سبزیجات را قبل از انجماد در فریزر آنزیمزدایی کنید

ايسنا/ کارشناس نظارت بر مواد غذايي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه گفت: قبل از انجماد سبزيجات و ميوه ها در فريزر، آنها را آنزيم زدايي کنيد تا تازگي خود را حفظ کرده و بافت سفت و سختي پيدا نکنند.
مهندس لاله مظفري، کارشناس نظارت بر مواد غذايي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه اظهار کرد: آنزيم زدايي(بلانچينگ ) نوعي فرآيند پخت است که در آن مواد غذايي، به ويژه سبزيجات يا ميوه، به ميزان بسيار اندک در آب جوش پخته شده و پس از بيرون آوردن از اب جوش، داخل آب يخ فراوان غوطهور شده و يا زير جريان آب سرد قرار مي گيرند(شوک دادن يا تازه سازي) تا فرآيند پخت متوقف شود.
وي افزود: آنزيم زدايي مواد غذايي کمک مي کند که مواد غذايي با گذشت زمان کيفيت خود را در اثر آنزيم هاي طبيعي موجود در سبزيجات و ميوه جات از دست ندهند.
وي گفت: اين عمل(آنزيم زدايي) همچنين براي حفظ رنگ و طعم مواد مغذي بکار مي رود.
به گفته مظفري مزاياي ديگر آنزيم زدايي شامل آفت زدايي و کاهش ميکروب هاي موجود است.
وي گفت: توصيه مي شود قبل از انجماد سبزيجات و ميوه ها در فريزر، آنها را آنزيم زدايي کنيد تا تازگي خود را حفظ کرده و بافت سفت و سختي پيدا نکنند.