بیمارستانهای خراسان جنوبی نیازمند پلاسمای بهبود یافتگان کرونا هستند

پيام خاوران/ اهداي پلاسماي بهبود يافتگان کرونا در خراسان جنوبي تنها حدود نيمي از درخواستهاي پلاسماي بيماران را تامين ميکند و بيمارستانهاي استان نيازمند ياري بهبود يافتگان براي تامين فرآورده خوني هستند.
همه ساله در ماه مبارک رمضان، ميزان اهداي خون در کشور براساس آمارها حدود۲۰ درصدکاهش مي يابد و اين روند با توجه به شرايط موجود ممکن است مشکلاتي را براي بيماران نيازمند به خون و فرآوردههاي خوني ايجاد کند.
اهداي خون در ماه مبارک رمضان به عنوان يک سنت حسنه همه ساله ازسوي مردم واهداکنندگان مستمر در مراکز و پايگاههاي انتقال خون جاري است و با وجود مشارکت خوب اهداکنندگان خون در خراسان جنوبي، نياز خوني استان به ويژه گروه خوني منفي همچنان پابرجاست.
براساس بررسيهاي صورت گرفته کاهش اهداي خون در سالهايي که ماه رمضان در ۶ ماه اول سال قرار مي گيرد چشمگيرتر است و امسال هم به دليل شيوع ويروس کرونا در دو ماه اخير اهداي خون در کشور و خراسان جنوبي کاهش يافته که اين موضوع در برخي استان ها که بيماران مصرف کننده خون بيشتري دارند، محسوس تر بود.
طولاني بودن فاصله سحر تا افطار، شيوع ويروس کرونا و تاکيد بر در خانه ماندن، ترس از اختلال در روند روزه داري و تصور ضعف و بيحالي مفرط از جمله دلايل پيش بيني کاهش آمار در ماه مبارک رمضان امسال است.
مسئولان انتقال خون استان خراسان جنوبي بر اين باروند که روزه داران بدانند که اهداي خون در شرايط روزه داري دليلي بر ابطال روزه آنها نخواهد بود و اهداکنندگان مي توانند با خوردن وعده سحري مناسب و نوشيدن مايعات کافي و همچنين استفاده از خوراکهاي مناسب و با ارزش غذايي مطلوب در افطار اقدام به اهداي خون به منظور نجات جان بيماران کنند و از اجر معنوي اين عمل نيکو نيز بهره مند گردند
خون مانند داروهاي موجود در داروخانه ها نيست وقابليت ذخيره و نگهداري فرآورده هاي حاصل شده از اين فرآورده ها براساس استانداردهاي جهاني و ملي و نوع فرآورده پس از سه روز براي فرآورده هاي پلاکتي تا ۳۵ روز براي گلبول قرمز فشرده شده و خون کامل منقضي مي شوند، بر اين اساس استمرار اهداي خون و دعوت هميشگي از اهداکنندگان امري اجتناب ناپذير است.
آنچه مسئولان انتقال خون مي گويند تمهيدات لازم در اين سازمان براي ورود به ماه رمضان با حفظ ذخاير مناسب خون پيش بيني شده است اما مردم مطلع باشند که عمر فرآورده پلاکتي مشتق از خون که عمدتاً به مصرف بيماران مبتلا به ترومبوسيتوپني ناشي از سرطان، خونريزي و يا جراحي مي رسد فقط سه روز است و فقط با مشارکت انسان دوستانه اهداکنندگان خون است که ميتوان اين بيماران را همچون گذشته نجات داد.
به جهت رفاه حال روزه داراني که قصد اهداي خون پس از افطار را دارند، دو مرکز انتقال خون در ميدان پاسداران شهر بيرجند و ميدان امام شهر طبس فعال است و اهداي خون علاوه بر شيفت هاي صبح تا ساعات پاياني شب نيز آماده پذيرش اهداکنندگان است.
مراکز انتقال خون استان از ساعت ۲۰:۱۵تا۲۴ در ماه مبارک رمضان فعال است مراکز اهداي خون در شبهاي ماه مبارک رمضان هم از ساعت۲۰ باز هستند.