نماد آخرین خبر

کشف یادمان شاه آشوری در کرمانشاه

منبع
ايسنا
بروزرسانی
کشف یادمان شاه آشوری در کرمانشاه

ايسنا/ کاوش‌هاي باستان‌شناختي «کوزران» کرمانشاه به کشف تکه‌اي از يک سنگ يادمان سلطنتي مربوط به زمان سارگن دوم، شاه نيرومند آشوري با ۲۳ سطر نوشته به خط ميخي منجر شد.

سجاد علي‌بيگي،‌ سرپرست هيأت باستان‌شناسي درباره اين کاوش بيان کرد: هيأتي متشکل از باستان‌شناسان ايراني از اوايل فروردين‌ماه ۱۴۰۰، کاوش‌هاي باستان‌شناختي را در «قباق تپه کوزران» در شهرستان کرمانشاه آغاز کرده‌اند. «قباق تپه» بقاياي استقرار مهم و وسيعي است که حداقل از هزاره سوم پيش از ميلاد تا دوره اسلامي مسکون بوده است.
عضو هيأت علمي گروه باستان‌شناسي دانشگاه رازي ادامه داد: باستان‌شناسان به دنبال کشف سرنخي از حضور آشوريان در قباق تپه و براي پاسخ به پرسش‌هايي در خصوص کارکرد و قدمت محوطه با موافقت پژوهشکده باستان‌شناسي و مجوز پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري، راهي اين محوطه باستاني شده‌اند.
او افزود: طي بررسي‌ها و بازديدهاي پيشين در اين محوطه بخشي از يک «قاب سنگي دور پاشنه در» کشف شد که کاملاً به سبک و سياق هنر آشورِ نو حجاري شده و نشان
مي‌داد که احتمالاً مرکزي اداري يا پايگاهي آشوري در اين مکان وجود داشته است.
علي‌بيگي اضافه کرد: با توجه به اين يافته، اهميت محوطه و موقعيت راهبردي آن در شمال ماهيدشت، فصل نخست پژوهش‌هاي باستان‌شناسي در اين محوطه آغاز شد.
به گفته او، در دو گمانه کوچک حفرشده در اين محوطه، تاکنون بقايايي از دوره ساساني، آشور نو و هزاره دوم پيش از ميلاد و در ميان مواد سطحي، سفال‌هايي از دوره اشکاني و سلوکي به‌دست آمده است.

اين باستان‌شناس مهم‌ترين يافته اين فصل را کشف تکه‌اي از يک سنگ يادمان سلطنتي آشوري با ۲۳ سطر نوشته به خط ميخي دانست که به استناد آن معتقد است: پس از فتح اين محوطه توسط آشوريان برپا شده است.
علي‌بيگي اظهار کرد: اين سنگِ يادمان به زمان سارگنِ دوم، شاه نيرومند آشوري مربوط است که به يادبود ششمين لشگرکشي وي برپا شده و حاوي اطلاعاتي از وقايع تاريخي پنجمين و ششمين سال سلطنت وي(۷۱۷-۷۱۶ پ. م) است.
سرپرست هيأت باستان‌شناسي گفت: اين کشف تاريخي دريچه تازه‌اي را به روي مطالعات آشورشناسي در ايران خواهد گشود و باستان‌شناسان اميدوارند در فصل‌هاي آتي بتوانند اطلاعات بيشتري از استقرار عصر آهن(دوره آشور نو) اين محوطه به‌دست بياورند.
علي‌بيگي يادآور شد: اين پژوهش با اعتبار دانشگاه رازي و صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران کشور و با مجوز پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري در حال انجام است.

آخرين خبر کرمانشاه در اينستاگرام :
https://www.instagram.com/kermanshah.today