يکي از توليدکنندگان مرغ گوشتي در اصفهان با اشاره به اينکه واحدهاي توليدي براي افزايش وزن مرغ‌ها و کنترل بيماري آنها از مکمل و ويتامين‌ها و اسيدهاي آمينه مخصوص استفاده مي‌کنند، گفت: طبق مقررات دام‌ها و طيور بايد تمام واحدها از يک رژيم غذايي و دارويي علمي‌ و استاندارد پيروي کنند.
وي اظهار کرد: طي سال‌هاي گذشته شايعه‌اي به نقل از رئيس سازمان دامپزشکي مبني بر خوراندن ترياک به مرغ‌ها مطرح شد که با تکذيب بسياري از کارشناسان هم مواجه شد؛ چراکه مصرف اين نوع موادمخدر، چنانچه در انسان سستي و رخوت ايجاد مي‌کنند قطعا عامل ايجاد مشکل در سلامت مرغ خواهد بود و با هيچ منطق عقلي سازگار نيست.
اين توليدکننده مرغ گوشتي در اصفهان پيرامون اينکه استفاده از ترياک براي افزايش وزن مرغ غيرممکن است، افزود: هم اکنون قيمت موادمخدر ترياک بسيار بالاست و با شرايط فعلي اقتصاد، ضررهاي جبران‌ناپذير واحدهاي توليدي در تامين نهاده‌ها و ورشکستگي برخي توليدکنندگان، بدون شک براي مرغداري‌ها به صرفه نيست که جهت چند گرم وزن بيشتر اين مواد را در آب مصرف مرغ‌ها حل کنند.
وي اضافه کرد: تمام فرايند پرورش طيور از لحظه تولد تا کشتار کاملا زيرنظر سازمان دامپزشکي است و هيچ واحد توليدي نمي‌تواند خودسرانه دارو و ويتاميني را براي توليدات خودش استفاده کند.


آخرين خبر اصفهان در اينستاگرام :
https://instagram.com/isfahan_today