ملخها به ۱۵۰۰ هکتار از مزارع مریوان هجوم بردند

ايرنا/ رئيس جهاد کشاورزي مريوان گفت: آفت ملخ شاخک بلند بومي به يک هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع اين شهرستان هجوم بردند.
محمد رحيمي، رئيس جهاد کشاورزي مريوان اظهار کرد: ۳۰۰ هکتار از مزارع آلوده در نوار مرزي است که به دليل عدم امنيت غيرقابل مبارزه بوده و تا اين تاريخ خسارت وارده به علت عدم ريزش به سطح مزارع و باغات و مراتع خيلي کم گزارش شده است.
وي با بيان اينکه مبارزه با آفت ملخ شاخک بلند از سوم فروردين امسال آغاز و اواخر خرداد ماه همجنان ادامه دارد افزود: تاکنون بيش از ۸۲۰ هکتار از مزارع آلوده شهرستان محلول پاشي شده است.
رييس جهاد کشاورزي شهرستان مريوان يادآور شد: مبارزه عليه اين آفت با استفاده از سم دلتامترين انجام مي شود که تاکنون بيش از ۵۵۰ ليتر از اين سم در بين کشاورزان و باغداران به صورت رايگان توزيع شده است.
وي اضافه کرد: مبارزه با اين آفت به ۲ روش انجام شده است که در روش به صورت محلول پاشي با استفاده سم دلتامترين(کانون هاي اوليه آلوده به ملخ) به ميزان ۳۰۰- ۵۰۰سي سي در هکتار و در روش دوم به صورت طعمه پاشي با استفاده از تهيه طعمه با سموم دلتامترين ، مالاتيون و سبوس گندم است.
وي گفت: روستاهاي آلوده به آفت ملخ در محور نوار مرزي شامل ليو، مرانه، آسنوه، سردوش، پيران، پيران کهن، اسکول، ويسه، انجيران، دره وران، چور و ننه، دري، نشکاش، شيخه کويره، کله يونجه و تعدادي از روستاهاي بخش سرشيو و کوماسي است.
رحيمي يادآور شد: در عمليات مبارزه عليه اين آفت ۴۱ دستگاه شامل يک دستگاه پشت تراکتوري ۲ هزار ليتري، يک دستکاه پشت تراکتوري چهار هزار ليتري، سه دستگاه توربولاينر، ۳۰ دستگاه پشتي موتوري، ۲ دستگاه ۱۰۰ ليتري فرغوني و چهار دستگاه پشتي ساده استفاده مي شود.
وي به مشکلات مهم در راستاي مبارزه با ملخ شاخک بلند اشاره کرد و افزود: کمبود سمپاشهاي پشتي تلمبهاي و عدم همکاري کشاورزان روستاهاي ملخ خيز جهت مبارزه با آفت ملخ در کانون هاي اوليه و همچنين کمبود اعتبار در خصوص به کارگيري کارگران مبارزه با آفت ملخ و صعب العبور بودن کانون هاي اوليه مناطق ملخ خيز و نبود آب کافي در آن مناطق از مهمترين مشکلات موجود بر سر راه مبارزه با اين آفت است.
رئيس جهاد کشاورزي شهرستان مريوان ادامه داد: نوع ملخ موجود در اين شهرستان از نوع ملخ شکم بادمجاني شاخک بلند و بدون بال است که در پايان اسفند و اوايل بهار با توجه به شرايط جوي کانون هاي اوليه آلوده اقدام به طغيان مي کند و توسط کارشناسان حفظ نباتات و شبکه هاي مراقبت حوزه مراکز جهاد کشاورزي شهرستان مورد بازديد و بررسي شده و با مشاهده آفت اقدام به توزيع رايگان سموم و در اختيار گذاشتن سمپاش و نظارت کارشناسان اين مديريت مبارزه با آفت فوق توسط کشاورزان در مناطق آلوده ميشود.
رحيمي اضافه کرد: خريد سمپاش هاي پشتي تلمبهاي به تعداد کافي و اختصاص اعتبارات لازم در خصوص به کارگيري کارگران مبارزه با آفت ملخ به خصوص در زمان مبارزه به موقع با کانونهاي اوليه ملخ در مناطق آلوده ميتواند بسيار تاثيرگذار واقع شود.