کرونا ویروس وحشی و بیرحم، دنبال مشتریهای خودش میگردد
باشگاه خبرنگاران/ رئيس دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد با بيان اينکه سونامي چهارم کرونا همه کشورو استانها را فراگرفته از مردم خواست: طي يک هفته آينده به هيچ وجه از خانه خارج نشوند و از تراکم و مراوده با افراد خودداري کنند.
عليرغم توصيهها و هشدارهاي وزارت بهداشت، مبني بر سفر نکردن و در خانه ماندن به دليل قطع زنجيره شيوع کرونا و پيشگيري از افزايش تعداد مبتلايان به اين ويروس غير قابل کنترل، اما برخي بنا به استدلالها و علل مختلف، راهي سفر شدند و مقصد شهرهاي مسافرپذيري را انتخاب کردند؛ استانهايي که اين روزها با توجه به آمار بالاي مسافر نوروزي و رعايت نکردن دستورالعمل هاي بهداشتي، حال و احوال خوشي ندارند.
اما نکتهاي که اين روزها نگرانيها را بيشتر ميکند، کروناي جهش يافته است، کرونا آن هم از نوع انگليسي، فرقي بين کوچک و بزرگ، جوان يا پير قائل نميشود.
رونق سفرهاي نوروزي در کنار بازارگردي قبل از عيد و تجمعات و ديد و بازديدهاي نوروزي باعث شده اين روزها شاهد اوج گيري مجدد تعداد مبتلايان روزانه به کرونا و فوتيها باشيم.
گسترش روز افزون شمار مبتلايان به ويروس کرونا در فروردين ماه امسال، ميزان نگراني را هر روز بيشتر ميکند چرا که وضعيت نشاندهنده سادهانگاري و کاهش رعايت دستورالعملها و پروتکلهاي بهداشتي توسط مردم است و در صورت کنترل نشدن با موج سهمگين ابتلاي به اين بيماري روبهرو خواهيم شد.
مجيد شيراني رئيس دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد گفت: در حال حاضر به طور تقريبي تمام ظرفيت تختهاي بيمارستاني در چهارمحال و بختياري در حال اشباع از بيماران کرونايي است.
او اظهار داشت: در صورتي که روند صعودي مبتلايان به کوويد ۱۹ در استان ادامه يابد، طي دو روز آينده بايد از بقيه ظرفيتهاي درماني که براي بيماران غير کرونايي در بيمارستانها در نظر گرفته شده استفاده کنيم.
شيراني با اشاره به محدوديت ظرفيتهاي بيمارستاني استان افزود: در صورت عدم کنترل بيماري ممکن است از ديگر نقاط غير بيمارستاني براي بستري بيماران استفاده شود که با تراکم زياد بيمار و بستري خارج از مراکز بيمارستاني، ارائه خدمات خارج از استاندارد خواهد بود و براي بيماران بدحال کرونايي مشکلات متعددي پيش ميآيد.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد با بيان اينکه سونامي چهارم کرونا همه کشورو استانها را فراگرفته از مردم خواست: طي يک هفته تا ۱۰ روز آينده به هيچ وجه از خانه خارج نشوند و از تراکم و مراوده با افراد خودداري کنند.
او ادامه داد: گرفتاري در اين مدت باعث جلوگيري از ارائه خدمات بيمارستاني ميشود و عواقب بسياري براي مردم به دنبال دارد.
شيراني گفت: با اضافه شدن ۱۳ مرکز در حوزه بيماران سرپايي، هم اکنون ۳۵ مرکز در استان در بخش سرپايي مشغول به ارائه خدمت هستند.
او افزود: به دنبال محدوديت ظرفيت بيمارستان ها، هم اينک به ناچار بايد بعضي بيماران را به صورت سرپايي درمان کرد و از بستري آنان بپرهيزيم.
شيراني اضافه کرد: پيش بيني شده نقاهتگاهي با همکاري اورژانس و بسيج سپاه پاسداران استان تجهيز و آماده شود تا در صورت تکميل ظرفيت بيمارستاني، بيماران در اين مکان تحت مراقبت و درمان قرار گيرند.
او ادامه داد: از ابتداي شيوع بيماري کرونا تاکنون ۵ هزار نفر در مراکز درماني استان بستري شدند بر اين اساس به طور متوسط حدود ۷۰ تا ۸۰ بيمار در هفته در بيمارستانها بستري شده اند، در حالي که هم اکنون روزانه اين تعداد بيمار مثبت بستري اعلام ميشود.
شيراني با اشاره به وضعيت نگران کننده اضافه شدن روزانه ۱۰ تا ۲۰ درصد به شماره بستري شدگان در مراکز درماني گفت: چنانچه تعداد بيماران بستري در بيمارستانهاي استان به بيش از ۵۰۰ نفر برسد، بايد از ظرفيت خارج بيمارستاني استفاده شود.
او افزود: جهت راه اندازي بخش خارج بيمارستاني نياز به تجهيزات اوليه همچون تخت و کپسول اکسيژن و مسائل لوژستيک است که با ياري همه سازمانها و ادارات بايد تأمين شود.
شيراني اضافه کرد: مهمترين نياز کنوني دانشگاه علوم پزشکي کپسولهاي اکسيژن است و مجمع خيرين دانشگاه آمادگي دريافت هرگونه کمک در اين زمينه را دارد.