هیچ مسؤولی حق تزریق مازاد واکسن کرونا را ندارد

ايرنا/ مدير مرکز بيماريهاي واگير مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: هيچ کدام از مسوولان تزريق واکسن کرونا تحت هيچ عنواني اجازه ندارند به افرادي خارج از فهرست از پيش تعيين شده واکسن اضافه را تزريق کنند.
رضا فدايي، مدير مرکز بيماريهاي واگير مرکز بهداشت استان اصفهان روز شنبه در نشست خبري ستاد مديريت بحران کرونا استان اصفهان با اشاره به اينکه در موج چهارم اپيدمي هستيم،اظهارداشت: اين ويروس رکودهاي جديدي را به ثبت رسانده و بسيار مهاجم تر از گذشته است که بايد بهداشت فردي و محدوديت اجتماعي تا واکسيناسيون قطعي انجام شود.
وي افزود: با توجه به اينکه امکان واکسيناسيون ازطريق واکسنهاي خارجي براي ۸۰ ميليون نفر امکان پذير نبود و حدود ۱۰ سال به طول مي انجاميد لذا ساخت واکسن داخلي يک امر ضروري براي کشور بود.
مدير مرکز بيماريهاي واگير مرکز بهداشت استان اصفهان با اشاره به اينکه کشورهاي پيشرفته خودشان در اولويت تزريق هستند،تصريح کرد: واکسن کرونا روسيه،کوبا وکره اي نيز مورد تاييد سازمان جهاني بهداشت از جمله مواردي است که در ايران به عنوان محصولات وارداتي واکسن استفاده ميشود.
وي ادامه داد: واکسن «کنژوگه» ساخت کوبا- ايران به هدايت انيستو پاستور و نيز واکسن ساخت بنياد برکت ۲ واکسن توليد داخلي است که بخش اعظم نياز واکسن کشور را تهيه ميکند.
فدايي گفت: استان اصفهان براي کارآزمايي هر ۲ واکسن در نظر گرفته شده است و نگراني از بابت تزريق نداريم زيرا عوارضي تاکنون جز درد در ناحيه تزريق نداشته و خود کشور کوبا نيز استفاده کرده است.
وي در ادامه با اشاره به اينکه يک هزار و۶۰۰ نفر پاکبان تاکنون واکسن کرونا دريافت کرده اند که توسط خود نيروهاي علوم پزشکي واکسينه شده اند،تاکيد کرد: نيروهاي ما مسوول تزريق هستند اما احراز هويت آنها با ما نيست و همکاران ما بر اساس فهرست ارائه شده واکسن مي زنند و حتي پوکه واکسن را جمع آوري ميکنند.
مدير مرکز بيماريهاي واگير مرکز بهداشت استان اصفهان در پاسخ به سووال خبرنگار ايرنا در خصوص اصطلاح امحا واکسن کرونا و مازاد آن تاکيد کرد: مسوولان تزريق واکسن تحت هيچ عنواني اجازه ندارند به افرادي خارج از فهرست واکسن بزنند، چون اين کار باعث مفسده ميشود.
وي با اشاره به مازاد واکسن گفت: واکسن ۵ دوزي ۲۰ دقيقه طول ميکشد که از يخ باز شود و بايددر ۲ ساعت به ۵ نفر تزريق شود که اگر اين اتفاق نيفتند قابل برگشت نيست و نبايد استفاده شود.
فدايي ادامه داد: واکسن ۱۰ دوزي نيز در يک شيفت کاري بايد تزريق شود و اگر بخشي از آن اضافه بيايد براي پيشگيري ازسوء استفاده و نيز مسائل فني نبايد به کسي خارج فهرست تزريق شود، ضمن اينکه ۷۰ روز فرصت براي تزريق واکسن هست که اگر فردي يا گروهي تمايل به تزريق نداشتند در کميته دانشگاه تصميم گرفته ميشود که چه گروه هدف استحقاق دريافت واکسن را دارد.
در ادامه اين نشست مهدي فارسي کارشناس مسوول مراقبتهاي کرونا معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي اصفهان گفت: ۱۰ درصد از داوطلبان دريافت واکسن «کنژوگه» کوبا- ايران در اصفهان بالاي ۶۰ سال و ۳۰ درصد نيز افراد داراي بيماري زمينهاي و ۳ هزار نفر بين سن ۱۸ تا ۶۵ سال هستند.
وي افزود: افراد با بيماري زمينه اي کنترل شده فشار خون،آسم، کليوي،ديابت و حتي سابقه سرطان منعي براي تزريق ندارند اما زنان باردار و شيرده و افرادي که قصد بارداري و يا بيماري زمينه کنترل نشده دارند و سيگاري با مصرف بالاي ۲۰ نخ در روز و بيماري پيوند کليه و بيماري حاد اجازه تزريق ندارند.
کارشناس مسوول مراقبتهاي کرونا معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي اصفهان در خصوص اثر بخشي اين واکسنها گفت: هنوز اثر بخشي آنها به طور قطعي مشخص نيست اما دو فاز اين واکسن آماده تزريق و مرحله سوم کارآزمايي باليني اين واکسن در اصفهان نيز اجرا ميشود.
وي در خصوص واکسن بنياد برکت گفت: اين واکسن در مرحله توليد و تاييد است و بايد کد اخلاقي اين واکسن به تاييد برسد اما اواخر ارديبهشت ماه براي تزريق آزمايشي آن در نظر گرفته شده است.
مرحله سوم کارآزمايي باليني واکسن کرونا پاستور توليد مشترک ايران و کوبا دوشنبه هفته جاري با حضور وزير بهداشت بر روي داوطلبان اصفهاني آغاز ميشود.
واکسن کروناي نوترکيب کنژوگه که توسط انستيتو فينلاي کوبا و با مشارکت انستيتو پاستور ايران توليد شده، اکنون پس از گذراندن موفق فاز يک و دو، وارد فاز سوم کارآزمايي باليني شده و تا پس از تاييد نهايي در انستيتو پاستور ايران نيز توليد و واکسيناسيون عمومي با آن آغاز ميشود.