نماد آخرین خبر

مدیرکل منابع طبیعی: خشکسالی مراتع البرز را با کاهش جدی علوفه روبه‌رو کرده است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
مدیرکل منابع طبیعی: خشکسالی مراتع البرز را با کاهش جدی علوفه روبه‌رو کرده است

ايرنا/ مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري استان البرز کاهش بارش و خشکسالي را بحراني جدي در استان دانست و گفت: اين خشکسالي منجر به کاهش توليد علوفه در مراتع استان شده است.

حامد فرضي، مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري استان البرز اظهار کرد: ميزان بارندگي ها در استان نسبت به دراز مدت ۴۳ درصد و در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته ۵۴ درصد کاهش داشته که منجر به بروز پديده خشکسالي در سراسر کشور و از جمله البرز شده است.
وي با بيان اينکه پيش بيني مي شود که توليد علوفه در سراسر کشور ۶.۴۵ ميليون تن کاهش يابد، بيان کرد: با اين روند مراتع البرز ظرفيت کمتري براي چراي دام خواهند داشت.
مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري استان البرز به وضعيت مراتع استان اشاره کرد و گفت: ۳۷۳ هزار و ۵۳۴ هکتار از مساحت کل استان بالغ بر ۷۲ درصد سطح استان را مراتع تشکيل مي دهند که تاکنون ۹۵ درصد مراتع مميزي شده و پروانه صدور چراي دام در آن صادر شده است.
وي افزود: براي ۲۰۰ هزار و ۸۷۸ واحد دامي پروانه چرا در مراتع استان صادر شده است.
فرضي ادامه داد: شرايط خاص اقليمي استان مراتع را به سه دسته متراکم، نيمه متراکم و کم تراکم دسته بندي کرده بطوريکه ۱۸۷ هزار و ۷۶ هکتار مراتع متراکم، ۱۲۵ هزار و ۴۸۰ هکتار نيمه متراکم و ۶۰ هزار و ۹۷۸ هکتار کم تراکم هستند.
به گفته مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري استان البرز سالانه ظرفيت توليد بالغ بر ۱۲۰ هزار کيلوگرم انواع علوفه در مراتع استان وجود دارد که با کاهش بارش ها در سال جاري پيش بيني کاهش شديد توليد علوفه را داريم.
وي با بيان اينکه با کاهش بارش ها ظرفيت چراي دام در مراتع کمتر مي شود، اضافه کرد: اين روند براي آب و خاک و مراتع بسيار خطرناک مي باشد به طوريکه کاهش وزن دام و کاهش زاد و ولد دام و همچنين کاهش منابع شرب دام و پراکنش نامناسب دام در مراتع از جمله پيامدهاي خشکسالي در اين عرصه ها مي باشد.

حضور پيش از موعد دام هاي عشاير در مراتع ييلاقي البرز
فرضي يکي ديگر از عوارض کاهش بارش ها و خشکسالي را گرم شدن زودرس هوا دانست و گفت: در مناطق قشلاقي عشاير به دليل کمبود علوفه و آب، دام ها را زودتر از موعد مقرر وارد مراتع ييلاقي مي کنند در حاليکه هنوز گياهان آن مناطق آمادگي چراي دام را از لحاظ بيولوژيکي ندارند.
وي افزود: حضور زودهنگام عشاير در مراتع در مسير کوچ و مراتع ييلاقي منجر به از بين رفتن ايلراه هاي عشايري مي شود.

اقدامات لازم براي کاهش اثرات خشکسالي
مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري استان البرز در ادامه به اجراي اقداماتي براي کاهش اثرات خشکسالي در مراتع اشاره و اظهار کرد: تغيير و ترکيب گله، کوچک کردن گله ها، اجراي طرح‌هاي حمايتي، خروج دام از مراتع، کنترل ظرفيت مراتع، مديريت چراي دام، عمليات قرق، اجراي عمليات اصلاحي و احيايي مراتع از جمله اقداماتي است که مي تواند اثرات خشکسالي در مراتع را کاهش دهد.
وي خاطرنشان کرد: در سال گذشته براي احياي مراتع پروژه هاي بيولوژيک همچون کپه کاري و بوته کاري انجام شد به طوري که در سطح ۱۵۰۰ هکتار نهالکاري و بوته کاري و در سطح ۱۵۰۰ هکتار نيز گياهان دارويي کشت شد.

۱۴ قرق بان ناظر بر مديريت چرا در مراتع البرز
فرضي با بيان اينکه در سال جاري مديريت چراي دام براي ورود و خروج به موقع دام و کنترل مراتع انجام مي شود، افزود: به همين منظور ۱۴ نفر قرق بان در ايستگاه هاي کنترل دام کرج، ساوجبلاغ و طالقان چراي دام در مراتع را کنترل مي کنند.
وي يادآور شد: در مراتع خور، دوروان، بيلقان، دوراهي آتشگاه، ذي دشت طالقان و عسلک ايستگاه هاي کنترل دام وجود دارد.

آخرين خبر البرز در اينستاگرام :
https://instagram.com/alborztoday