نماد آخرین خبر

مجوز قانونی برای فعالیت ارز دیجیتال صادر نشده است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
مجوز قانونی برای فعالیت ارز دیجیتال صادر نشده است

ايرنا/ معاون پيشگيري از وقوع جرم دادگستري کل استان همدان گفت: تاکنون هيچگونه مجوز قانوني براي فعاليت در حوزه ارز ديجيتال يا بيت کوين صادر نشده است.

عباس نجفي، معاون قضايي، اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري کل استان همدان اظهار کرد: وجود ابهامات زياد در خصوص ارز ديجيتال سبب شده هيچ دولتي به صورت رسمي، مسئوليت اين کار را بر عهده نگيرد، بانک مرکزي ايران نيز ممنوعيت فعاليت در اين حوزه را به صورت رسمي اعلام کرده است.
وي تأکيد کرد: با وجود نبود قانون مشخص درباره بيت کوين اما اگر رفتار فرد منطبق با يکي از عناوين جزايي باشد بايد بر آن مبنا با فرد خاطي برخورد شود.
اين مسئول قضايي احتمال داد افراد متخلف با اغفال شهروندان، ارائه مستندات دروغين و اميدوار کردن قرباني به سودهاي مالي، او را به سرمايه گذاري در اين بخش متقاعد کرده سپس اموال قرباني را به سرقت ببرند که اين تخلف در قالب قانون مرتکبين ارتشا، اختلاس و کلاهبرداري قابل پيگيري است.
نجفي اضافه کرد: يکي از اساسي‌ترين ايراداتي که بر اين نوع مبادلات وارد مي‌شود نبود نظارت از سوي دولت‌ها بر اين نوع نقل و انتقالات و آثار تبعات آن بر روي اقتصاد کشورها است.
وي ادامه داد: بنابراين به دليل نبود يک سازوکار نظارتي دقيق و مشخص همچنين مبهم بودن زواياي متعدد اين نوع مبادلات، دولت‌ها چندان از آن استقبال نمي‌کنند از سوي ديگر هنوز ضمانت اجرايي در قوانين به دليل نو ظهور بودن اين پديده براي آن در نظر گرفته نشده است.
معاون دادگستري همدان اضافه داد: با وجود ابهامات متعدد ارز ديجيتال اما به تازگي تبليغات زيادي در فضاي مجازي درباره اين نوع مبادلات صورت مي‌گيرد و عده‌اي زيادي از مردم مشغول داد و ستد در اين حوزه هستند.
وي گفت: در پي استفتائاتي که در رابطه با سرمايه‌گذاري در حوزه ارز ديجيتال از مراجع عظام تقليد صورت گرفته است، بسياري از فقها مبحث حرمت يا احتياط در ترک آن و قاعده نفي ضرر را مطرح کردند يعني بايد معاملات شفاف و گويا بوده تا شائبه ايجاد ضرر براي طرفين يا يکي از آنها ايجاد نکند.
به گفته نجفي، بيت‌کوين سازوکار روشن، مشخص و قابل کنترلي ندارد و با شرايط فعلي به عقيده بيشتر مراجع تقليد، داراي اشکال شرعي است البته ممکن است در آينده با ايجاد ساختاري نظام‌مند اشکالات وارده به آن، رفع شود.
نجفي از مسئولان و مديران اقتصادي خواست تا با بررسي ابعاد و زوايايي ارز ديجيتال، در صورت آشکار شدن فعاليت در اين حوزه در راستاي منافع ملي و فردي، ايرادهاي اساسي آن را رفع کرده و سازوکار نظارتي-کنترلي و ضمانت اجرايي براي آن طراحي کنند.
وي يادآوري کرد: تجربه ناخوشايند تأسيس موسسه هاي حقوقي غيرمجاز در دهه‌هاي گذشته که بسياري از منابع و اعتبارات مردم را جذب و بحران‌هاي اجتماعي، امنيتي و اقتصادي زيادي رادر کشور ايجاد کرد نبايد تکرار شود.
معاون قضايي، اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري همدان افزود: دولت و مجلس پيش از تبديل شدن اين موضوع به بحران بايد با نگاه دورانديشانه و در راستاي پيشگيري از وقوع جرم به اين موضوع ورود کنند و در صورت داشتن سود آن را تبيين کرده در غير اينصورت با وضع قانون مانع از توسعه آن شوند.
بيت کوين يک رمز ارز يا پول ديجيتال است که فقط در فضاي مجازي معنا مي يابد و مانند اسکناس يک پول چاپي و فيزيکي قابل رويت نيست، ارز ديجيتال توسط هيچ دولت، نهاد يا بانک مرکزي کنترل و نظارت نمي شود و در واقع مبادلات خود اشخاص است که در اين حوزه تعيين‌کننده است.

 
 
  
  

آخرين خبر همدان در اينستاگرام :
https://www.instagram.com/hamedan_today