چرا هرچه کارون را لایروبی میکنند باز تهنشین میشود؟
![چرا هرچه کارون را لایروبی میکنند باز تهنشین میشود؟](https://app.akharinkhabar.ir/images/2021/04/14/ac15c22e-1a89-462a-a8d5-2a5b6a96e2d6.jpeg)
ايسنا/ مدير لايروبي رودخانههاي سازمان آب و برق خوزستان از انجام بالغ بر ۹۶۳ هزار مترمکعب لايروبي در رودخانه کارون در يک سال گذشته خبر داد.
عبدالله سردسته، مدير لايروبي و اجراي طرحهاي ساماندهي رودخانههاي سازمان آب و برق خوزستان در خصوص آخرين وضعيت لايروبي رودخانه کارون اظهار کرد: در رودخانه کارون در يک سال گذشته تاکنون بالغ بر ۹۶۳ هزار مترمکعب لايروبي انجام شده است.
وي با اشاره به روند لايروبي کارون در مقطع اهواز افزود: از پاييندست رودخانه کارون در مقطع اهواز تا پل پنجم، لايروبي انجام شده است و اکنون بايد دستگاه لايروب به سمت ديگر برود. در حال تعمير و سرويس دستگاه لايروبي(کاترساکشن) فعال در رودخانه کارون هستيم تا مقدمات عبور اين دستگاه از پل و رفتن آن به سمت ديگر رودخانه انجام شود.
مدير لايروبي و اجراي طرحهاي ساماندهي رودخانههاي سازمان آب و برق خوزستان گفت: پس از اتمام عمليات سرويس و نگهداري دستگاه لايروب، برنامه داريم رودخانه کارون در مقطع اهواز حدفاصل پل پنجم تا پل نادري را لايروبي کنيم البته اين موضوع به معناي آن نيست که همه عرض رودخانه لايروبي شود بلکه کار لايروبي بر اساس محدوديتهاي اعتباري و نياز آبگذري انجام ميشود.
وي افزود: تلاش ميشود در حدود عرض ۶۰ متر که دستگاه کاترساکشن عملکرد مطلوبي دارد و عمقي که بخش مهندسي رودخانه سازمان آب و برق اعلام ميکند، کار لايروبي را در رودخانه کارون انجام دهيم.
سردسته با بيان اينکه وجود سازههاي مختلف روي رودخانه کارون يکي از مهمترين عوامل ترسيب(تهنشيني) در اين رودخانه است، گفت: رژيم و قدرت جريان در رودخانه کارون و وجود سازههاي مختلف روي آن به شکلي است که هر ميزان لايروبي در کارون انجام شود، مجددا رسوبگذاري رخ خواهد داد و همواره در اين رودخانه، شدت رسوبگذاري بالا است.