نماد آخرین خبر

رشته‌های غیرضروری دانشگاه جامع علمی کاربردی هرمزگان حذف می‌شوند

منبع
ايرنا
بروزرسانی
رشته‌های غیرضروری دانشگاه جامع علمی کاربردی هرمزگان حذف می‌شوند

ايرنا/ رئيس دانشگاه جامع علمي کاربردي هرمزگان گفت: رشته‌هاي غيرضروري اين دانشگاه حذف و به جاي آن رشته‌هاي مهارتي و کاربردي جديد جايگزين مي‌شوند.

مهدي ميرزاده کوهشاهي،  رئيس دانشگاه جامع علمي کاربردي هرمزگان اظهار کرد: تجربه نشان داد گسترش غيرضروري دانشگاه‌ها طي دوره‌هاي گذشته اتفاق الزاماً مثبتي نبوده و علاوه بر رقابت منفي ميان دانشگاه‌ها به کيفيت آموزش در مراکز علمي و دانشگاهي آسيب زد.
وي ادامه داد: با توجه به نياز به رشته‏‌ها، تخصص‌‏ها، مهارت‌ها و مشاغل جديد دانشگاه‌ها بايد براي پاسخ‌گويي به نيازهاي جامعه و بازار کار، رشته‌ها، سرفصل‌هاي خود را به صورت دوره‏اي بازبيني کنند.
رئيس دانشگاه جامع علمي کاربردي هرمزگان گفت: درچارچوب چنين ديدگاهي جايگاه سابق دانشگاه جامع علمي کاربردي نيز نمي‌تواند به شکل سنتي نيازهاي جامعه را پاسخ بدهد بنابراين اين دانشگاه در پذيرش دانشجو و هدفمند کردن سرفصل رشته‌هاي نياز به يک بازبيني اساسي دارد.
ميرزاده کوهشاهي سياست و رويکرد اصلي دانشگاه جامع علمي کاربردي را مهارت‌افزايي دانست و افزود: براساس اين رويکرد در دانشگاه علمي کاربردي استان هرمزگان نيز، توسعه آموزش‌هاي مهارتي در اولويت است تا اين دانشگاه بتواند با گسترش رشته‌هاي کاربردي که منجر به کارآفريني مي‌شود، نيروي مورد نياز استان را تأمين کند.
وي با تأکيد بر تأسيس هدفمند رشته‌هاي دانشگاهي متناسب با ظرفيت‌هاي فعال اين استان افزود: سهم جوانان هرمزگان از اشتغال در بخش‌هاي صنعتي پايين بوده ضمن آنکه بخش کمي از ظرفيت گردشگري استان نيز به فعليت رسيده است، لذا دانشگاه علمي کاربردي مي‌تواند اين موارد را در هدف گذاري‌هاي آموزشي خود مورد توجه قرار دهد.
عضو هيات علمي دانشگاه هرمزگان با بيان اينکه حدود ۷۰ درصد مباحث دانشگاه علمي کاربردي، عملي و کارگاهي است، گفت: خوشبختانه اخيراً در سطح کشور و دانشگاه علمي کاربردي طبق يک آمايش و پالايشي که در رشته‌ها درحال انجام است تعدادي از رشته‌هاي غيرضروري و اشباع شده حذف و رشته‌هاي کاربردي جديد جايگزين مي‌شوند.
ميرزاده کوهشاهي با اشاره به اهميت آموزش‌هاي مورد نياز بازار کار و برنامه توسعه در اين استان بيان داشت: متناسب با طرح آمايش آموزش عالي، طرح آمايش و توسعه استان و طرح ‏هاي درحال احداث يک نياز سنجي درحال انجام است که در مراکز دانشگاهي وابسته به دانشگاه علمي کاربردي تعدادي از رشته‌ها که متناسب با ظرفيت‏ هاي محيطي و نياز بازار کار نيستند، حذف خواهند شد.

رشته‌هايي با محوريت آبشيرينکن و گردشگري ايجاد مي‌شود
رييس دانشگاه جامع علمي کاربردي هرمزگان در اين رابطه به حذف برخي رشته ‏هاي حوزه خدمات اجتماعي و همچنين رشته ‏هاي نامرتبط با ماموريت اين دانشگاه اعلام کرد که بنا بر ضرورت رشته‌هاي کاربردي مطابق با نيازهاي استان راه‌اندازي خواهد شد.
وي با بيان اينکه پيوند نظام‌مندي بايد بين توليد علم، فناوري و کالا ايجاد شود، گفت: درحال تدوين تعدادي سرفصل و برنامه‌هاي درسي براي راه‌اندازي رشته‌هايي با موضوع «تکنسين تعميرات و نگهداري آب شيرين‌کن» در راستاي نيازهاي در حال رشد صنعت آبشرين‏کن‌ها در استان و «گردشگري صنعتي» با هدف آشنايي داوطلبان اين رشته با قواعد و تشريفات گردشگري و اصول ايمني در حوزه صنايع هستيم.
به گفته ميرزاده کوهشاهي، اين ۲ رشته يادشده تا کنون در دانشگاه‌هاي ديگر ايجاد نشده و سرفصلي ندارند از طرفي در استان هرمزگان به دليل گسترش صنايع ايجاد مهارت و اشتغال در حوزه اين بخش‌ها با نگاه علمي و آکادميک يکي از ضروريات است.
وي، مزيت ديگر راه‌اندازي رشته‌هاي صنعتي در استان هرمزگان به ويژه در دانشگاه جامع علمي کاربردي را تربيت نيروي کارماهر و مورد نياز، مهارت‌افزايي، رونق توليد و اشتغال و جذب افراد بيکار و ايجاد ارتباط بين صنعت و جامعه محلي عنوان کرد.
رييس دانشگاه جامع علمي کاربردي هرمزگان يادآورشد: پرورش ايده‌هاي خلاقانه، تقويت و توسعه مهارت‌هاي صنعتي با همراهي و مشارکت بين دانشگاه علمي کاربردي، صنايع، پارک علم و فناوري و شرکت‌هاي واقع در شهرک‌هاي صنعتي و بهره‌مندي از خدمات آنها نياز ضروري و جدي براي صنايع استان هرمزگان است.

آخرين خبر هرمزگان در اينستاگرام :
https://instagram.com/hormozgan.today