فوتبال شیراز با روند کنونی بهجایی نمیرسد

ايسنا/ مربي قديمي و بازيکن ساز فوتبال شيراز عقيده دارد که فوتبال شيراز اگر به بي برنامگي و بدون طرح حرکت کردن خود ادامه دهد، آينده بهتري در انتظارش نيست.
محمد شفيعي، يکي از مربيان خوشنام فوتبال شيراز است که در عرصه بازيکن سازي، هر دو مقوله فني و اخلاقي را مد نظر داشته و شاگردان خوبي را تحويل فوتبال شيراز، ايران و حتي جهان داده است. شفيعي، که هفتم دي ماه سال ۱۳۴۰ در محله "گل کوب" شيراز، زاده شده، نزديک به ۴۰ سال در عرصه مربي گري و بازيکن پروري، فعاليت جدي داشته است.
شفيعي در خصوص علت افول باشگاهها و فوتبال شيراز، بيان داشت: يکي از علل اصلي اين است که باشگاه هاي کشوري استان ما، هر سال در شهرهاي ديگر به دنبال بازيکن مي گردند، غافل از اينکه اين شهر خودش پر از استعداد است. کافيست چشممان را باز کنيم و آنها را ببينيم. آب در کوزه و ما تشنه لبان مي گرديم. اصلا باشگاهي که تيم هاي پايه نداشته باشد، باشگاه نيست.
وي افزود: من سه سال مربي اميدهاي تيم برق بودم و در اين سه سال با حمايت بزرگاني چون خليل صالحي، محمود ياوري و غلام پيرواني، توانستم بيش از نفرات يک تيم، بازيکن به تيم بزرگسالان برق معرفي کنم. بازيکناني چون داريوش يزداني، ستار زارع، سعيد غلامزاده، محمد منصوري، محمد مطوري، محمد خوشنام، احسان راستي، مهدي جعفري، عليرضا عباسفرد، علي جنيدي، احتشام ساساني، رحيم خداجو، مهدي شيري، علي پيرواني و رضا وفايي.
شفيعي براي نجات فوتبال شيراز هم راهکارهايي را ارائه کرد و گفت: اولين گام، طرح ريزي برنامه هاي کوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت است. سپس سرمايه گذاري روي تيم هاي پايه و بعد از آن استفاده از مربيان کاربلد و تحصيل کرده در رده هاي پايه. چهارمين فاکتور هم استفاده از مربيان جوان، کاربلد و جوياي نام در تيم هاي بزرگسالان استان است.
وي افزود: مگر فوتبال استان ما چند مربي جوان و با تجربه مثل داريوش يزداني، اسماعيل زارع، غلامزاده ها و ساساني ها که امتحان پس داده اند و در تمامي امتحان هايشان نمره قبولي هم گرفته اند، دارد؟ يکي خارج از ايران با کوله باري از تجربه، ديگران داخل ايران و در شهرهاي ديگر مشغول به کارند اما تيم هاي شهر خودمان به آنها کم توجهند. تا کي بايد از همان سوراخي که بارها گزيده شده ايم، گزيده شويم؟ به مديران محترم باشگاه هاي کشوري پيشنهاد مي دهم مثل اين مربيان جوان و با تجربه که نام بردم و بومي هم هستند، زياد است. کافيست به آنها اعتماد کرده و به کارشان بگيريد. شجاع باشيد و شجاعت به خرج دهيد که شجاعت رمز موفقيت است.
محمد شفيعي درباره ميزان اميدواري اش به آينده دو تيم ليگ يکي فوتبال شيراز نيز گفت: هميشه بايد اميد داشته باشيم که به نتيجه برسيم ولي من زياد اميدوار نيستم به اين شکل باشگاه داري و تيم داري.
او در پاسخ به اين که فوتبال زمان حال با گذشته چقدر فرق کرده است، گفت: فوتبال هماني هست که بوده، اين مديران و مربيان هستند که دارند مي برندش به سمتي که باب ميل خودشان است! مدارس فوتبال در گذشته سازماندهي شده بود. چون به موقع نظارت و بازرسي انجام مي شد، چه به صورت محسوس و چه غير محسوس. به همين دليل، مديران و مربيان مجبور مي شدند که تمام قانون و مقررات آيين نامه مدارس را به خوبي اجرا کنند. شايد يک دليلش اين بود که طرح و برنامه آيين نامه مدارس فوتبال را اينجانب به اتفاق دوستان بسيار عزيزم آقايان بيژن بيداريان و محمد ياوري در آکادمي ملي فوتبال ايران تنظيم کرديم و تمامي موارد آيين نامه به خوبي مد نظرم بود. البته قرار بود بعد از چند سال، مجددا آيين نامه بازنگري شود که متاسفانه اين مهم عملياتي نشد! ولي الان فکر کنم رها شد، چون کار يک بام و دو هوا شده است.
شفيعي گفت: در زمان رياست آقاي آيت الهي در هيئت فوتبال فارس همه چيز برنامه ريزي شده بود. هر کميته اختيار تام داشت و در پايان هر فصل بايد گزارش مي داد. همه فعاليت هاي کميته ها به دقت رصد مي شد. آن زمان تمام اختيارات دست استان بود، ولي حالا هم دست شيراز هست و هم دست استان! همين باعث شده که نظارت و بازرسي روي مدارس به خوبي انجام نگيرد.
مربي قديمي فوتبال در پاسخ به اين پرسش که اگر در انتخابات اخير فدراسيون فوتبال حق راي داشتيد، به چه کسي راي مي داديد؟ گفت: من اگر حق راي داشتم، مطمئنا به فرد اصلح و داراي طرح و برنامه راي مي دادم. حاشيه هايي در خصوص اين انتخابات مطرح بود که البته هميشه اين حرف و حديث ها هست و نبايد به اين حرف ها اهميت داد. در خصوص آقاي خادم هم من هيچ شناختي از ايشان ندارم، ولي يک بار در يکي از برنامه هاي ورزشي، طرح و برنامه هايشان را ديدم و پسنديدم. اگر بتوانند يک تيم حرفه اي در کنار خود به کار بگيرند و اين طرح و برنامه ها را عملياتي کنند، مي توان به ايشان اميدوار بود.
شفيعي درباره عملکرد رسانه هاي شهر شيراز در حوزه فوتبال نيز گفت: به اعتقاد من، رسانه ها نبايد با تصور اينکه اين تيم ها در راه رسيدن به ليگ برتر هستند و براي اميد دادن به مردم و هواداران اين دو تيم محبوب، واقعيت ها را درباره آنها برعکس نشان دهند.
وي افزود: رسانه ها نمي توانند نقش تعيين تکليف کننده يا خط دهنده داشته باشند، بلکه آنها وظيفه دارند که نمايي از آنچه واقعيت اين دو تيم است را به مخاطبان نشان دهند. اگر تيم ها شرايط بد و عملکرد ضعيفي دارند، بايد گوشزد شود و اگر شرايط خوبي دارند، بايد تحليل مثبتي از آنان داشته باشند تا کساني که تحليل ها را مي خوانند، بتوانند جمع بندي واقعي در باره تيم مورد علاقه شان داشته باشند.
محمد شفيعي خاطرنشان کرد: به کساني که در ورزش و فوتبال دستي بر آتش دارند، توصيه مي کنم که از کنار پيشکسوتان به سادگي نگذرند. براي ساخته شدن تک تک اين پيشکسوتان هزينه شده است، بايد به مدير، سرپرست و مربي جوان بها داد اما اين هم مهم است که در کنار اين جوان ها، از افراد با تجربه استفاده کنند و اين ظرفيت هاي بزرگ را بلا استفاده نگذارند.