یکهتازی کرونا در اردبیل با ۵۷۱ مبتلای بستری

ايرنا/ يکهتازي فزاينده کرونا در استان اردبيل همچنان ادامه دارد به طوري که در شبانه روز گذشته با ثبت رکوردي ديگر، مجموع افراد بستري مبتلا به کوويد۱۹ به ۵۷۱ نفر رسيد.
شهرام حبيبزاده، رئيس دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي و درماني استان اردبيل با اشاره به بستري شدن ۱۱۳ فرد جديد مبتلا به کوويد۱۹ اعلام کرد: شمار بستري مبتلايان جديد در شبانه روز گذشته به حد برابر بالاترين رکورد ثبت شده در ۲۵ آبان ماه ۱۳۹۹ رسيد.
حبيبزاده آمار ابتلا و بستري بيماران کرونايي در استان اردبيل را در وضعيت حاد و نگران کننده عنوان کرد و افزود: با فوت ۶ نفر ديگر از اهالي استان، مجموع آمار جانباختگان کرونا در اين استان طي ۱۳ ماه گذشته نيز به يک هزار و ۵۱۱ نفر رسيد.
وي سرعت و سطح موج چهارم شيوع کرونا در استان اردبيل را نسبت به موجهاي اول، دوم و سوم بسيار زياد عنوان کرد و ادامه داد: در يک هفته اخير آمار مبتلايان جديد و شمار بستري همزمان افراد مبتلا به کرونا در اين استان بيش از چهار برابر شده است.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي استان اردبيل اضافه کرد: بخشهاي اتاق عمل و فيزيوتراپي بيمارستان امام خميني(ره) اردبيل به بخش کرونا تبديل شده و يک بخش بيمارستان فاطمي و تمام ظرفيت بيمارستان امام رضا(ع) اردبيل براي بستري بيماران مبتلا به کرونا اختصاص يافته است.
وي با اشاره به افزايش شمار مبتلايان کروناي بستري در بخش مراقبتهاي ويژه مراکز درماني استان به ۸۱ نفر گفت: هماکنون حدود ۵۰ درصد تختهاي بيمارستاني استان در بخش دولتي و خصوصي به بستري بيماران مبتلا به کرونا اختصاص يافته است.
بنا به اعلام رئيس دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي و درماني استان اردبيل، با روند کنوني شيوع و در صورت بي توجهي شهروندان به رعايت دستورالعملهاي بهداشتي، پيشبيني ميشود که تعداد بيماران بستري در استان به ۷۰۰ تا يکهزار نفر برسد.
وي همچنين بستري شدن دو برابري و سرعت انتقال و سرايت بالا را شاخصه اصلي ويروس کروناي انگليسي شايع شده در استان اردبيل عنوان و اظهار کرد: براي مهار اين بيماري رعايت پروتکلهاي بهداشتي به صورت سفت و سخت ضروري است.
حبيبزاده به افراد مبتلا به کرونا که داراي علائم حاد نبوده و در منزل حضور دارند، توصيه اکيد کرد که شرايط قرنطينه در منزل را با شدت بيشتر رعايت کرده و از تردد در سطح جامعه خودداري کنند تا دوره انتقال پذيري بيماري طي شود.
وي خواستار تعطيلي همه دورهميها مانند عروسي يا مراسم و افطاري جمعي ماه مبارک رمضان شد و گفت: هر تجمع ضروري حتما بايد با زمان بسيار کم و رعايت فاصله ۲ الي سه متري برگزار شود.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي استان اردبيل، با اشاره به محدوديتهاي کارکنان بخش درمان، کمبود تخت و فشار کاري و خستگي شديد پزشکان و پرستاران مراکز درماني استان اردبيل افزود: بار مراجعه بيماران کرونايي و ازدحام در مراکز درماني استان در موج چهارم کرونا بسيار بالاست.
وي رعايت دقيق محدوديتهاي وضع شده، در خانه ماندن، عمل به شيوه نامههاي بهداشتي به خصوص استفاده از ماسک، پرهيز از حضور در تجمعات و هر گونه دورهمي، تعطيلي مجالس عروسي و ترحيم را تنها راه برونرفت و گذر از شرايط بحراني موجود ذکر کرد.