نماد آخرین خبر

معاون دانشگاه علوم پزشکی: ۸۰ درصد ظرفیت بیمارستان‌های بوشهر از بیماران کرونا پر شده‌است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
معاون دانشگاه علوم پزشکی: ۸۰ درصد ظرفیت بیمارستان‌های بوشهر از بیماران کرونا پر شده‌است

ايرنا/ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي بوشهر گفت: با توجه به شيوع موج چهارم ويروس کرونا و هجوم بيماران در زمان حاضر ۸۰ درصد ظرفيت بيمارستان‌هاي اين استان تکميل شده ‌است.

جعفر زارعي زاده، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي بوشهر اظهار کرد: با توجه به افزايش مراجعه‌ها و دو تا سه برابر شدن بستري‌ها تاکنون بالاي ۱۵۰ تا ۲۰۰ تخت معادل ۱.۵ تا دو برابر ظرفيت بيمارستان‌هاي دولتي استان تخت مازاد راه‌اندازي شده‌است.
وي ادامه داد: همين امر باعث شده ضمن ايجاد تراکم در بخش‌هاي بستري به ناچار در برخي از بيمارستان‌ها با توجه به تکميل ظرفيت از راهروهاي آنها براي بستري بيماران استفاده شود.
زارعي زاده اضافه کرد: هرچند تلاش شده از همه ظرفيت بيمارستان‌هاي دولتي براي خدمات رساني به بيماران کوويد ۱۹ استفاده شود؛ اما با توجه به مراجعه‌ها انتظار مي‌رود ساير بيمارستان‌هاي غيردولتي ازجمله تامين اجتماعي و نيروهاي مسلح نيز در اين ارتباط کمک کنند.
وي با اشاره به افزايش شمار بيماران نيازمند به مراقبت‌هاي ويژه، بيان کرد: با وجود افزايش ظرفيت اما ضريب اشغال تخت‌هاي ويژه دربيمارستان‌هاي استان بوشهر بالاي ۹۰ درصد و شمار تخت‌هاي خالي بسيار اندک است.
زارعي زاده يادآور شد: با توجه به نيازبيماران کوويد ۱۹ به بخش مراقبت‌هاي ويژه ۳۰ تخت ويژه نيز در بيمارستان تازه تاسيس شهداي هسته‌اي بوشهر آماده شده ‌است.
وي بيان کرد: هرچند تلاش شده ظرفيت تخت‌هاي ويژه در اختيار بيماران کوويد قرار گيرد؛ اما در کنار اين افراد بيماران دچار سکته حاد قلبي، سکته حاد مغزي و تصادفي که به هر دليل نياز به اتاق عمل و آي سي يو دارند هم وجود دارد در اين شرايط هماهنگ کردن بيماران کوويد با غير کوويد بسيار سخت است.
به گفته زارعي زاده به ازاي هر دو تخت آي سي يو يک نيرو نياز است هرچند تلاش شده از بيشترين توان کارکنان بخش درمان استفاده شود؛ اما يکي از معضلات اصلي بيمارستان‌ها کمبود نيرو است و براساس برنامه ريزي انجام شده با توان کارکنان طرحي و نيروهاي با قراردادهاي ۸۹ روزه و ساير شيوه‌هاي ديگر استفاده شود.
وي بدون اشاره به شمار کارکنان مبتلا به کرونا در استان بوشهر، يادآور شد: بسياري از کارکنان بخش درمان بويژه در اورژانس و بخش مراقبت‌هاي ويژه کوويد مثبت شدند.
زارعي زاده گفت: با آغاز واکسيناسيون تاکنون ۴۵ تا ۵۰ درصد کارکنان درماني واکسينه شدند و انتظار مي‌رود با حمايت انجام شده تا يک ماه آينده همه کارکنان واکسن کرونا دريافت و به نحوي سلامت آنان تامين شود.
وي با بيان اينکه استان بوشهر امروز با سونامي کوويد ۱۹ روبرو است، گفت: با توجه به آغاز فصل گرما و بسته شدن درب و پنجره‌ها و روشن شدن وسايل خنک انتظار مي‌رود ضمن اينکه مردم نسبت به ايجاد تهويه مناسب اقدام کنند از برگزاري هرگونه تجمع و دورهمي نيز بپرهيزند.
زارعي زاده تاکيد کرد: ميزان انتقال در سوش جديد ويروس کرونا نسبت به نوع قبلي بسيار بالاترو شدت بيماري نيز بيشتر است؛ اما در اين شرايط مردم باز هم عمق فاجعه را درک نکرده‌اند.
وي ادامه داد: بيشتر ابتلاها به صورت خانوادگي است؛ اما با اين وجود باز هم مردم به توصيه‌ها و هشدارها بي توجه هستند و با برخي سهل انگاري و عادي انگاري با جان خود و عزيزانشان بازي مي‌کنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي بوشهر از مردم خواست به حرمت همکاران بهداشت و درماني که با وجود خستگي؛ اما بيش از يکسال است که جان خود را در کف دست گرفته و شبانه روز در بيمارستان‌ها هستند براي حفظ جان خود رفت و آمدها را به کمترين حد برسانند و بيشتر ملاقات‌هاي خود را به صورت مجازي انجام دهند.
زارعي زاده تاکيد کرد: بهتر است در اين شرايط که بيماري به سرعت در حال انتشار است براي حفظ جان خود و عزيزانمان تعارف‌ها را کنار گذاشت و ديد و بازديدها و دورهمي‌ها را به زمان ديگري موکول کرد چون امکان وقوع يک فاجعه انساني دور از انتظار نيست.
به گفته وي مردم بايد بدانند در صورت ادامه اين روند به طور يقين ظرفيت تخت‌هاي بيمارستاني جوابگوي نيازها نخواهد بود و در اين فاصله ممکن است مردم بيش از اين آسيب ببينند در اين شرايط رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي تنها کاري است که بايد انجام شود.
وي با تاکيد براينکه اصل درمان پيشگيري است، گفت: مردم بايد مانند گذشته صبوري کنند تا بتوانيم اين پيک خطرناک را در سه هفته آينده پشت سر بگذاريم در غير اين صورت ظرفيت‌هاي بيمارستاني جوابگو نخواهند بود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي بوشهر يادآور شد: قبل از عيد ميزان بستري‌ها ۵۰ تا ۱۰۰ نفر در روز نوسان داشت؛ اما در دو هفته گذشته شمار بستري‌ها به سه برابر معادل ۳۹۰ نفر رسيده و روزانه ۲۰ تا ۴۰ نفر به شمار بستري‌ها اضافه مي‌شود.
زارعي زاده گفت: البته با راه‌اندازي کلينيک‌هاي سرپايي  برنامه‌ريزي‌هايي براي کاهش بستري‌ها انجام شده‌است.

وي ادامه داد: با راه‌اندازي اين کلينيک‌ها يک سري از بيماراني که مشکلات تنفسي حاد ندارند به صورت سرپايي مراجعه و تزريق داروي وريدي را انجام و به خانه مي‌روند و تلاش مي‌شود به اين صورت بستري بيماران مديريت شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي بوشهر با اشاره به اينکه هنوز شمار جان باختگان ناشي از ابتلا به کرونا در استان افزايش چشمگيري نداشته است، گفت: به دليل افزايش تعداد تخت‌ها و توان پرسنل مراقبت‌هاي خوبي انجام شده‌است.
زارعي زاده افزود: تاکنون ۵۴ هزار و ۶۰۰ بيمار حاد تنفسي در استان بوشهر شناسايي شده که از اين شمار ۱۶ هزار و ۴۷۰ نفر بستري و تاکنون ۹۴۵ نفر جان خود را از دست داده‌اند که از اين شمار ۹۲۳ نفر کوويد ۱۹ مثبت بوده اند.
وي يادآور شد: در زمان حاضر ۴۰۹ نفر بيمار مبتلا به کرونا در بيمارستان‌هاي استان بوشهر بستري هستند.

آخرين خبر بوشهر در اينستاگرام :
https://instagram.com/bushehr_akhbar