۷۰ درصد کادر درمان خراسان جنوبی علیه کرونا واکسینه شدند

شبستان/ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي بيرجند گفت: واکسيناسيون ۷۰ درصد کادر درمان استان خراسان جنوبي عليه ويروس کرونا انجام شد و اين هفته با مرحله جديد تزريق واکسن ۱۰۰ درصد کادر درمان استان واکسينه مي شوند.
جلال احمدي، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي بيرجند امروز(۱۱ فروردين) در نشست خبري آنلاين اظهار کرد: بيش از ۱۵ ماه از شيوع ويروس کرونا در سطح کشور مي گذرد و بعد از فروردين ماه امسال با افزايش مبتلايان و موج چهارم اين بيماري در استان مواجه شديم اما چند روزي است که روند بيماري ثابت شده و افزايشي ندارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي بيرجند با بيان اينکه علي رغم مواجه با چهار موج شيوع بيماري اما در استان با کمبود تختري بستري براي بيماران کرونايي مواجه نشديم، گفت: در حال حاضر ۳۵۷ تخت عادي و ۹۴ تخت ويژه در سطح استان براي اين بيماري اختصاص يافته و خدمت رساني مي شود و اين ظرفيت وجود دارد که با افزايش تعداد بيماران ظرفيت تخت هاي بستري را نيز افزايش دهيم.
وي از تأمين دستگاه اکسيژن ساز براي بيمارستان هاي استان خبر داد و تصريح کرد: البته دستگاه اکسيژن ساز بيمارستان شهرستان سرايان قطعي شده اما هنوز به استان نرسيده است.
احمدي با بيان اينکه در اين مدت تجهيزات خوبي براي درمان و تشخيص کرونا با همکاري وزارت بهداشت و خيران براي استان تهيه و توزيع شده است، افزود: با جذب پنج دستگاه سي تي اسکن پيشرفته اکنون در خراسان جنوبي هفت دستگاه فعال است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي بيرجند در ادامه بيان کرد: در راستاي طرح واکسيناسيون کوويد ۱۹ براي واجدين شرايط مرحله اول، ۷۰ درصد کادر درمان خراسان جنوبي واکسينه شدند البته برخي کارکنان به دليل اينکه در حال حاضر مبتلا به کرونا هستند و عده اي نيز به دليل تمايلات شخصي از دريافت واکسن ممانعت کرده اند.
وي با اشاره به اينکه اين هفته با مرحله جديد تزريق واکسن ۱۰۰ درصد کادر درمان استان واکسينه مي شوند، گفت: همچنين بعد از پايان مرحله اول در هفته گذشته، واکسيناسيون سالمندان از سنين ۸۰ سال به بالا در حال انجام است.
احمدي با اشاره به اينکه بيشترين تزريق واکسن کورنا از نوع اسپوتنيک وي(روسي) و آسترازنکا(انگليسي) بوده و استانداردهاي وزارت بهداشت را دارند، ادامه داد: تاکنون از واکسنها عوارضي که منجر به بستري شدن و قابل ذکر باشد، گزارش نشده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي بيرجند در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاري شبستان درباره مشاهده برخي عوارض پس از تزريق واکسن آسترازنکا در برخي کشورها و نگراني ها درباره عوارض لخته شدن خون با تزريق اين واکسن، گفت: مرجع بررسي واکسن هاي کرونا وزارت بهداشت است اما عارضه آن به لحاظ آماري به اندازه اي نيست که غيرقابل استفاده باشد و تاکنون عارضه جدي و فوتي گزارش نشده است.
وي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به فعاليت يک هزار و ۸۰۰ پرستار در سطح استان، افزود: در حال حاضر با کمبود نسبي حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ پرستار مواجه هستيم و از زمان شيوع کرونا نيز تاکنون ۱۶۰ نفر کادر پرستاري به بيمارستان هاي استان اضافه شده است و هيچ پرستاري در نوبت طرح نداريم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي بيرجند در پايان تأکيد کرد: استفاده از ماسک و رعايت دستورالعملهاي بهداشتي در اماکن عمومي يکي از راههاي اصلي پيشگيري از شيوع کروناست.