نماد آخرین خبر

آخرین و جدیدترین رنگبندی کرونا تا شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰

منبع
جماران
بروزرسانی
 آخرین و جدیدترین رنگبندی کرونا تا شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰

جماران/ طبق اطلاعيه امروز وزارت بهداشت، ۱۹۸ شهر کشور در وضعيت قرمز، ۱۵۷ شهر در وضعيت نارنجي، ۸۴ شهر در وضعيت زرد و ۹ شهر در وضعيت آبي قرار دارند. بر اساس مصوبات ستاد ملي مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهاي با وضعيت قرمز و نارنجي ممنوع است.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي اعلام کرد: با فوت ۳۳۲ نفر ديگر از هموطنان مبتلا به کوويد۱۹ در شبانه روز گذشته تعداد جان باختگان اين بيماري در ايران به ۷۲ هزار و ۹۰ نفر رسيد.
مرکز روابط عمومي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي روز شنبه در اطلاعيه اي اعلام کرد: از ديروز تا امروز( ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰) و بر اساس معيارهاي قطعي تشخيصي، ۱۷ هزار و ۸۰ بيمار جديد مبتلا به کوويد۱۹ در کشور شناسايي شد که دو هزار و ۳۹۰ نفر از آنها بستري شدند و مجموع بيماران کوويد۱۹ در کشور به دو ميليون و ۵۱۶ هزار و ۱۵۷ نفر رسيد.
وزارت بهداشت در اين اطلاعيه افزود: تاکنون يک ميليون و ۹۷۱ هزار و ۶۴ نفر از بيماران، بهبود يافته يا از بيمارستانها ترخيص شده اند. پنج هزار و ۴۲۱ نفر از بيماران مبتلا به کوويد۱۹ نيز در بخش هاي مراقبت هاي ويژه بيمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و ۱۵ ميليون و ۹۶۱ هزار و ۱۷۸ آزمايش تشخيص کوويد۱۹ در کشور انجام شده است.
بر اساس اين گزارش، اکنون ۱۹۸ شهر کشور در وضعيت قرمز، ۱۵۷ شهر در وضعيت نارنجي، ۸۴ شهر در وضعيت زرد و ۹ شهر در وضعيت آبي قرار دارند. بر اساس مصوبات ستاد ملي مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهاي با وضعيت قرمز و نارنجي ممنوع است. 

وزارت بهداشت همچنين اعلام کرد: تاکنون ۸۸۹ هزار و ۹۵ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲۱۱ هزار و ۸۲۲ نفر نيز دوز دوم را تزريق کرده و واکسينه شده اند. مجموع واکسن هاي تزريق شده در کشور به يک ميليون و ۱۰۰ هزار و ۹۱۷ دوز رسيد.
جهش ويروس کرونا در هندوستان خطر جديدي است که جهان را تهديد مي کند. به گفته مسئولان وزارت بهداشت، ويروس جهش يافته در هندوستان ميزان سرايت و مرگ آوري بيشتري دارد و از ويروس جهش يافته در انگيس نيز خطرناکتر است. شيوع اين ويروس در هندوستان، سيستم بهداشتي و درماني و وزارت بهداشت اين کشور را فلج کرده است.
هند اکنون با يک سونامي ويروس کرونا مواجه است و کمبود امکانات پزشکي، به گفته کارشناسان، سيستم بهداشتي اين کشور را در آستانه فروپاشي قرار داده است.
تاکنون بيش از ۱۹ ميليون نفر در اين کشور به کرونا مبتلا شده و ۲۱۱ هزار نفر جان باخته اند. گزارش هاي منتشر شده از هند حاکي از اين است که تعداد مرگ روزانه کرونا در اين کشور به حدود ۳۵۰۰ نفر در روز رسيده است و بيمارستانهاي اين کشور با کمبود جا و امکانات درماني از جمله اکسيژن مواجه هستند و بسياري از مردم اين کشور از ترس ابتلا به کرونا براي تحويل اجساد درگذشتگان خود مراجعه نمي کنند.  
هند يکي از توليدکنندگان مهم واکسن کرونا در دنياست. ايران نيز يکي از واکسن هاي توليد شده در اين کشور را به نام واکسن کوواکسين از شرکت بهارات بيوتک خريداري کرده است. مسئولان وزارت بهداشت براي خريد ۵۰۰ هزار دوز از اين واکسن سفارش داده بودند اما بعد از رسيدن محموله اول اين واکسن به ميزان ۱۲۵ هزار دوز، محموله دوم که ۳۷۵ هزار دوز واکسن بود با دستور دادستاني در هندوستان به علت نياز اين کشور توقيف شد.
واکسيناسيون کرونا در کشورهايي که تزريق واکسن به شهروندان خود را به سرعت انجام داده اند، موثر بوده به طوري که انگلستان با سرعت بخشيدن به روند واکسيناسيون کرونا توانسته است آمار مرگ هاي بالاي هزار نفر را به چهار نفر در روز کاهش دهد.
ويروس کرونا عامل بيماري کوويد ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چين مشاهده و در مدت کوتاهي در همه جهان منتشر شد؛ به طوري که سازمان بهداشت جهاني در اسفند ۹۸(فوريه ۲۰۲۰) بروز پاندمي(همه‌گيري جهاني) اين بيماري را تأييد کرد.
بر اساس آمار رسمي کشورها ويروس کرونا تاکنون حدود ۱۵۱ ميليون نفر را در دنيا به طور قطعي مبتلا کرده و بيش از سه ميليون نفر نيز بر اثر بيماري کوويد۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.
ويروس کرونا با دست آلوده يا عطسه، سرفه و حتي قطرات تنفسي از طريق دهان، بيني و چشم به افراد منتقل مي‌شود. تنگي نفس، خستگي و بدن درد، اختلال در بويايي و چشايي و مشکلات گوارشي از جمله علائم بيماري کوويد ۱۹ است. بيش از ۸۰ درصد مبتلايان به ويروس نيز دچار بيماري خفيف مي‌شوند.
جهش ويروس کرونا در انگلستان، بزريل، هندوستان و آفريقا که موجب افزايش سرايت، بيماري‌زايي و مرگ و مير آن شده، نگراني‌هاي جديدي را در جهان به وجود آورده است.