۴۳۰ خانواده در صف دریافت فرزند خوانده در آذربایجانشرقی
ايسنا/ مديرکل بهزيستي آذربايجان شرقي از واگذاري ۴۶ کودک بي سرپرست به فرزندخواندگي طي سال ۹۹ خبر داد و گفت: سال ۹۸ نيز تعداد واگذاري کودک بي سرپرست به فرزندخواندگي در استان ۳۸ نفر بود، همچنين اکنون ۴۳۰ خانواده پشت نوبت دريافت فرزند خوانده هستند.
فرگل صحاف، مديرکل بهزيستي آذربايجان شرقي با بيان اينکه روال فرزندخواندگي توسط سازمان بهزيستي تغيير کرده است، اظهار کرد: تمامي افراد متقاضي که پنج سال از زندگي مشترک خود را سپري کرده و صاحب فرزندي نشدهاند، ميتوانند به سامانه بهزيستي مراجعه و نسبت به ثبت درخواست فرزندخواندگي اقدام کنند.
وي با اشاره به سامانه فرزندخواندگي بهزيستي که براي رعايت حال متقاضيان راه اندازي شده است، افزود: حفظ نوبت متقاضيان و اجراي شفاف شرايط طبق دستورالعملهاي بهزيستي در سامانه، تعداد متقاضيان واقعي، گروه سني، ثبت تمامي اطلاعات فردي زوج و زوجه در سامانه، مشخص شدن جنسيت فرزندخوانده و غيره از جمله مزاياي راه اندازي اين سامانه است که براساس آن ميتوان احقاق حق هر متقاضي را به طور واضح بررسي کرد.
صحاف با بيان اينکه بعد از ثبت نام اوليه و ثبت اسکن شده مدارک مرتبط طي درخواست سامانه ملي فرزندخواندگي، مدارک نهايي در انتظار بررسي قرار ميگيرد، گفت: بعد از بررسي کارشناسان و درصورت نبود نواقص در مدارک، دعوت متقاضيان به مصاحبه حضوري و بازديد ميداني از منزل متقاضي انجام ميشود و بعد از تاييد بازديد ميداني از منزل، افراد به ساير دستگاهها براي استعلام معرفي ميشوند.
وي ادامه داد: بعد از نهايي شدن پرونده، درصورت وجود کودک واجد شرايط، دعوت به کميته و در صورت قبول فرزند توسط زوجين، معرفي به دادگاه براي اخذ حکم آزمايشي انجام ميشود.
مديرکل بهزيستي آذربايجان شرقي افزود: بعداز گذشت ۶ ماه و ضمن تاييد وضعيت کودک درخانواده، اقدامات لازم جهت اخذ حکم دائمي و شناسنامه با نام انتخابي زوجين انجامميشود.
صحاف يادآور شد: فرزندخواندگي شامل کودکاني ميشود که طبق تشخيص دادگاه، سرپرستي و حضانت آنها برعهدهي بهزيستي باشد.
وي تاکيد کرد: بهزيستي تنها فرزنداني که حضانت آنها از طريق دادگاه به بهزيستي واگذار شده را ميتواند به عنوان فرزندخوانده در اختيار خانوادههاي متقاضي قرار دهد.
مديرکل بهزيستي آذربايجان شرقي ادامه داد: کودکاني که بدسرپرست بوده يا والدينشان در کمپهاي ترک اعتياد به سر ميبرند يا به دليل اختلافات خانوادگي به بهزيستي سپرده شدهاند، به عنوان امانت توسط بهزيستي نگهداري ميشوند و تنها با تشخيص دادگاه به والدين خود بازگردانده مي شوند.