مصرف قرص برنج به زندگی ۲۶ همدانی پایان داد

ايرنا/ مديرکل پزشکي قانوني استان همدان گفت: ۲۶ نفر شامل ۶ زن و ۲۰ مرد سال گذشته بر اثر مسموميت با قرص برنج جان خود را از دست دادند.
ارتين کمالي، مديرکل پزشکي قانوني استان همدان با اعلام اين خبر بيان کرد: روز گذشته نيز زن ۲۴ ساله ساکن در شهرستان کبودراهنگ بر اثر بي احتياطي با قرص برنج مسموم و پس از انتقال به بيمارستان جان خود را از دست داد.
وي افزود: آلومينيوم فسفيد با نامهاي تجاري «کويکفوس»، «سلفوس» و در ايران با نام «قرص برنج» براي ضدعفوني و حفاظت از دانههاي غلاتي همچون برنج استفاده ميشود و اين قرص به ويژه زمان نخست خارج کردن از ظرف، بسيار سمي و مهلک است و به علت وارد کردن شوک عميق، آماس قلب و از کار انداختن بعضي عناصر داخلي بدن، سبب مرگ مصرف کننده مي شود.
مديرکل پزشکي قانوني استان همدان ادامه داد: مرگ مغزي اين نوع قرص ها از نوع مرگ «سوماتيک» است يعني پس از مصرف قرص برنج ظرف سه تا چهار ساعت سيستم تنفسي و مغز دچار مشکل شده و فرد در حالتي دردناک و زجرآور مي ميرد.
کمالي بيان کرد: علاوه بر خوردن، استشمام بوي قرص برنج نيز سبب مسموميت و مرگ افراد مي شود چرا که خاصيت سمي «آلومينيوم فسفيد» به علت داشتن گاز «فسفين» از فعاليت آنزيمهاي سلولهاي حياتي جلوگيري و بافتها را نابود ميکند.
وي يادآوري کرد: پس از چند دقيقه از ورود قرص به معده ويژگيهاي سمي آغاز به کار کرده و پيامد کشنده اصلي آن از کار ايستادن سيستم گردش خون و آسيب زدن به غده فوق کليه است البته علائم آن با ميزان دوز مصرفي و زمان مصرف متفاوت است.
مديرکل پزشکي قانوني استان همدان از ديگر ويژگي بارز کلينيکي اين قرص را مقاومت در برابر درمان با «دوپامين» دانست و گفت: سرگيجه، خستگي، فشار قفسه سينه، سردرد، تهوع، بيحسي، اسهال، آتاکسي، لرز، خواب رفتگي، ضعف ماهيچهها، ديد دوگانه و يرقان از ديگر عوارض مصرف قرص برنج به شمار مي رود.
کمالي ادامه داد: در صورت سخت شدن تنفس براي بيمار احتمال نارسايي قلبي، آريتمي قلب و تشنج و در ادامه رفتن به حالت کما زياد است و وجود سم در بدن بر کليه ها و کبد هم تاثير مي گذارد.