ایلام گرانترین استان کشور

تسنيم/ گزارش مرکز آمار از نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهي به فروردين ۱۴۰۰ حاکيست که ايلام رتبه نخست جدول تورم کشور را دارد؛ کارشناسان نبود نظارت را عمل اين اتفاق ميدانند و مردم از مسئولان ميخواهند حرف درماني بس است و اقدام کنند.
نرخ تورم 12 ماهه منتهي به فروردين ماه 1400 براي خانوارهاي کشور به عدد 38.9 درصد رسيد. بر اساس اين گزارش، بيشترين نرخ تورم 12 ماهه با 58.1 درصد درصد مربوط به استان ايلام و کمترين نرخ هم با 35.8 درصد مربوط به استان قم است.
افزايش هزينههاي توليد
کارشناسان اقتصادي دليل قرار گرفتن استان ايلام در صدر جدول تورم 12 ماهه منتهي به فروردين ماه 1400 را نبود نظارت بر بازار خردهفروشي، بي تاثير بودن سازمان صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولي نظارت بر بازار و حامي توليد و مصرف کننده عنوان ميکنند و بر اين باورند که؛ افزايش ميزان دستمزد توسط دولت از 39 تا 46 درصد، افزايش هزينههاي توليد، گران شدن 420 درصدي قيمت برق، افزايش هزينههاي حمل و نقل درون شهري ، هزينه توليد را افزايش داده و بالا رفتن هزينه توليد منجر به افزايش قيمت شده است و اگر اين روند ادامه يابد نه تنها نرخ تورم کاهش نمييابد بلکه درماههاي گذشته اين نرخ افزايش هم خواهد داشت.
چرا ايلام گرانترين استان کشور شد؟
فرهمند از دانش آموختگان اقتصادي در پاسخ به اين سئوال که؛ چرا ايلام گرانترين استان کشور شد؟ گفت: رهاشدگي، عدم نظارت بر بازار خردهفروشي و ناکارآمدي ستاد تنظيم بازار در استان ايلام موجب شده تا اين استان در يک سال اخير و در بيشتر ارزيابيها در صدر جدول گرانترين استان کشور قرار داشته باشد.
فرهمند دوري استان ايلام از مرکز، عدم دسترسي به منابع توليد، نبود مراکز توليدي در استان و ضعف شبکه حمل و نقل را از ديگر عوامل گرانتر شدن استان ايلام عنوان کرد و گفت: دوري از مرکز و عدم دسترسي به منابع توليد تاثير زيادي بر افزايش قيمت دارد.
وي در ادامه افزود: مسئولان ميتوانند با نظارت و قيمت گذاري بر خرده فروشي ميتوانند درصد کمي را از اين تورم کاهش دهند و مابقي تابع شرايط موجود کشور است.
ضعف مديريت اقتصادي استان
علي اکبر بسطامي در واکنش به قرار گرفتن نام ايلام در صدر گرانترين استان کشور اظهار داشت: بالاترين نرخ تورم نقطه به نقطه 58.1 درصد در حالي به ايلام رسيده است که هم اکنون بي برنامهگي و ضعف در مديريت اقتصادي استان کاملا مشهود است.
نماينده مردم ايلام در مجلس شوراي اسلامي گفت: بالا بودن نرخ بيکاري، پايين بودن سطح درآمد مردم و از سوي ديگر تورم افسارگسيخته حاکم و تبديل شدن اين استان به عنوان گرانترين کشور، به شدت مردم را در تنگناه قرار داده است و اين در حالياست که مديران دستگاههاي اقتصادي برنامه مناسبي نيز براي خروج از اين شرايط ندارند.
بسطامي با انتقاد شديد از اين وضعيت، از استاندار و مديران اقتصادي استان خواست؛ برنامههاي خود را براي مهار تورم، کنترل قيمتها، ايجاد فرصتهاي شغلي و همچنين راهکارهاي مشخص براي حمايت از توليد و برداشتن موانع فرا روي فعالان اقتصادي از طريق رسانهها اعلام کنند.
وي ابراز داشت: نمايندگان مردم استان نسبت به اين مسئله که مستقيم با معشيت مردم ارتباط دارد، بي تفاوت نخواهند بود.
واکنش مردمي
شهروند ايلامي به"قرار گرفتن نام استان ايلام در صدر استانهاي گران کشور" و اظهارات "نماينده مردم ايلام مبني بر ضعف مديريت اقتصادي استان ايلام " واکنش نشان و اينگونه اظهار نظرها را مورد نکوهش قرار داد و اين سئوال را از متوليان استاني اعم از مسئولان ارشد استان و نمايندگان مجلس داشته و دارند و آن اين است که؛ کي و کجا و در چه زماني سخنان احساسي شما و انتقاد از ديگران در اين استان به اتمام ميرسد و شما(نمايندگان و مديريت ارشد استان) براي رفع مشکل گراني، بيکاري و سفره به يغما رفته مردم مظلوم اين ديار که بيشترين جمعيت آن با حمايت نهادهاي حمايتي هستند چاره انديشي ميکنيد؟
آيا همين افرادي که امروز در مسند مديريت اقتصادي استان ايلام قرار دارند منصوب شده شما مديران ارشد استان و با نظر موافق شما نمايندگان ننشستهاند، مردم ايلام اين سئوال را دارند که با سخنان احساسي نميتوان فشار اقتصادي حاکم بر مردم ايلام را درمان کرد. پس لطفا به جاي حرف درماني به اقدام و عمل روي آوريد و چارهاي بينديشيد.