نماد آخرین خبر

برنج‌کاران خوزستان، در انتظار تکرار یک مصیبت تابستانه؟

منبع
ايسنا
بروزرسانی
برنج‌کاران خوزستان، در انتظار تکرار یک مصیبت تابستانه؟

ايسنا/ رئيس انجمن صنفي برنج‌کاران خوزستان با اشاره به احتمال اعمال ممنوعيت يا محدوديت در کشت برنج تابستانه به دليل کمبود آب، گفت: اگر ممنوعيت کشت برنج اعمال شود، يک فاجعه در امنيت غذايي رخ مي‌دهد.

محمد سواري، رئيس انجمن صنفي برنج‌کاران خوزستان در خصوص احتمال اعمال ممنوعيت در کاشت برنج در اراضي خوزستان به دليل کمبود آب، اظهار کرد: کشت برنج در خوزستان هر ساله با مصيبت‌هايي همراه است از قبيل اينکه در زمان‌هايي که آب براي کشت برنج وجود داشته است، اعلام مي‌کردند که آب نيست و در زمان‌هايي که با کمبود آب مواجه بوديم نيز به دنبال به صفر رساندن ميزان کشت برنج بوده‌اند.
وي گفت: برنج‌کاران هزينه‌هاي اوليه را براي کشت برنج پرداخت کرده‌اند؛ مسئولين يا نمي‌دانند که به صفر رساندن کشت برنج چه تبعاتي دارد و يا اينکه برنج‌کاران تنها بخشي هستند که مسئولين مي‌توانند به راحتي با آن‌ها در بيافتند و آن‌ها را از عرصه به در کنند.
رئيس انجمن صنفي برنج‌کاران خوزستان ادامه داد: ساير صنايع داراي بيمه‌هاي درمان، حقوق و ساير موارد هستند اما تنها راه امرار معاش برنج‌کاران و کشاورزان، کشاورزي و برنج‌کاري است.
سواري گفت: اگر چه در سال‌هاي گذشته اجازه کاشت برنج به برنج‌کاران خوزستان داده شده بود اما اين اجازه، همراه با منت بوده است.
وي افزود: در استان اصفهان و يا ساير استان‌ها، اتحاد و انسجام بسياري براي تامين آب کشت تابستانه وجود دارد اما متاسفانه در استان خوزستان، هيچ برنامه‌اي براي مديريت آب وجود ندارد.
رئيس انجمن صنفي برنج‌کاران خوزستان با بيان اينکه در خوزستان حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ کارخانه برنج‌کوبي وجود دارد، تصريح کرد: اگر کشاورزان و برنج‌کاران از کار بيکار شوند، تبعات اقتصادي و اجتماعي و فرهنگي در پي دارد و مهاجرت کشاورزان از روستاها به شهرها را نيز بايد در نظر گرفت.
وي گفت: ممنوعيت کشت تابستانه برنج در خوزستان، تمامي صنايع تبديلي و وابسته به اين صنعت را تحت تاثير خود قرار مي‌دهد.
سواري گفت: اگر ممنوعيت کشت برنج اعمال شود، يک فاجعه در امنيت غذايي رخ مي‌دهد؛ مقام معظم رهبري امسال را به نام سال مانع‌زدايي‌ها نام‌گذاري کردند اما در صورت تصويب ممنوعيت کشت، اين امر مصداق بارز ايجاد مانع خواهد بود.
وي تصريح کرد: ما قصد قرار گرفتن در مقابل مسئولين را نداريم اما در صورتي که تصميمي اتخاذ مي‌شود بايد تمام جوانب آن موضوع در نظر گرفته شود؛ بايد برنامه‌اي در نظر گرفته شود که در صورت ممنوعيت کشت، کشاورزان و برنج‌کاران بتوانند کاري جايگزين را انجام دهند.
رئيس انجمن صنفي برنج‌کاران خوزستان با اشاره به همکاري کشاورزان در نقاطي که با کم‌آبي مواجه بوده‌اند، افزود: در جاهايي که واقعا با خشکسالي مواجه هستند و مشکل تامين آب شرب وجود دارد، کشاورزان و برنج‌کاران همراهي کرده‌اند.
وي همچنين يادآور شد: در حال حاضر در حال مکاتبه با استاندار خوزستان و مسئولين بالادستي هستيم تا اهميت اين موضوع را به گوش مسئولان مربوطه برسانيم.

آخرين خبر خوزستان در اينستاگرام :
https://instagram.com/khouzestan_today